IP: *.* 24.03.03, 09:19
otwieram nowy, wiosenny już wątek!asiaT,moderator
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona_marysia Re: maj 2002 IP: *.* 24.03.03, 12:33
      :hello: to może z pewną taką nieśmiałością ... ja zacznę??? :)Chciałabym się pochwalić, że moja Marysia (10.05) już od ponad miesiąca chodzi sama!! Nie chce już w ogóle raczkować, ale non stop śmiga po domu i wszędzie jej pełno! :bounce: Nie można spuścić jej ani na chwilkę z oka, bo jak nie wyciągnie odkurzacz z szafki to gotuje na podłodze w jakimś wyciągniętym z wielkim hukiem garnku. Poza tym uwielbia "tany-tany" - moja koleżanka kupiła jej CD z piosenkami Fasolek i Natalii Kukulskiej... Aha i co najważniejsze!!! Bo dla mnie to takie normalne, że prawie bym zapomniała - Marysia nie ma jeszcze ani jednego ząbka!!!Taki malutki szczerbaty kochany biegający :hot: po domu na dwóch śmiesznych nóziach człowieczek...hmm.....musze zaraz poczytać jak umieszcza się wiadomości na tej stronie www. Pozdrawiam :hello: wszystkie majowe eMamy bardzo cieplutko z Poznania (bo u nas dzisiaj słoneczko i wiosna...)Iwona, no i oczywiście Marysia
      • Gość: Domini Re: maj 2002 IP: *.* 26.03.03, 11:49
        Witam, moja coreczka (14.05) tez ciagle nie ma zabkow, niby od 2 tygodni ma mocno napuchniete dziaselka, ze widac je przy usmiechu, ale ciagle nic. W sumie ladnie sypia, je, zdarzaja sie gorsze dni, ale nawet nei wiem, czy zwalic to zabkowanie, czy na humorki.Dziwne jest to, ze oboje z mezem mielismy dosyc wczesnie zabki, a podobno to genetyczne. A juz jak miala 3 miesiace pani pediatra mowila, ze zabkuje.Co do chodzenia, to Domini nie za bardzo chce chodzic, stawia juz pojedyncze kroczki, ale na czterech jest szybciej :)Ewa
        • Gość: iwona_marysia ząbki :-))) IP: *.* 26.03.03, 21:58
          Marysia podobno ząbkuje już od lipca!! "Zjadła" już chyba z 10 tubek żelu na ząbkowanie... :lol:
        • Gość: 140502 Re: maj 2002 IP: *.* 27.03.03, 07:48
          Zdaje się, że nasze córki są z tego samego dnia 14.05. Julci właśnie wyrósł trzeci ząbek, więc mamy kiepski humor i nie śpimy w nocy.Ale pani doktor, to nam mówiła w grudniu, że zęby górne to ona już tam widzi.Mamy właśnie koniec marca i dopiero wyszedł górny ząb... wiosenne pozdrowieniaMadzia&Julcia :)
          • Gość: Domini Re: maj 2002 IP: *.* 27.03.03, 16:04
            Witam bizniaczke :)Dominiczka urodzila sie o 11.40, a Julcia?Ciekawe, czy dzieci urodzone tego samego dnia maja podobne charakterki?Dominiczka jest bardzo inteligentna, ale leniwa. Uczy sie szybko, ale jesli chodzi o pokazywanie, jak ja prosze, to nie, jesli jej sie nie chce. Mowi duzo, ale nie do nas, z urpoem mowi "tata", kiedy uczylam ja mama - zatykala mi buzie i "krzyczala" na mnie, pierwszy raz mama poiwedziala w zeszlym tygodniu!Ogolnie nie jest kaprysna, ale za to niezla z niej zlosnica. juz wie do czego sluzy placz, krzyki.Jest bardzo zywa, energiczna, raczej usmiechnieta i szczesliwa. Rozdaje usmiechy na prawo i lewo, potrafi tez oczarowac, gdy swoim usmiechem i czarnymi oczkami zwroci na kogos uwage :)CzarodziejkaMoi rodzice mowia na nia "zywe sreberko", wszedzie jej pelno, wsyzstko trzeba dotknac, a wchodzi w takie miejsca,z e nie posadzilabym ja,z e tam sie "upchnie" ;)ale jest kochaniutka i mam nadzieje,z e wyrosnie z niej fajna kobietka z charakterkeiem.Ewa&Domini
            • Gość: 140502 Re: maj 2002 IP: *.* 28.03.03, 07:47
              Witamy. :)Okazuje się, że moja Julcia jest młodsza, bo urodziła się o 19.45. Z mojej córki to też niezła rozrabiara, ale i straszna pieszczocha,potrfi wejść na kolana i siedzieć tam godzinę i przytulać się do "cycusia".Jula jest strasznie mądra, wszystko pokazuje paluszkiem,a ja muszę nazywać.Sama też dużo umie pokazać.Od dwóch miesięcy przykłada słuchawkę do ucha i robi "halo".Mówi "mama" i "baba", ale ulubione to "mniam-mniam" i "kici" (bo mamy kota).Do siebie to gada bez przerwy. Od niedawna robi tany-tany i jest świetna zabawa :bounce:A co do charakterku i do okzaywania złości, to skądś to znam :hello:Julcia jest blondynką o wielgaśnych, niebieskich oczkach, a uśmiechy rozdaje tylko panom...Czy twoja córcia też lubi jeść razem ze wszysykimi, a gdy jest sama to nie bardzo?Pozrowienia od Nas :D
              • Gość: Domini Re: maj 2002 IP: *.* 31.03.03, 11:29
                Witam,dokladnie tak jak piszesz, je z nami przy stole i musi to wygladac jak nasz obiad :) ale ogolnie je ladnie.Co do mojego mleczka, to nie ssala piersi, za to ja sciagalam mleko przez 8 miesiecy, a potem przeszlysmy na mleko sztuczne, poprostu nie dawalam rady :(Domini jest drobna blondyneczka o wielkich brazowych oczkach, wyglada jakby wiecznie byla zdziwiona, czaruje usmiechem panow, ale i panie tez czasmai usmiechem obdarzy :)Na kolendzie czarowala usmiechem ministranta, kotry nie bardzo wiedzial co robic, tak sie do niego usmiechala, a on biedak probowal sie skupic na modlitwie :) a co ciekawe wybrala sobie wyzszego, czarnego i przystojnego :)Od wczoraj Dominiczka chodzi za raczke po mieszknaiu! i sama tez juz coraz lepiej sie przemieszcza na dwoch nozkach, wiec niedlugo bedziemy kupowac butki. Ale pojecia niemam jak jej mierzyc nozke i jakie buty, ajkiej firmy i wogole jak sie za to zabrac.Ewa&Domini
      • Gość: AnnaMichal Re: maj 2002 IP: *.* 26.03.03, 23:43
        To u nas z ząbkami jest nieźle - właśnie wyszedł ósmy. Tempo całkiem niezłe jeśli zważyć, że pierwsze pojawiły się na zakończenie siódmego miesiąca. ;)Co do chodzenia to Michał opanował tę sztukę doskonale i w sobote wybieram się kupić mu w końcu buty. No i zacznie się bieganie za nim na spacerach. W domu to jest go pełno od dawna, bo jak tylko udoskonalił swoje pełzanie na raczkowanie to już nie było miejsca, do którego by nie dotarł. Wstanie na nóżki było tylko kwestią czasu. Nie przypuszczałam, że zrobi to tak szybko, tym bardziej że późno nauczył się przekrecać na brzuszek i siadać.Wiosenne pozdrowienia dla wszystkich Mam i ich już nie takich małych Maluszków.Ania & Michałek
        • Gość: 03011978 Re: maj 2002 IP: *.* 29.03.03, 10:25
          Witam Mój majowy maluch ma również na imię Michał (urodził się 22.05). Przedwczoraj kiedy podczas spaceru zobaczył gołębie zapomniał, że boi się chodzić bez mamusiowej rączki i po prostu sobie do nich.... poszedł. No i tak juz sobie chodzi trzeci dzień. Również ma 8 ząbków i lubi nimi gryźć mamę w nos. Mówi narazie tylko "mama" i to wyłącznie wtedy gdy sie chce pożalić (stłuczka, upadek bąź inny wypadek :( )Poza tym jest strasznym łakomczuchem, smakuje mu wszystko i wszystko by chciał aaaaamm (właśnie to jego takie drugie pół-słówko) i pieszczoch też z niego straszny :) Pozdrawiam serdecznie wszystkie majowe mamy i ich maluchy :hello:Asia
    • Gość: iwona_marysia Re: maj 2002 IP: *.* 24.03.03, 13:03
      Gdyby przypadkiem Wasze bobo też nie miało ząbków, to napiszcie mi proszę - dlaczego tak jest?? :crazy: hmmmmmmmm ......
      • Gość: EdytaK Re: maj 2002 IP: *.* 28.03.03, 15:33
        U nas osiem zębów a już widać kolejne. Gdzieś przeczytałam, że gdybysmy za każdym razem jak dziecko jest niespokojne mówili, że to ząbki, to nasze maluchy miałyby "paszcze" jak krokoldyle. :-)Przechodzimy fazę "tylko mama" nawet ukochana babcia już sie nie liczy, teraz więc mam problem z jakimkolwiek wyjściem bo jest ciągły płacz. MNamtylko nadzieję, że to niedługo minie. Ulubione zabawy to wchodzenie i zchodzenie z łóżka, chlapanie w łazience i robienie bałaganu w moich przepisach. Aha, jeszcze dochodzi mycie rąk w ubikacji i smarowanie się razem z siostrą Brefrem do wc. ;-(
    • Gość: 21081970 Re: maj 2002 IP: *.* 30.03.03, 22:28
      Hej Majóweczki,Majorka sadzi kozackie kroczyska ale tylko jak ją trzymam za ręce, uwielbia spacerować no a pogoda przyznacie same ostatnio wyjątkowo spacerowa :) Co do postępów jakie czyni moja pociecha to jest ich tyle, że aż szkoda miejsca na pisanie. Ze spaniem mam za to duuuuży problem, bo Maja to straszny głodomorek a w nocy to tylko cycuś tak ze 4 razy.Ale jest akcent optymistyczny. Dzisiaj nie obudziła mnie o 5:30 tylko o 6:30 :bounce: - zmiana czasu :lol:Pozdrawiam wszystkie wyspane i nie wyspane mamyGośka mama Majorki i MysiP.S.Może są jakieś mamy warszawskie i okolice, chętne na spacerki? Jeżeli tak to zapraszam na privP.S. 2Co sądzicie o pikniku urodzinowy o którym pisałam w poprzednim majówkowym wątku, bo jeśli byłybyście chętne to już mogę coś zacząć organizować :) w końcu to jeszcze tylko 1 miesiąc.
      • Gość: 140502 Re: maj 2002 IP: *.* 31.03.03, 07:08
        Witam w klubie nie wyspanych mam :)Moja Julka to budzi się w nocy niezliczoną ilość razy, czasem nawet co pół godziny. Ale łudzę się, że z tego wyrośnie.A może są jakieś mamy z Zielonej Góry? Chętnie się spotkamy.Pozdrowienia M&J :D
        • Gość: 03011978 Re: maj 2002 IP: *.* 31.03.03, 10:41
          Wita i pozdrawia mama zielonogórzanka, niestety trzy lata temu porwana i uprowadzona przez męża do Świebodzina. (Duszą i sercem jednak nadal zielonogórzanka !!!! :) ) Pozdrowiam raz jeszcze :hello:Asia
      • Gość: Domini Re: maj 2002 IP: *.* 31.03.03, 11:33
        Witam, no to ja powinnam byc szczesliwa. Domini zasypia o 19, karmienie jeszcze ok. 23, potem ok 5-6 rano i mama spi do 8, czasem (tak jak dzis do 8.45). A mamy tak juz od prawie 3 miesiecy.Pozdrawiam wszystkiem niewyspane mamy i pociesze, ze bedzie lepiej :)Ewa&Domini
      • Gość: Ewka22 Re: maj 2002 IP: *.* 01.04.03, 11:29
        Co do spania...To od 3 dni śpię w pracy i nie wiem za bardzo, jak się wciska ENTER. Moja mała daje tak "popalić".Budzi się z wrzaskiem w nocy i siada - tak 10-15 razy. Przytulam ją do cycusia i tak śpimy do następnej pobudki (ja na "łokciu").Dobrze, że ostatniej nocy mąż się nade mną zlitował i udało mi się trochę pospać. Nie będę narzekać, bo Zosia daje mi tyle szczęścia, że mogłabym dla niej nie spać w ogóle.Zośka wstaje, ale chodzić sama jeszcze nie potrafi (tylko za 2 rączki i robi wielgaśne kroki). Ząbków ma 6, dwa cały czas w "natarciu" - może to jest powodem bezsenności.Zosia potrafi też obudzić się o 24.00 i przejawia chęć do zabawy. Mówi baba, dada, daj, muu (jak krówka) i be. O mamie i tacie nie słychać.Ogólnie jest uśmiechniętym, wesołym dzieckiem -platynową blondyneczką z wielkimi niebieskimi oczkami, z rzęsami tak długimi, jak "krowa z kresówki Disneya". Potrafi się wdzięczyć jak mała kokietka. Czasami jesteśmy z mężem mocno ubawieni. Mieszkamy pod Warszawą. Na spacerki chętnie się umówię, ale tylko w weekendy. Ale piknik urodzinowy można byłoby zorganizować - super pomysł.Pozdrawiamy wszystkie majowe maluszki i ich mamy.Ewa i Zosia
    • Gość: AnnaMichal Re: maj 2002 IP: *.* 31.03.03, 16:05
      Witamy mamy i ich majowe pociechy.Michał śpi, więc mam chwilkę czasu. Czytając różne posty na e-dziecku pocieszam się, że mój "model maj 2002" nie jest taki zły. Wcześniej jak o 7 nie wstaje a i to rzadko. Najczęściej koło 8. Żeby jeszcze tak spał w nocy, to byłoby już całkiem nieźle. A tak idzie spać w okolicach godziny 21 i potem ze trzy razy do rana musi jeszcze zjeść. Zaczęłam go znów odkładać do łóżeczka. U mnie ląduje dopiero koło 4-5.A tak w ogóle, to w sobotę byliśmy kupić buciki. Przez weekend uczył się w nich chodzić po mieszkaniu, a dzisiaj testował chwilę na polu (pogoda taka sobie i wiatr, to dużo tego nie było). Teraz pełnia szczęścia - odkąd nauczył się sam chodzić trudno go było utrzymać w wózku i czekaliśmy tylko na cieplejszą pogodę, bo ocieplanych bucików to już nie było sensu kupować.Ważyliśmy się też - waga pokazała całe 10kg 350g szczęścia i obciążenia dla mojego biednego kręgosłupa. I tak myślałam, że będzie więcej.PozdrawiamyAnia i Michał PS. a za miesiąc zaczną się urodzinki. :)
    • gonia251 Re: maj 2002- chcę się przedstawić 08.04.03, 13:40
      Dzień dobry!
      Jestem pierwszy raz na tej stronie. Jestem mamą 11-miesięcznego Michałka.
      Michaś urodził się 1.05.2002roku.Jest bardzo żywym i wesołym maluszkiem i do
      tego coraz bardziej gadatliwym! Ma 8 ząbków a następne już dają o sobie znać.
      Nareszcie zaczął przesypiać całe noce więc nie jesten już zmęczona! Michałek
      jeszcze nie zaczął chodzić nadal raczkuje i próbuje się podnosić! z
      niecierpliwością czekam na jego pierwszy krok! Teraz smacznie śpi!
      Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy i ich maluszki!

Gonia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka