olazur 28.12.06, 12:07 Czy was tez boli krocze albo spojenie łonowe? Ja taki ból odczuwam tylko w nocy, ale co noc jest coraz silniejszy. Przewrócenie sie na drugi bok lub podniesienie się robi sie coraz trudniejsze i bardziej bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziubasek_ona Re: Czy boli was krocze? 28.12.06, 12:37 Mam to samo, normalka na tym etapie ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 Re: Czy boli was krocze? 28.12.06, 14:32 No póki co ta "przyjemnosć" mnie jeszcze nie dopadła. Tyle dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: Czy boli was krocze? 28.12.06, 14:34 Mnie też ostatnio pobolewa krocze i dolna część brzucha - zwłaszczaw nocy. Czasem też (ale to juz jak chodzę) poczuję ukłucie w kroczu. W sobotę idę do ginki, więc ją wypytam o czym to świadczy i zdam raport Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: Czy boli was krocze? 28.12.06, 14:58 to daj znac. Ja idę dopiero w przyszły czwartek i też zapytam. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: Czy boli was krocze? 30.12.06, 22:34 Ginka powiedziała, że ten ból jest spowodowany coraz większym naciskiem macicy i że to nic niepokojącego - normalka na tym etapie ciąży. Niepokoić może stały, narastający i nieustępujący ból. A tak to standardowo - leżeć jak najwięcej na lewym boku (mnie się faktycznie ostatnio częscto zdarzało budzić w pozycji "na wznak"). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
je Re: Czy boli was krocze? 29.12.06, 12:19 bolące sopjenie może oznaczac, że kości miednicy lekko się rozchodzą, przygotowują do porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: Czy boli was krocze? 29.12.06, 13:26 A ja odczówam przez cały dzień. Jak po jakiejś orgii ) Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: Czy boli was krocze? 29.12.06, 17:35 Mnie tez bardzo boli krocze ,lagodnieje jak robie sobie oklady z rywanolu tak zalelecil mi lekarz jestem w 32 tyg ciazy juz niedlugo bedziemy mamami Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: Czy boli was krocze? 30.12.06, 00:49 nom,to zmora,-jak się rozchodzi to jak cie moge, ale tak zaraz po wstaniu z łóżka---masakra!Ale już niedługo... damy rade! Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama A potem... 30.12.06, 11:57 ...będzie się schodzić i macica obkurczać ) To dopiero będzie,he,he ) Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: A potem... 30.12.06, 15:47 A co to znaczy marysiowamamo? Przy tym tez sa jakies bolowe atrakcje? Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: A potem... 31.12.06, 10:22 no niestety są atrakcje także po -przy obkurczaniu macicy. boli jak cholera. najbardziej podczas karmienia piersią bo wtedy wydzielają się hormony które powodują obkurczanie macicy - a jest się z czego obkurczać bo przecież teraz nasze macice są ogromne )) obkurczaniu towarzyszy obfite krwawienie - super co ale wszystko jest do przeżycia na szczęście, mnie też od jakiegoś czasu boli krocze i to szczególnie w nocy ale nie tylko. w pierwszej ciązy tego nie miałam... Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: A potem... 31.12.06, 12:19 Dzieki justakoko za wyjasnienia. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
fibunia23 Re: Czy boli was krocze? 31.12.06, 12:49 oj boli. Jakby ktoś złapał i ciągnął w dół.gin mówił,że to zwiększone ukrwienie spowodowane naciskaniem dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś