kasiaa256 06.01.07, 09:42 Ma któraś z Was takie cudo? Warto kupić? Tak jakoś mnie ochota naszła na domowy chleb i zastanawiam się czy nie zafundować sobie takiej maszynki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aalfaa Re: automat do pieczenia chleba 06.01.07, 09:46 Też marzy mi się własny chlebuś nad jaką się zastanawiasz? ja skłaniam się w kierunku ALASKI chętnie poczytam opinie innych posiadaczek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaa256 Re: automat do pieczenia chleba 06.01.07, 10:25 Szczerze mówiąc to za dużo nie wiem o tych automatach. Nie chce wywalić za dużo kasy. Oglądałam na Allegro różne automaty i wybrałam sobie dwa. Jeden z nich kupię. Oto linki do tych urządzeń: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=154095040 aukcja.onet.pl/show_item.php?item=154280051 Chyba zdecyduję się na ten drugi, bo ma program do pieczenia chleba gezglutenowego. Poza tym chyba niczym się nie różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
awojno Re: automat do pieczenia chleba 06.01.07, 20:59 Zakupiłam 2 tygodnie temu-moulinex.Polecam,dom pachnący chlebem,chleb świeży o każdej porze. -----plusy urządzenia -Aparat ma funkcję opóżninego startu-nastawiam np. na 5-tą ,a na 7 chleb gotowy. -chleb robi się sam,wrzucam odmierzone składniki i już po wszystkim.po upieczeniu foremkę w której był chleb przemywam tylko wodą bo nic się nie przykleja,wiec nie ma mycia -----a teraz minus -śmigło które miesza ciasto zawsze wkleja mi się w chleb,w związku z tym chleb jest dziurawy. --- Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: automat do pieczenia chleba 06.01.07, 21:20 fajna sprawa z tym automatem,wiec pomysle nad zakupem tego sprzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: automat do pieczenia chleba 06.01.07, 22:17 ja kupiłam bratu na prezent ślubny - na bank u tego sprzedawcy - ale czy to ten model - nie pamiętam, bo kupowane rok temu. aukcja.onet.pl/show_item.php?item=153775853 powiem tak: zaaaajebista sprawa - chlebki pyszne, zawsze udane. Brat z żonką to wymyślali i kombinowali i zawsze wychodziło super. Pamiętam, że długo się zastanawiałam który kupić i pamiętam, że na wielu forach polecali ten. Zastanawiam się nad zakupem zmywarki ale jak nie kupię zmywarki - kupię tą maszyne a resztę zostawię na .... wyprawkę dla córeczki Pozdrawiam serdecznie KIKA z narazie jednym wisienkiem Odpowiedz Link Zgłoś
taormina Re: automat do pieczenia chleba 07.01.07, 12:14 Automat jest super! U mnie nie ma problemu z "mieszadłem". Zawsze zostaje na zewnątrz, a chleb kroi się świetnie, nawet świeży. To pewnie kwestia przepisu i proporcji składników. Najlepsze jest to, że ten chlebek jest świeży nawet 5 dni!!! W ogóle już nie kupuję pieczywa! Odpowiedz Link Zgłoś
taormina Re: automat do pieczenia chleba 07.01.07, 12:16 Sorki, ale muszę sprawdzić jak działa moja sygnaturka )) Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: automat do pieczenia chleba 07.01.07, 19:15 Obawiam sie ze z moim antytalentem kulinarnym to nawet z pomoca takiego urządzenia nie dalabym rady upiec czegokol,wiek a chlebna już wogóle, domownicy głodni by chodzili Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Azja 07.01.07, 19:27 Azja, no co TY? Nie ma antytalentow w kuchni sa tylko zle przepisy. Skoro moja tesciowa nauczyla sie piec ciasto to kazdy potrafi. A z ta maszyna do chleba to juz w ogole prosta sprawa, wsypujesz gotowa mieszanke, dodajesz wode czy co tam trzeba jeszcze, wlaczasz i gotowe Filip ur.27-09-2005 Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Agnieszkoelu jak ja Cie lubię:DDD 08.01.07, 22:23 agnieszkaela napisała: > Azja, no co TY? Nie ma antytalentow w kuchni sa tylko zle przepisy. Ja iwedizalam ze to nie moja wina tylko przepisów, produktów, piekarników, kosmitów, ale nie moja Skoro moja > tesciowa nauczyla sie piec ciasto to kazdy potrafi. > A z ta maszyna do chleba to juz w ogole prosta sprawa, wsypujesz gotowa > mieszanke, dodajesz wode czy co tam trzeba jeszcze, wlaczasz i gotowe No coś ty wsypujesz i gotowe, kurde blade moze sobie kupię, a jest coś takiego np do gotowania obiadu??Np. wrzucam mięsko, ziemniaki, warzywa a za godzine wyjmuje pyszne danie??Cena nie gra roli.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannap3 Re: automat do pieczenia chleba 08.01.07, 08:48 A gdzie mozna kupić takie gotowe mieszanki zeby upiec chleb? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaa256 Re: automat do pieczenia chleba 08.01.07, 12:26 widziałam w Tesco, różne rodzaje , cana miedzy 2,50 a 4 zł za kg mieszanki. Ciekawe mieszanki sa na Allegro, ale opłaca się tylko przy zamówieniu conajmniej 5 sztuk. Odpowiedz Link Zgłoś