kaliaa 11.01.07, 23:08 jedza wasze dzieci? ja zakupilam takie cos i nie wiem jak to przyrzadzic? moze ktos mnie poratuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaela Re: płatki ryżowe 12.01.07, 11:02 Na opakowaniu powinnas miec czas gotowania. Ja gotuje je na mleku, albo na wodzie i wtedy podaje je z owocami lub jogurtem. Gotuja sie bardzo szybko. Filip je je juz od dawna. To wlasciwie ryz, tyle, ze w innej formie wiec gotuje sie szybciej. Polecam tez platki jeczmienne i owsiane. Je gotuje czesto na wodzie z dodatkiem drobo pokrojonych sliwek i moreli suszonych. Potem dodaje jablko, gruszke, albo jogurt. Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: płatki ryżowe 12.01.07, 11:41 agnieszkaela, podpinam się jeszcze pod pytanie a propos płatków owsianych. chciałabym je skombinować z owocami i podawać bez mleka (skaza). w jakich proporcjach mniej więcej i jak długo się gotują na wodzie? kiedy ew. dorzucam morele suszone? i kiedy i jak dodajesz jabłko? krojone w kostkę? podrzucisz jakiś przepisik? Odpowiedz Link Zgłoś