umaleks 12.01.07, 11:38 Dziewczynki a kiedy to żółteczko dawać, ile go i jak go dawać? Córa 30.01 skończy 8 miesięcy. Jesli do mleka to co surowe? blee czy tez do zupek surowe i sie zagotuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anet77 Re: kiedy zółteczko 12.01.07, 12:15 Od 7 miesiaca mozna podawać pól żółtka co 2 dzień, od 9 całe żółtko a chyba od 11 (nie jestem do końca pewna) całe jajko. Ja podaję żółtko ugotowane do zupki, wiem, ze mozna tez surowe dodać do zupki. Możesz tez ugotować kisiel mleczny - przepis znajdziesz na stronie nutricji. Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: kiedy zółteczko 12.01.07, 12:19 mnie wczoraj lekarka odpowiedziała, ze dawac pol ugotowanego na twardo do zupki raz dziennie - i tak jakos dziewczyny kiedys pisały... mielismy troche klopotow z zelazem i reakcje alergiczna w grudniu, wiec mam jeszcze małego obserwowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
izuniap78 Re: kiedy zółteczko 12.01.07, 14:25 Ja gotuję zupkę na dwa dni i raz daję mięsko(królik, gołąbek), a raz żółtko. Najpierw gotuję warzywka a jak się ugotuję, to dodaję surowe żółtko i jeszcze raz to zagotowuję. Ale wyszło masło-maślane, ale mam nadzieję, że zrozumiałaś. Pozdr., Iza Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: kiedy zółteczko 12.01.07, 14:59 mozesz tez zrobic jajecznice na parze albo nalesniki z zoltkiem/calym jajkiem. Odpowiedz Link Zgłoś