27.01.07, 00:30
Piszę do Was dziewczyny, ponieważ chciałabym pochwalić sie swoim sukcesemsmile
Maja siedzi już ślicznie na nocniku i załatwia sie jak starasmile Od miesiąca
sadzam ją na nocnik, co prawie 2h..Dzisiaj juz zuzywamy tylko ok 2 pieluch
dzienniewink Naprawde,moze głupia rzecz, ale jak cieszy...
Kto jeszcze ma majóweczkę/a na nocniczku??
Pozdrawiam ciepło wszystkie mamusie i ich smarkibig_grin
Obserwuj wątek
    • lila_m Re: nocnik :D 27.01.07, 10:23
      Ja sadzam Pawełka na nocniku po spacerze i gdy się zbudzi - po nocy i po
      dziennych drzemkach. Trudno jednak trafić z kupką, ponieważ Paweł jakoś
      specjalnie nie stęka smile

Lila
      • ania_czarna Re: nocnik :D 27.01.07, 16:18
        Ja sadzam Maje tak o- licząc, że akurat coś walniewink Często nam się to zdarza,
        więc nie narzekam. Co do wołania, że jej się chce, to pewnie jeszcze dłuuuga droga.
        Pozdrawiam
        • zebra51 Re: nocnik :D 27.01.07, 18:33
          Kurczę u nas jest taki problem, że Tymka trzeba by było siłą trzymać na
          nocniku. Nie usiądzie na dłużej, niz minutkę. A wasze Maluchy siedzą bez
          protestów, czy trzeba je jakoś zabawiać?
          • lila_m Re: nocnik :D 27.01.07, 18:46
            Dziunek dostał od babci taki nocnik z uchwytami do trzymania (jak na rowerku) i
            kulką z przodu do ruszania, więc miał zabawę. Ale doszłam do wniosku, że wygodne
            są nocniki z melodyjką (nie muszę podnosić Pawła aby sprawdzić czy już coś
            zrobił) i taki mu parę dni temu kupiłam. (Wiem, wiem, burżujstwo - dziecko ma
            dwa nocniki, hehe)
            Z reguły kucam obok niego, daję Misia i takie tam ...

Lila
    • gniewkowiec Re: nocnik :D 27.01.07, 18:55
      Też sadzam moją Alicję na nocnik jak tylko mam chwilkę i podejżenie że jest
      czas usiąść. Tak samo robiłam z moją starszą córcią i bardzo szybko oduczyła
      się pamperaka. pozdrawiam smile
    • emmilka tylko po co? 27.01.07, 19:07
      to ja troche dziegciu do tej beczki - bo i w tym temacie podejscia sa rozne

Ostatnio poczytałam "Kazde dziecko moze miec sucho" - otoz dzieci wysadzane (tak
      jak piszecie) potrafia opanowac komunikowanie o potrzebie fizjologicznej ok. 30
      m-ca, dzieci nie wysadzane na nocnik - około 30 miesiaca.... (cytuje z pamieci,
      jestem poza domem)

Oczywiscie oszczednosc pieluch to profit dodatkowy.

pozdrawiam
      • nitka111 Re: tylko po co? 27.01.07, 20:42
        W takim razie mam geniusza w domu i nawet nie podejrzewałam big_grin, ponieważ Bartuś
        opanował komunikowanie w wieku 20 miesięcy, a wpadki zdarzały się jeszcze do 2,5
        roku sporadycznie.
        Kacpra też sadzam na nocniku.
        Natomiast znam rodzeństwo obecnie 4,5 i 3 lata, które do tej pory ma z tym
        problemy i to duże. Rodzice nie widzieli ( i nie widzą) potrzeby przypilnowania
        dzieci w tej kwestii.
    • daga210 Re: nocnik :D 27.01.07, 23:41
      Ja równiez sadzam Ole. Zaczepłam jak miala 6 miesiecy. Teraz chetnie robi
      siusiu i kupke do nocniczka. Mąż ostnio przy tygodniowym urlopie codziennie
      meldował kupę w nocnikusmile
      • monilka24 Re: nocnik :D 28.01.07, 16:22
        moja mała dostała nocnik na milkołajki od babci, taki gracjący. Od tamtej pory
        zaczełam sadzć ją na nocnik głównie rano po spaniu, po spacerze, drzemce i przed
        kąpielą. Dla mnie to niesamowite ale ona prawie za każdym razem robi
        siusiu.Nocik gra a ona sie cieszy, my z mezem bijemy brawo i też mamy ucieche.
        A co do kopki to jak tylko "zastęka" sadzam ją na nocik i tez robi.Ale wtedy
        smierdzismile, no ale nie musze myc tej pupy jak wczesniej wymazanej kopką, tylko
        husteczką przecieram. Wiadomo że może robi to nieświadomie, ale tak jej chyba
        wygodnie.
        Nocik kupiła mi moja mama.Ja bym sama na to nie wpadła, żeby kupic w tym
        wieku.Ale podobno im wcześniej sie wysadza na nocnik tym dziecko szybciej
        załapie o co chodzi. Zobaczymy jak to bedzie.
        • zebra51 Nooo, to mnie zachęciłyście :) 28.01.07, 19:06
          chyba kupię i popróbujemy smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka