Dodaj do ulubionych

streptoccococcus ważna sprawa

29.01.07, 19:58
wiele nie pisalam do tej pory, podczytywałam, ale dla kobiet które maja
jeszcze troche czasu mam wazne ostrzezenie- nie czekajcie z posiewem do
ostaniej chwili; urodzialam w 38 tyg., lekarz twierdzil ze jeszcze zdaze
zrobic posiew okazalo sie ze bakteria byla, teraz sie juz troche pozno,
rodzilam na Karowej w Wawie
Obserwuj wątek
    • ankaa22 Re: streptoccococcus ważna sprawa 30.01.07, 09:51
      Ale o co dokładnie chodzi?
    • tilin1 Re: streptoccococcus ważna sprawa 30.01.07, 13:08
      trzeba zrobic posiew z pochwy zeby wykryc bakterie, moze byc nie tylko
      Strepto., jakie w niej sa zeby potem nie zarazic dziecka b.duzo jest o tym np.
      tutaj www.mp.pl/artykuly/index.php?
      aid=13888&spec=72&_tc=3AD52CFDD68B4E56ABDC8F9D08F0DDFF
      • novinka_78 Re: streptoccococcus ważna sprawa 30.01.07, 13:38
        Skracam link tiny.pl/w8lc bo nie wszedł.

Ale napisz jaki to miało u Ciebie skutek?
        • dziegielek Re: streptoccococcus ważna sprawa 30.01.07, 13:51
          Mój lekarz nawet nie wspomniał o posiewie. Mam nadzieję, że wszystko bądzie dobrze.Mam pytanie o Karową,bo tam sie wybieram.Jak masz czas to napisz jakie warunki i czy przyjeli bez problemu.Dużo zdrówka dla Dzidziusia
          • donzab81 Re: streptoccococcus ważna sprawa 30.01.07, 13:54
            No właśnie moja ginka też mi nie zleciłasad ale ja mam rodzić w swissmedzie w
            Gdańsku i tam pierwsze co to zrobili mi posiew z szyjkismile ale dopierow ynik w
            piątek.
            • sabina_74 Re: streptoccococcus ważna sprawa 30.01.07, 14:39
              Mnie lekarz powiedziała że to jeden z ważniejszych badań i wynik mam koniecznie
              mieć ze sobą w szpitalu, bo o to będą pytać i w przypadku gdy wynik pokazuje
              posiadanie paciorkowców w szpitalu przy porodzie konieczne jest podanie antybiotyku.
              • kania_kania Re: streptoccococcus ważna sprawa 07.02.07, 12:58
                A czym sie to cholerstwo leczy? Ja mam zrobic w 37 tc posiew i boje sie jak
                jasna cholera, bo moje starsze dziecie ma wieczne zakazenia paciorkowcami, a ja
                jestem uczulona na penicyliny...

Kania
          • tilin1 Re: streptoccococcus ważna sprawa 31.01.07, 13:44
            bylam pacjentka lek. ktora juz tam juz nie pracuje od stycznia ale jest znana
            poloznym i pacjentka dr Nieweglowskiej (progrm UM "mama, zdrowie i
            ja"),chodzilam na ktg z powodu cisnienie. Rodzic pojechalam ok. 6 rano, na IP
            bylo pusto, ktg nie wykazalo skurczy, pani dr powidziala ze to jest pobolewanie
            podbrzusza, ale potem zaczelo bolec bardzo i dziecku tetno roslo i zawiezli
            mnie na sale do 9 czekalam na upragnione 3 cm a o 13.20 urodzilo sie dziecko.
            Warunki lokalowe super choc miejsc jest malo i do 23.00 lezalam na sali gdzie
            rodzilam, lekarze b. kompetetni i zajeli sie dzieckiem kompleksowo, polozne
            takie ze zamiast bombonierki bombka, ale do przezycia.
        • tilin1 Re: streptoccococcus ważna sprawa 31.01.07, 13:34
          tachykadia płodu+ rozpoczynająca sie infekcja wewnatrzmaciczna spowodowala ze
          porod nie byl fizjologiczny tylko zabiegowy, malego wyciagano proznociagiem i
          dostal 4 pkt. na poczatku, po 3min juz 9pkt. Badania nie wykazaly bakterii w
          krwi ale byly np. w uchu, malo co prawda. Nie ma jakis objawow poki co ale sie
          marwie i martwilam
          • tilin1 Re: streptoccococcus ważna sprawa 31.01.07, 13:46
            bakterie byly oczywiscie w uchu malego, nie moim
            • mardika Re: streptoccococcus ważna sprawa 07.02.07, 12:39
              Moja gin wykonała mi posiew i okazało sie że są te bakterie streptocccus
              agalactiae, aktualnie jestem w 38 tygodniu dostałam orazu globulki dopochwowe,
              które mam brać przez 10 dni aby zwalczyć te bakterie. Mam nadzieję że
              podziałają i do porodu wszytko będzie ok. Naprawdę cieszę się że trafiłam na
              moja gin, która zleca mi wszystkie badania i nie lekceważy niczego mimo to że
              moja ciąża przebiega bez problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka