Dodaj do ulubionych

ile razy kupka u noworodka

18.02.07, 11:28
ile razy na dobę wasze maluszki robią kupkę? Ile razy prawidłowo powinno byc
wypróżnień maluszka?
Obserwuj wątek
    • ola33333 Re: ile razy kupka u noworodka 18.02.07, 11:36
      nie wiem ile razy na dobe to norma, ale moja to wali kupke nawet kilka razy
      dziennie.
      • dziegielek Re: ile razy kupka u noworodka 18.02.07, 12:46
        Moja po porodzie w nocy zrobiła ze 4 kupy, a potem była przerwa trwająca 2 noce i dzień, więc juz się marwiłam , ale wszystko wróciło do normy.
        • dragonflyyy Re: ile razy kupka u noworodka 18.02.07, 12:47
          Nam połozna w szkole rodzenia powiedziała że może być nawet 20 na dobę - i to
          też jest prawidłowe... No ale nie życzę wink
          • dakota123 Re: ile razy kupka u noworodka 18.02.07, 13:44
            U noworodka karmionego piersią normą jest i robienie kupy kilka lub kilkanaście
            razy na dobe i robienie jednej na kilka dni.Tak powiedziała mi pediatra,Szymek
            wali praktycznie po każdym jedzeniusmile)
            • misia9944 Dakotko 04.03.07, 12:02
              Szymus to tak jak moja Zuzia smile zje i zaraz jest niespodzianka hihih.
      • misia9944 Tyle razy ile je powinno byc kupek 04.03.07, 12:00
        tak mi powiedziala polozna przede wszystkim przy karmieniu piersia.
    • nswiderska Re: ile razy kupka u noworodka 18.02.07, 18:35
      jak Mala miala kilka dni robila kupke praktycznie po kazdym jedzeniu, a moze
      nawet czesciej, teraz (3 tyg) robi jakies 5-6 kupek dziennie.
    • marysiowamama ile wlezie...:( 18.02.07, 19:03
      Co do norm to czytalam tak jak podaja dziewczyny wyzej.
      Marysia robila 2-3 dziennie, do tego nigdy w nocy. Zosia natomiast(RATUNKU!!!)
      robi po kazdym jedzeniu. Dochodzi do kilkunastu na dobe bez wzgledu na poresad
      Paczka Pampersow starcza nam na kilka dni...
    • agac25 Re: ile razy kupka u noworodka 03.03.07, 15:39
      ja jestem marcówką ale urodziłam przed terminem bo 15 lutego.
      w szpitalu mówiły pielęgniarki żeby nie przewijać malucha po jedzeniu, tylko że
      mój maluszek robi kupkę w trakcie karmienia, i co mam go kłąść pać z brudną
      pieluszką?
      jak to jest u Was? czy przewijacie przed jedzeniem czy po jedzeniu?
      bo zwarjuje...
      już wpadłam na pomysł zeby nie przewijać go z pełnym brzuszkiem, daje mu cyca i
      jak zrobi kupkę to przewijam przebieram a potem karmie dalej, ale czasem zrobi
      jeszcze raz!
      i co ja mam biedna robić?
      pozdrawiam
      aga
      • nhania Re: ile razy kupka u noworodka 03.03.07, 20:03
        ja prawie zawsze zmieniam pieluszke po jedzeniu, chyba ze mała je np po godzinie
        czy 2 i wiem ze tam nic nie ma.
        moja mała-miesiec robi albo kilka na dzień kupek albo co 2 dzin, albo jak teraz
        od 2,5 dni nie zrobiła, ale brzuszek ma miękki
      • thaigirl Re: ile razy kupka u noworodka 05.03.07, 15:41
        U nas kupa zdarza sie 4-5 x dobasmile i to zazwyczaj faktycznie jakiś czas po
        jedzeniu, ale już podczas snu. Przewijamy zawsze przed: po prostu dobrze go
        dobudza zmiana pampka i nie śpi w trakcie jedzenia. Po jedzeniu nie chcemy
        przewijać bo znowu się budzi... No, ale czasem zdarza mu sie zrobić kupe
        jeszcze w czasie jedzenia no i wtedy nie ma zmiłuj - z kupa nie zaśnie i trzeba
        zmienić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka