mardika 18.02.07, 11:28 ile razy na dobę wasze maluszki robią kupkę? Ile razy prawidłowo powinno byc wypróżnień maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola33333 Re: ile razy kupka u noworodka 18.02.07, 11:36 nie wiem ile razy na dobe to norma, ale moja to wali kupke nawet kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziegielek Re: ile razy kupka u noworodka 18.02.07, 12:46 Moja po porodzie w nocy zrobiła ze 4 kupy, a potem była przerwa trwająca 2 noce i dzień, więc juz się marwiłam , ale wszystko wróciło do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonflyyy Re: ile razy kupka u noworodka 18.02.07, 12:47 Nam połozna w szkole rodzenia powiedziała że może być nawet 20 na dobę - i to też jest prawidłowe... No ale nie życzę Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: ile razy kupka u noworodka 18.02.07, 13:44 U noworodka karmionego piersią normą jest i robienie kupy kilka lub kilkanaście razy na dobe i robienie jednej na kilka dni.Tak powiedziała mi pediatra,Szymek wali praktycznie po każdym jedzeniu) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dakotko 04.03.07, 12:02 Szymus to tak jak moja Zuzia zje i zaraz jest niespodzianka hihih. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Tyle razy ile je powinno byc kupek 04.03.07, 12:00 tak mi powiedziala polozna przede wszystkim przy karmieniu piersia. Odpowiedz Link Zgłoś
nswiderska Re: ile razy kupka u noworodka 18.02.07, 18:35 jak Mala miala kilka dni robila kupke praktycznie po kazdym jedzeniu, a moze nawet czesciej, teraz (3 tyg) robi jakies 5-6 kupek dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama ile wlezie...:( 18.02.07, 19:03 Co do norm to czytalam tak jak podaja dziewczyny wyzej. Marysia robila 2-3 dziennie, do tego nigdy w nocy. Zosia natomiast(RATUNKU!!!) robi po kazdym jedzeniu. Dochodzi do kilkunastu na dobe bez wzgledu na pore Paczka Pampersow starcza nam na kilka dni... Odpowiedz Link Zgłoś
agac25 Re: ile razy kupka u noworodka 03.03.07, 15:39 ja jestem marcówką ale urodziłam przed terminem bo 15 lutego. w szpitalu mówiły pielęgniarki żeby nie przewijać malucha po jedzeniu, tylko że mój maluszek robi kupkę w trakcie karmienia, i co mam go kłąść pać z brudną pieluszką? jak to jest u Was? czy przewijacie przed jedzeniem czy po jedzeniu? bo zwarjuje... już wpadłam na pomysł zeby nie przewijać go z pełnym brzuszkiem, daje mu cyca i jak zrobi kupkę to przewijam przebieram a potem karmie dalej, ale czasem zrobi jeszcze raz! i co ja mam biedna robić? pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Re: ile razy kupka u noworodka 03.03.07, 20:03 ja prawie zawsze zmieniam pieluszke po jedzeniu, chyba ze mała je np po godzinie czy 2 i wiem ze tam nic nie ma. moja mała-miesiec robi albo kilka na dzień kupek albo co 2 dzin, albo jak teraz od 2,5 dni nie zrobiła, ale brzuszek ma miękki Odpowiedz Link Zgłoś
thaigirl Re: ile razy kupka u noworodka 05.03.07, 15:41 U nas kupa zdarza sie 4-5 x doba i to zazwyczaj faktycznie jakiś czas po jedzeniu, ale już podczas snu. Przewijamy zawsze przed: po prostu dobrze go dobudza zmiana pampka i nie śpi w trakcie jedzenia. Po jedzeniu nie chcemy przewijać bo znowu się budzi... No, ale czasem zdarza mu sie zrobić kupe jeszcze w czasie jedzenia no i wtedy nie ma zmiłuj - z kupa nie zaśnie i trzeba zmienić... Odpowiedz Link Zgłoś