kaliaa 26.02.07, 14:36 podobno pomaga na pzreziebieni? Prosze podajcie przepis z dokladnymi proprocjami ile on musi stac zeby byl zdatny do picia? ile podawac malej? jaka jest trwalosc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zitke Re: domowy syrop z cebuli 26.02.07, 14:51 cebulę kroimy w plastry i układamy do słoika, przekładając warstwami miodu. można też wkroić czosnek. odstawiamy w ciemne miejsce, na drugi dzień syrop gotowy. pijemy 3 razy dziennie po 1 łyżce stołowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: domowy syrop z cebuli 26.02.07, 14:57 zitke ile tej cebuli, ile miodu, ile czosnku? Odpowiedz Link Zgłoś
zitke Re: domowy syrop z cebuli 26.02.07, 15:04 Zalezy ile chcesz syropu ja zazwyczaj kroje dwie cebule , i sporo miodu , czosnku z jeden , dwa zabki . Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul na suchy czy mokry kaszel???? 28.02.07, 09:31 no własnie kiedy go podajemy - przy jakiem kaszlu? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasg Re: domowy syrop z cebuli 26.02.07, 15:58 mozna tez cebule zasypac cukrem i postawic w cieple miejsce co by sok puscil na kaloryfer na noc i z rana dobry do picia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania77 Re: domowy syrop z cebuli 26.02.07, 16:03 Ja dodaję jeszcze do tego łyżke stołową soku z cytryny. A na jedną cebulę sredniej wielkosci daje ok 1,5 łyżki stołowej miodu. Nie robie za dużo, bo syrop z cebuli, żeby był w pełni skuteczny musi być w miare świezy ( tzn ja wymieniam co ok 1,5 dnia). Dobry jest zwłaszcza przy przeziebieniach z kaszlem. Odpowiedz Link Zgłoś
iva30 Re: domowy syrop z cebuli 26.02.07, 16:20 A dla mnie syrop z cebuli to jedno z najgorszych wspomnień z dzieciństwa . Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: domowy syrop z cebuli 27.02.07, 10:18 Ostatnio rozmawialm o tym syropie z pediatra i powiedziala ze ejst troche ciezko starwny dla takich dzieci... ale i tak zrobilam, ja chyba najłatwiej robie, bo 1 cebule zasypuje cukrem, i dostawiam na szafce z boku. Ja uwielbiam go... A Zuza nie! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania77 Re: domowy syrop z cebuli 27.02.07, 22:03 A u mnie odwrotnie - dzieci uwielbiają, a mnie odrzuca od samego zapachu ) Odpowiedz Link Zgłoś