jniedz 13.03.07, 12:02 jak powyzej. pije herbatke laktacyjną fito Mix oraz wcześniej podawalam synkowi cebion. Od 2 dni robi dosłownie zielone kupki. Czy to moze byc od tego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nhania zielone kupki.. 13.03.07, 14:49 sa poprostu utlenione. moja córka ma zatwardzenia i załatwia sie co 4 dni (i to z czopkiem) i ma własnie zielone kupki. jak kupka za długo poleży w jelitkach lub w pampersie to z żółtej robi sie zielona jak groszek i to jest zupełnie normalne - tak mi powiedziała pediatra Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowa Zgadzam się z nhania... 13.03.07, 15:41 mi dokładnie tak samo powiedziała pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
jniedz Re: zielone kupki.. 13.03.07, 16:45 mój synk nie ma zatwardzeń robi do 10 dziennie. Dziś nie pije herbaki laktacyjnej i nie jem nabiału zobaczę czy to był tego wynik. Nie wiem, czy jest mozliwośc by ten kolor kupek miał związek z widaminą d3 lub z podawanym mlekiem BEBILON PEPTI? Odpowiedz Link Zgłoś
amagda80 po bebilonie pepti to normalne 14.03.07, 13:04 wpisz w google "zielone kupki" a wyswietli ci sie sporo stron na temat zielonych kupek i na wielu z nich pisza wlasnie ze po pepti to jak najbardziej normalne Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: od czego mogą być zielone kupki 14.03.07, 11:39 Mnie polozna mowila ze tak czesto się dzieje po podaniu witamin. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinkaagata Re: od czego mogą być zielone kupki 15.03.07, 08:15 O ile nie ma w niej sluzu, to jest to prawdopodobnie efekt utleniania. Jezeli zobaczysz śluz, ciągliwy, to prawdopodobnie jest to nietolerancja pokarmowa, na tym etapie na białko mleka krowiego. Odstaw nabiał jezeli karmisz piersią Odpowiedz Link Zgłoś
jniedz Re: od czego mogą być zielone kupki 16.03.07, 11:56 dzięki dziewczyny za wszystkie informacje. Ostatnio synka prawie wcale nie dokarmiam i dalej ma te kupki zielone z żółtymi grudkami. Odstawiłam koper (herbatke laktacyjną i to nie to, odstawiłam mieszankę - BEBILON PEPTI i to nie to, odstawiam dziś nabiał- zobaczymy. Czasami widzę sluz. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaczek Re: od czego mogą być zielone kupki 16.03.07, 13:45 Tylko z tym śluzem to jest tak, że niepokojący jest tylko taki, który odznacza się od reszty kupki. Jeśli kupka jest w całoście tak śluzowata, to nie jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
jniedz Re: od czego mogą być zielone kupki 18.03.07, 12:28 niestety jak zaprzestałam jedzenia nabiału- synek nadal robił na zielono- chyba odznaka nadchodzacej wiosny- haa. A tak na poważnie wczoraj po przeczytaniu kilki postów jakie znalazłam na forum niemowle- podałam małemu kapsułkę lacidofil- pałeczki kwasu mlekowego i o dziwo dzis kupka z rana była musztardowa. Zobaczymy, czy to przypadkiem nie było brak tych dobrych bakterii w zołądku i za szybkie trawienie. Odpowiedz Link Zgłoś