Dodaj do ulubionych

od czego mogą być zielone kupki

13.03.07, 12:02
jak powyzej. pije herbatke laktacyjną fito Mix oraz wcześniej podawalam
synkowi cebion. Od 2 dni robi dosłownie zielone kupki. Czy to moze byc od
tego?
Obserwuj wątek
    • nhania zielone kupki.. 13.03.07, 14:49
      sa poprostu utlenione. moja córka ma zatwardzenia i załatwia sie co 4 dni (i to
      z czopkiem) i ma własnie zielone kupki. jak kupka za długo poleży w jelitkach
      lub w pampersie to z żółtej robi sie zielona jak groszek i to jest zupełnie
      normalne - tak mi powiedziała pediatra smile
      • bocianowa Zgadzam się z nhania... 13.03.07, 15:41
        mi dokładnie tak samo powiedziała pediatra.
      • jniedz Re: zielone kupki.. 13.03.07, 16:45
        mój synk nie ma zatwardzeń robi do 10 dziennie. Dziś nie pije herbaki
        laktacyjnej i nie jem nabiału zobaczę czy to był tego wynik. Nie wiem, czy jest
        mozliwośc by ten kolor kupek miał związek z widaminą d3 lub z podawanym mlekiem
        BEBILON PEPTI?
        • amagda80 po bebilonie pepti to normalne 14.03.07, 13:04
          wpisz w google "zielone kupki" a wyswietli ci sie sporo stron na temat
          zielonych kupek i na wielu z nich pisza wlasnie ze po pepti to jak najbardziej
          normalne
    • marysiowamama Re: od czego mogą być zielone kupki 14.03.07, 11:39
      Mnie polozna mowila ze tak czesto się dzieje po podaniu witamin.
      • kalinkaagata Re: od czego mogą być zielone kupki 15.03.07, 08:15
        O ile nie ma w niej sluzu, to jest to prawdopodobnie efekt utleniania. Jezeli
        zobaczysz śluz, ciągliwy, to prawdopodobnie jest to nietolerancja pokarmowa, na
        tym etapie na białko mleka krowiego. Odstaw nabiał jezeli karmisz piersią
    • jniedz Re: od czego mogą być zielone kupki 16.03.07, 11:56
      dzięki dziewczyny za wszystkie informacje. Ostatnio synka prawie wcale nie
      dokarmiam i dalej ma te kupki zielone z żółtymi grudkami. Odstawiłam koper
      (herbatke laktacyjną i to nie to, odstawiłam mieszankę - BEBILON PEPTI i to
      nie to, odstawiam dziś nabiał- zobaczymy. Czasami widzę sluz.
      • ciaczek Re: od czego mogą być zielone kupki 16.03.07, 13:45
        Tylko z tym śluzem to jest tak, że niepokojący jest tylko taki, który odznacza
        się od reszty kupki. Jeśli kupka jest w całoście tak śluzowata, to nie jest
        problem.
        • jniedz Re: od czego mogą być zielone kupki 18.03.07, 12:28
          niestety jak zaprzestałam jedzenia nabiału- synek nadal robił na zielono- chyba
          odznaka nadchodzacej wiosny- haa. A tak na poważnie wczoraj po przeczytaniu
          kilki postów jakie znalazłam na forum niemowle- podałam małemu kapsułkę
          lacidofil- pałeczki kwasu mlekowego i o dziwo dzis kupka z rana była
          musztardowa. Zobaczymy, czy to przypadkiem nie było brak tych dobrych bakterii
          w zołądku i za szybkie trawienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka