Dodaj do ulubionych

portfel i inne

12.04.07, 22:00
ostatni tydzien siedzialam z mala w domu,
mala ma od ponad tygodnia temp ok 37,5 stopnia, alergie na pylki, zapalenie
spojowek (wczoraj myslalam ze pogotowie bede wzywac bo wcale nie mogla
otworzyc oczu tak miala sklejone powieki) i bakteryjne zapalenie oczu, nosa i
uszu sad
dzis pierwszy raz od dlugiego czasu wyszlam z nia na dwor, no i
zgubilam dzis albo mi ktos wyjal na palcu zabaw, mialam w nim pieniadze i
wszystkie dokumenty poczawszy od dowodu rejestracyjnego, dowdu osobistego,
prawa jazdy itp, karty bankomatowe do dwoch kont, kody do internetu do tych
karta oraz uwaga: NUMER I HASLO DOSTEPU do internetu. poza tym unikalne
zdjecia malza z dawnych lat, pierwsze zdjecie malej, i jeszcze duzo innych
pierdol, ten portfel to oprcz podstawowej funkcji byl rowniez takim mym
podrecznym pamietnikiem z roznymi notatkami, liscikami od malza, i dlugo by
jeszcze wymieniac co w nim bylo... pal licho kasa(chociaz tez szkoda),
najgorszy problem z wyrobieniem dokumentow, no i strata tych wszystkich moich
pierdol, dla zlodzieja bez wartosci a dla mnie tak wazna sad
jutro mialam jechac kupic sobie cos fanego na powrot meza, a tu dupa, nic se
nie kupie bo wyrobienie nowych dokumentow, zdjecia oplata za nowe karty to
pareset zlotych czyli to bedzie moim "ubraniem" na lotnisku
jest mi smutno, jest mi zle sad
Obserwuj wątek
    • malina.majka Re: portfel i inne 12.04.07, 23:27
      Paulinka,serdecznie Ci wspolczuje,widzialam Twoj opis na gg,wyobrazam sobie co
      musisz przezywacsad Sciskam wirtualnie,jakis pechowy okres Was dopadl cholera
      jasna,oby wszystko szybko sie ulozylo i zeby temu zlodziejowi rece odpadly!
      Pozdrawiam,ucaluj Amelke
    • iva30 Re: portfel i inne 13.04.07, 10:02
      Kaliaa, trzymaj się, wiem co czujesz, też miałam podobne sytuacje i byłam
      maksymalnie wściekła, bo coś co dla złodzeja nie przedstawia zadnej wartosci
      dla mnie było wielką pamiątką. Na pocieszenie powiem Ci, że czasem zdarza się,
      że ktoś odeśle portfel lub dokumenty chociaż. Duzo zdrowia dla Amelki. To Ci
      się wszystko zwaliło na głowę sad, ale nie daj sobie zepsuć radości z przyjazdu
      męża.
      Acha, jak zostawilismy aparat aparat na ławce w parku (sierotki smile) i potem
      napisalismy ogłoszenie przy wyjsciu z parku, dosłownie po paru minutach, to
      musielismy sie nasluchać głupich komentarzy ludzi wychodzących z parku, ze
      tylko idiota by oddał. Smutne smile
      Witaj malina.majka, fajnie, ze jesteś smile
    • zuzannap3 Re: portfel i inne 13.04.07, 10:39
      Wspólczuje bardzo!!!! W czwartek przed świetami tez zgubiłam portfel- wypadł mi
      z kieszeni. Miałam w nim dokumenty, dwie karty i na szczęście tylko 50zł.
      Zdązyłam zablokować karty i dowód w banku, a jakaś pani mi go przyniosła.
      Zakończyło sie szczęsliwie- teraz czekam na nowe karty. Ale rozumiem co czujesz.
      życze aby ktoś uczciwy Ci go oddał!!!
      • malgosia.w Re: portfel i inne 13.04.07, 11:19
        Współczuję,
        ja po podobnej 'przygodzie' nauczyłam się trzymać dokumenty i karty w innym
        miejscu niż portfel. Wtedy jak stracisz to nie wszytko przynajmniej.

Zdrówka życzę i nie martw się, bo nic już nie poradzisz.
    • 9-x-2 Re: portfel i inne 13.04.07, 12:10
      Baaaardzo Ci współczuję. Tak, to dobra nauczka, zeby trzymać dokumenty gdzie
      indziej. Ja znając swoje zdolności już od dawna nawet rozdzielam pieniądze na
      grubsze - które trzymam gdzieś w kieszeniach wewnętrznych lub torebce
      i "drobne" - do portmonetki własnie. O dokumentach już nie mówię - za dużo sił
      zajmuje ich wyrobienie. Oj dużo pracy Cię czeka. Życzę Ci, żeby wszystko udało
      się załatwić szybko i bez stania w długich kolejkach smile
    • kama755 Re: portfel i inne 13.04.07, 16:40
      również chciałam Cie pocieszyć, że też kiedyś odzyskałam dokumnety. ktoś
      znalazł i sie do mnie złosił. I również od tamtej pory tzrymam oddzialnie
      pieniądze i dokumenty
      • efka42 Re: portfel i inne 13.04.07, 17:59
        Kaliaa, wspolczuje Ci bardzo.Ja tez mam wszystko w jednym portfelu, moge sobie
        wyobrazic jak bym sie czula, gdyby mnie to spotkalo.
        • kaliaa rozrywek ciag dalszy 13.04.07, 20:15
          coby mi za fajnie i lekko w zyciu nie bylo dzis poszlam z mala znowu do lekarza
          bo wnocy temp skoczyla jej do 38 stopni, poposilam o skierwoanie do laryngologa
          bo mialam podejzrenie ze to uszy, pojechalam do laryngologa czekalm 1,5 godziny
          zeby nas przyal a on powiedzial ze panstwowo to mnie moze przyac ale w czerwcu
          a jak chce teraz to 70 zl za wizyte, zwazywszy na utrate portfela nie
          dysponowalam gotowka, poczukam sie jak smiec i wyszlam stamtad. Kuzwa mac
          poltorej godziny kisilam sie z nia w przychodni, na rzesach prawie stawalam
          zeby ja tam zabawic i utrzymac i zostalam odeslana z kwitkiem. Nie mialam juz
          sily poryczlam sie z tej bezsilnosci. Pojechalam do szpitala na dyzur tam sie
          okazalo ze tak jak myslalam mala ma zapalenie uszu i to ostre, dostala
          antybiotyk. Dziewczyny nie mam sily, czy to wszystko musi sie dziac jak jestem
          sama, w zeszlym roku szpital, teraz znowu ten portfel i choroba malej, kolejna
          zreszta bo miesiac temu miala zapalenie oskrzeli i tez antybiotyk. Mala ciagle
          na rekach chce byc, jest marudnia nie do wytrzymania, kurcze rzadko sie doluje
          ale dzis lzy mi zalewaja oczy, mam dosyc tego wszystkiego...
          • ninjo Re: rozrywek ciag dalszy 14.04.07, 17:04
            Paulina, ale macie pecha sad((
            co do portfela mi takie rzeczy non stop sie zdarzaja (z reguly mysle, ze
            zgubilam portfel, zastrzegam karty, a pozniej znajduje...)

Chyba bym zrobila awanture w tej przychodni, gdyby chcieli mnie odeslac,
            wyobrazam sobie, jak sie czulas. Na pewno nie jest latwo, jak dziecko choruje,
            szczegolnie samemu. Natalka ma wirusowke juz drugi tydzien. W zasadzie lagodnie
            przechodzi, ale juz tez mam dosc, a co dopiero u Was sad((
            Sle pozytywne fluidy!
          • 9-x-2 Re: rozrywek ciag dalszy 14.04.07, 19:31
            Wiesz, ja też bym zrobiła awanturę - jak to można tak odesłać takie maleńkie
            dziecko, a jeszcze z zapaleniem ucha!
            Kilka lat temu mnie - osobie dorosłej przydarzyło się zapalenie ucha - lekarz
            pierwszgo kontaktu wypisała skierowanie i powiedziała, że muszę iść do
            laryngologa NATYCHMIAST inaczej mogą być różne powikłania. Na szczęście
            laryngolog siedział na tym samym piętrze i przyjęto mnie nie tylko bez żadnych
            problemów, ale tez poza kolejnością! - mąż tylko powiedział że mam zapalenie
            ucha, to lekarka wyszła i zaprosiła do gabinetu.
            Co tu mówić - potraktowano Was rzeczywiście bardzo źle. Tak byc nie może,
            szczególnie jeśli dotyczy to małego dziecka.
            • aisza24 Re: rozrywek ciag dalszy 15.04.07, 00:58
              Wspolczyje Ci, na pewno Ci ciezko, ale wkrotce mala wyzdrowiej i bedzie
              latwiej. Trzymaj sie dzielnie
    • malina.majka Re: portfel i inne 19.04.07, 21:07
      Kaliaa,dzis mnie spotkal pechsad Tyle ze ja nie mam bladego pojecia,co sie
      stalo z moimi dokumentami,czy zgubilam,czy ktos mi ukradl,czy moze leza sobie
      gdzies a ja mam mega skleroze i nie wiem gdzie je palnelamsad Potrzebowalam
      dzis zaplacic karta a okazalo sie ze nie mam ani karty ani dowoduNa szczescie
      to nie caly portfel ale kurcze na tym dowodzie mialam leciec do Polski odebrac
      nowy paszport bo stary konczy sie za jakis czassad Dupa,za przeproszeniem sad
      • kaliaa Re: portfel i inne 19.04.07, 21:55
        malina mam nadzieje ze Twoje dokumenty sie odnajda!
        dzis mija tydzien i moich dokumentow ani portfela wciaz nie ma, wiec stracilam
        juz nadzieje ze ktos mi je jeszcze podrzuci, echhh sad
        • malina.majka Re: portfel i inne 19.04.07, 22:21
          Kaliaa,ja nie mam nadziei sad((
    • biba23 Re: portfel i inne 24.04.07, 09:57
      hej
      my też walczymy z uczeleniem
      przykro nam bardzo jakie to niesrawiedliwe że tyle naraz się może zwlić złego sad
      trzymajcie się
      wysyłamy Wam pozytywne myślii pozdrowionka
      PS jak mi ukradli dokumenty to wyrzucili gdzieś do kosza i jakiś Pan znalazł i
      odesłał listem życzymy bardzo żeby taki list przyszedł do Ciebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka