Dodaj do ulubionych

A jednak alergik

25.04.07, 21:01
Okazalo sie, ze jednak Filip ma alergie. Ostatnio dostal po czyms bardzo
mocnego swiadu, cala skora zwlaszcza przy lokciach i kolanach byla szorstka.
Szczesliwie bylam wtedy w Polsce i wybralam sie do dobrego pediatry, ktory
potwierdzil, ze to zmiany typowo alergiczne. Dostalam dla Filipa jakas
lagodna masc, Zyrtek w kroplach i na szczescie przeslo. Teraz mialam
sprawdzic na co zle reaguje i wychodzi mi, ze na pomidory. Szkoda bo bardzo
je lubi w kazdej postaci, ale po wczorajszej pomidorowej znow sie drapie.
Ciekawe na co jeszcze okaze sie byc uczulony.
Obserwuj wątek
    • iva30 Re: A jednak alergik 26.04.07, 10:09
      Pocieszjące jest, że maluchy z tego wyrastają. Całe szczęście, bo smutne jest
      życie bez pomidorów smile, też je lubię w każdej postaci.
      • mijaczek agnieszkaela 26.04.07, 11:59
        mam pytanie - rozumiem, ze zrobilas synkowi testy. jakie? skorne czy z krwi?
        jesli tak to czy mozesz mi podac przyblizony koszt takiego testu? moja emka ma
        najpewniej alergie wziewna i jade niedlugo do Polski i chcialabym jej zrobic
        testy, ale chyba takim maluszkom nie robia skornych, co?
        • agnieszkaela Re: agnieszkaela 26.04.07, 16:03
          Nie, testow nie robilam. Pediatra stwierdzila, ze narazie nie jest to konieczne
          skoro reaguje zle tylko na niektore produkty. Kazala po prostu odstawic te
          najczesciej alergizujace i po kolei wprowadzac sprawdzajac reakcje. Wiem juz ze
          pomidory i poziomki zle dzialaja, reszta bede sprawdzac metoda prob i bledow.
          Testy moze i bym zrobila, ale w Polsce jestem zazwyczaj na krotko, a w
          Holandii nikt mi skierowania nie da z tak blahego powodu jakim jest wysypka od
          czasu do czasu.;
    • asia_mod Re: A jednak alergik 26.04.07, 13:45
      U nas tez alergia, podejrzewamy, ze po mandarynkach. Ale poki co eliminujemy
      najbardziej uczulajace rzeczy z diety. Odstawiłam już cytrusy, czekoladę i
      nabiał. Mleko mały moze pić wg pediatry, bo pije je już od dawna. Miłosz ma
      jeszcze wysypke, zwłaszcza na nóżkach i polikach. Dostalismy maść, zyrtek.
      Apropos pomidorów, ogórków itp. to bardzo duze jest prawdopodobieństwo reakcji
      alergicznych, bo nie rzadko są to mocno nawozone produkty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka