Dodaj do ulubionych

Kto jeszcze stara sie o dzieciatko?

26.04.07, 10:18
Hej,czy jest wsrod Was ktoras,co stara sie o dzidzie? Ja w niedz. odstawilam
tabletki i od maja zaczynamy staranka. Dzis powinnam dostac @ bo juz od
wczoraj strasznie mnie boli brzucho,no i zaczelam mierzyc tempke zgodnie z
zasadami NPR. Mam nadzieje,ze to oraz obserwacja sluzu pomoga mi na
rozpoznanie dni plodnych i okreslenie owulacji bo chcemy utrafic w chlopcawink
Pozdrawiam,M.
Obserwuj wątek
    • viki79 Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 26.04.07, 15:18
      Ja tez już marze o kolejnym dzidziusiu. Starania zaczynamy od lipca. Bardzo
      chciałabym miec dziewczynke,moze mi podpowiesz jak ja utrafic? Czy dobrze
      mysle,ze pod koniec owulacji,albo juz calkiem po?
    • agnieszkaela Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 26.04.07, 15:56
      To moze znow bedziemy "razem" rodzic smile My sie staramy caly czas, planowalam
      kolejna ciaze najszybciej jak sie da, ale cos nie wychodzi. Bylam pierwsza na
      forum, ktora sie zadeklarowala ze staraniami a juz nie zlicze ile dziewczyn
      zaciazylo, nie mowiac, ze kilka urodzilo. Troszke mi smutno, ze sie nam nie
      udaje, ale co zrobic. Starania tez sa przyjemne smile
      W przeciwienstwie do Was my chcemy trafic w dziewczynke tym razem.
      • malina.majka Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 26.04.07, 16:11
        No to fajnie,ze nie jestem sama. Agnieszka,pamietam,jak pisalas o poczatku
        staran,szkoda,ze nie wychodzi ale moze teraz uda nam sie razem wink Sposoby na
        dziewczynke (te bardziej medyczne) to wspolzycie na samym poczatku dni plodnych
        lub na samym ich koncu,plemniki X sa wolniejsze ale dluzej zyja. Dlatego im
        dalej do owulacji to zwieksza sie prawdopodobienstwo,ze do jajeczka dotra
        wytrwalsze i wolniejsze X a te szybsze i krocej zyjace Y wygina. My starajac
        sie o Maye nie myslelismy o plci,choc nam obojgu marzyla sie coreczka smile) No a
        teraz wazne oczywiscie zeby bylo zdrowe,ale sprobujemy wstrzelic sie w
        chlopaka wink Pozdrawiam,M.
    • smeagoul Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 27.04.07, 09:28
      my zaczynamy w te wakacje smile myślę ze po cesarce to już wystarczająca
      przerwa.-no i z kolei chcemy rafić na dziewczynkęsmile macie jakies rady????smile hihi
      • lolita27 malina.majka 27.04.07, 10:35
        Upewnij sie, niechce odczywisice wprowadzać Cie w błąd, ale z tego co ja sie
        orientuje to po odstawnieniu pigułek powinno sie odczekać 3 meisiace,,, zeby
        hormony doszły do normalnego stanu, no chyab że chcesz mieć bliźniaki, zapytaj
        sie lekarza. Mi zalecał odstawienie i odczekanie.
        My zaczniemy starania we wrzesniu, mamy coreczke, teraz czas na tego synka,
        ktory bedzie chodził z tatusiem na ryby smile,
        Trzymam kciuki, szczegolnei za tę mamusię , która tak długo sie stara.... to
        jest cieżkie do zrozumienia dla kobiety, dlaczego nadal nie!
        Moje kolezanki tez maja problemy z zajściem w druga ciaże...
        pozdrawiam
        • malina.majka Re: malina.majka 27.04.07, 11:03
          Hej Lolita,alez ja nie mam nic przeciwko ciazy blizniaczej bo i tak chcemy miec
          piatke wink Co do upewnienia sie,to nie ma obaw,po tych tabletkach,ktore
          bralam,plodnosc wraca szybciej niz po tych dwuskladnikowych,lekarz nie mial
          zastrzezen wink Ale dzieki wielkie za troske,buzka
          • hanna26 Re: malina.majka 27.04.07, 13:47
            Hej, dziewczynki, zapisuję sie do waszego grona starających się!

Wprawdzie jeszcze w tym cyklu uważamy, żeby nie "wpaść", bo jestem w trakcie odstawiania, ale młoda uwielbia Bebilon, nie ssie już w ogóle w ciągu dnia, tylko gdy się zbudzi w nocy, potrzebuje jeszcze piersi mamusi. Mamy nadzieje, że do końca cyklu uporamy się z tym problemem i w maju zaczniemy staranka. Mojemu mężowi marzy się tym razem syn - mamy dwie dziewczynki, starsza juz w przedszkolu - ja również nie miałabym nic przeciwko chłopakowi, ale... dziewczyny są takie fajne, że trzecie dziewuszka też by mnie nie zmartwiła.
            Fajnie, Malina, że założyłaś ten wątek.
            Powodzenia w starankach!
            • malina.majka Re: malina.majka 27.04.07, 14:04
              No to dziewczeta wpisywac sie na forum Dla strajacych sie big_grin
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=60994629&v=2&s=0 Hania,dzis
              kupilam testy owu (10sztuk), na chlopca trzeba ucelowac na owu albo zaraz po
              niej,daj znac jak Wam idzie (moze na gg?) smile pozdrawiam!
              • annairam Re: malina.majka 27.04.07, 14:21
                Życzę powodzenia w staraniach. Nam już się udało. Jedno co mogę powiedzieć to
                to, że nie udawało się we wszystkich cyklach, które skrupulatnie obserwowałam,
                liczyłam dni płodne, sprawdzałam śluz, itd. W pewnym momencie stwierdziłam, że
                mam dość, niczego nie obserwuję i nic nie liczę, idziemy na żywioł. I wtedy
                właśnie się udało.
                Pozdrawiam.
              • hanna26 Re: malina.majka 27.04.07, 23:28
                Hej, Malina, niestety, nie mam gg - ciągle sobie obiecuję, że zapytam się kogoś, jak się to ustrojstwo "montuje", i w ogóle - czym to się je. Niestety, na razie jakoś ciągle o tym zapominam.
                Liczę na to, że jakoś "wcelujemy się" w owu. - testów wolę nie kupować, bo w czasach, gdy kupowałam, za bardzo się denerwowałam i jakoś nie za bardzo mogłam zajść w ciążę. Zaszłam (ze starszą córką) zaraz po wyrzuceniu wszystkich testów.
                Ech, fajnie by było być mamą chłopczyka, a mąż chyba oszalałby z radoścismile)
                Tymczasem muszę niestety najpierw odstawić mojego sysaka. Wczoraj i dzisiaj odnotowałam wielki sukces: mała zasnęła przy czytaniu bajki. Do tej pory zasypiała przy cycu, a tu proszę - jest na nią sposóbsmile
                Pozdrawiam i owocnych staranek.
                • malina.majka Re: malina.majka 27.04.07, 23:53
                  Dzieki smile Tobie rowniez owocnych smile Ja sie tak meag bardzo nie stresuje,u
                  Ciebie to pewnie inaczej,bo juz dwojke masz,a my chcemy jeszcze czworke,wiec
                  czy syn czy corka-ubranka w szafie juz czekaj na oboje smile Moga byc i
                  blizniakismile Co Bog da, to pokochamy smile
    • jasiulowa_mama Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 28.04.07, 12:33
      Ja mam zamiar zaczac ponownie w czerwcu-wtedy minal 3 mies. od zabiegu (poronilam w marcu w 7 tyg. ciazy). Teraz czekam jeszcze na wyniki wymazow i mam nadzieje ze pozbylismy sie tego co tam siedzialo smile. I mam nadzieje ze i tym razem uda sie zajsc w ciaze rownie szybko co przy Jasiu i w tej drugiej ciazy. Czego i Wam wszystkim zycze!
    • jasiulowa_mama Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 28.04.07, 12:33
      Ja mam zamiar zaczac ponownie w czerwcu-wtedy minal 3 mies. od zabiegu (poronilam w marcu w 7 tyg. ciazy). Teraz czekam jeszcze na wyniki wymazow i mam nadzieje ze pozbylismy sie tego co tam siedzialo smile. I mam nadzieje ze i tym razem uda sie zajsc w ciaze rownie szybko co przy Jasiu i w tej drugiej ciazy. Czego i Wam wszystkim zycze!
    • ania2425 Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 30.04.07, 14:08
      My zamierzamy zaczac starania mniej wiecej od wrzesnia, po wakacjach. A moze
      zaczniemy juz w trakcie urlopu, kto wie smile))
      Ale ja jestem jeszcze na etapie "chcialabym, a boje sie". Chcemy miec drugie
      dziecko, ale boje sie czy podolam obowiazkom, w koncu Maja wydaje mi sie wciaz
      taka mala smile
      • malina.majka Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 19.05.07, 12:04
        No i jak tam Aga i Hania? U nas pierwszy cykl nieudany,za szybko mialam owu i
        chyba nie zdazylismy,a teraz maz w delegacji i sytuacja moze sie powtorzyc bo
        wraca we wtorek w 8dc (w ten dzien byla ostatnia owu),ale jak sie nie uda teraz
        to moze w czerwcu,a tak mialo byc poczatkowo-bo bardzo chcialabym urodzic w
        marcu smile Napiszcie jak tam staranka,pozdrawiam smile
        • agnieszkaela Planowanie plci 19.05.07, 13:26
          Ja jeszcze mam czas do wynikow-bo cykle mam dlugie po ciazy, 34dniowe. Ale
          raczej sie nie powiodlo w maju.
          Za to trafilam na sposoby planowania plci. Przekopiuje artykul z posta jednej
          dziewczyny, ponizej link do tego wlasnie watku.
          Artykuł z interii niestety stona chyba juz nie istnieje bo nie moglam znalezc
          ale mialam zapisany smileCYT;
          Tak bardzo chcę dziewczynkę!
          Poniedziałek, 11 września (15:08)

Sprawdzanie faz księżyca, mierzenie temperatury, odpowiednia pozycja podczas
          seksu. Wszystko po to, żeby choć trochę zwiększyć szanse na potomka wymarzonej
          płci. Ale czy można zaplanować płeć dziecka?

Najważniejsze, żeby było zdrowe, powtarzają wszystkie kobiety, ale... Jedne
          wolałyby podziwiać, jak syn gra w piłkę, inne - pleść warkoczyki dziewczynce. W
          ankiecie internetowej aż 76% kobiet przyznało, że bardzo by chciały wybrać płeć
          swojego dziecka. "Stuprocentowo pewne" sposoby na chłopca i na dziewczynkę
          przyszłe mamy przekazują sobie na forach internetowych, pytają o nie w listach
          do gazet. Jeśli masz ochotę spróbować i zwiększyć szanse z 50% do np. 57%, to
          czemu nie. Tylko pamiętaj: potraktuj to jak zabawę! 50% to i tak dość dużo...

plemnik męski plemnik żeński

... czyli metoda Shettlesa, najpopularniejsza wśród metod planowania płci.
          Opiera się na wiedzy, że plemniki Y (niosące chromosom męski) są mniejsze i
          szybsze oraz żyją krócej niż plemniki X (z chromosomem żeńskim). Jeżeli więc
          stosunek dodbędzie się kilka godzin przed owulacją lub tuż po niej, zwiększa
          się szansa na poczęcie chłopca. Z kolei współżycie dwa, trzy dni przed owulacją
          to zdecydowanie większa szansa na córeczkę.

Oczywiście, metoda ta ma sens tylko wtedy, gdy znana ci jest data owulacji.
          Najłatwiej określić ją, monitorując cykl na USG. Tańsza jest samodzielna
          obserwacja cyklu, z codziennym mierzeniem temperatury. Jeśli masz kłopoty z
          interpretacją swojego cyklu, możesz wpisywać dane do komputera, a specjalny
          program zrobi to za ciebie (np. anglojęzyczny www.fertilityfriend.com).

Przy tej metodzie pomocne mogą się okazać testy owulacyjne. Możesz je kupić w
          aptece (od 30 zł/5 szt.) lub na internetowych aukcjach np.
          www.allegro.pl (od 20 zł/10 szt.). Wystarczy zanurzyć test w moczu:
          informacja o zbliżającej się owulacji dotrze do ciebie 36-48 godzin wcześniej.

naszym zdaniem To metoda bezbolesna, nieinwazyjna i bezpłatna, gdy bazuje się
          tylko na termometrze i obserwacji śluzu. Jeśli masz ochotę spróbować, czemu
          nie? Prawdopodobnie zwiększa ona faktycznie o kilka procent szanse na wybraną
          płeć. Sprawdza się znacznie lepiej w przypadku "celowania" w synka niż w
          córeczkę! Przy próbach spłodzenia dziewczynki czasami przez kilka miesięcy
          można wcale nie zajść w ciążę, bo za wcześnie przed owulacją zaprzestaje się
          stosunków.

raz czekolada raz słone paluszki

Podstawowa zasada metody dietetycznej brzmi: jadłospis musi być bogaty w sód i
          potas, żeby spłodzić chłopca, a w magnez i wapń, żeby wyszła dziewczynka.
          Mówiąc prościej: na chłopca ma być słono, a na dziewczynkę słodko.

Spłodzeniu syna ma sprzyjać jedzenie pomidorów, ziemniaków, bananów, solonych
          wędlin i zapijanie tego wodą mineralną bogatą w sód. Należy natomiast
          wyeliminować z menu mleko i czekoladę, bo te produkty ułatwiają ponoć poczęcie
          dziewczynki. Jeżeli marzysz o córeczce, możesz nie tylko objadać się czekoladą,
          ale także pić kakao, jeść sery (niesolone!) i jogurty, orzechy, ananasy. I jak
          ognia unikać soli. Uwaga! Dietę trzeba stosować nie krócej niż sześć tygodni
          przed planowanym poczęciem dziecka, by odniosła jakikolwiek skutek.

Ważną rolę w diecie przyszłej mamy (ale również taty) odgrywa podobno kofeina.
          Wypicie przez mężczyznę kawy lub coli trzy godziny przed stosunkiem ma
          zwiększać szanse na poczęcie chłopca. Kofeina przyspiesza bowiem, i tak z
          natury szybsze, plemniki Y. Również picie kawy przez kobietę sprawia, że
          poczęcie syna jest bardziej prawdopodobne. Tak wynika z badań przeprowadzonych
          dwa lata temu na oddziale położniczym w Pretorii (RPA): panie pijące
          przynajmniej dwie kawy dziennie rodziły synów trzy razy częściej niż te, które
          stroniły od kofeiny.

naszym zdaniem Trzeba z nią uważać. Skrupulatnie przestrzegana metoda
          dietetyczna może być niebezpieczna dla zdrowia, zwłaszcza w wersji "na
          chłopca"! Nadmiar sodu powoduje nadciśnienie i obrzęki. Jeśli chcesz ją
          stosować, zwiększ raczej ilość potasu, zawartego np. w pomidorach. A najlepiej
          zaproś męża na kawę przed łóżkowymi igraszkami. Wersja "na dziewczynkę" jest
          znacznie zdrowsza, pod warunkiem, że nie będziesz zjadać codziennie dwóch
          tabliczek czekolady, by dostarczyć sobie odpowiedniej dawki magnezu. Wystarczy
          garść orzechów.

metoda ostatniej chwili

Na płeć dziecka można wpłynąć także w ostatnim momencie, czyli już w czasie
          stosunku. Gdy bardzo chcesz mieć córeczkę, powinnaś unikać orgazmu. Jeśli zaś
          marzysz o synku, postaraj się szczytować jeszcze przed wytryskiem partnera.
          Wszystko dlatego, że orgazm zmienia środowisko pochwy na zasadowe. Plemniki z
          chromosomem X (żeńskie) giną w takich warunkach, a przeżywają te z chromosomem
          Y (męskie). "Na dziewczynkę" należy kochać się codziennie, od końca miesiączki
          do 48 godzin przed owulacją. Z kolei "na chłopca" trzeba pościć kilka dni i
          spróbować "złotego strzału" w dniu owulacji. Wszystko dlatego, że po trzech,
          czterech dniach abstynencji w nasieniu zwiększa się procent plemników Y.

Ważna jest też pozycja: "od tyłu" ma sprzyjać poczęciu syna, misjonarska zaś -
          córki. Przy pierwszej z nich penetracja jest bardzo głęboka, a sperma trafia
          bardzo szybko w pobliże szyjki macicy. Przy pozycji klasycznej droga jest
          dłuższa i część słabszych plemników Y na pewno jej nie przetrwa.

naszym zdaniem Zwiększanie szans na dziecko wymarzonej płci poprzez wybór
          pozycji jest niegroźne i prawdopodobnie równie mało skuteczne. Przy planowaniu
          chłopca, powstrzymywanie się od współżycia przez kilka dni i liczenie na "złoty
          strzał" może przynieść skutek w postaci... braku ciąży.

księżycowe dzieci

Metoda astrologiczna jest bardzo lubiana przez Polki. W internecie i w
          czasopismach dla kobiet można znaleźć kilkanaście wersji tabelki, która ma
          pokazywać, jakiej płci będzie dziecko, zależnie od wieku matki i miesiąca
          poczęcia. Możesz ją zobaczyć m.in. tu: jolmys.webpark.pl/#.

Dokładniejszy jest anglojęzyczny serwis, który bierze pod uwagę datę i godzinę
          urodzenia: www.chinesefortunecalendar.com/PredictSex.htm.
          Te wyliczenia
          opierają się na chińskim kalendarzu księżycowym.

Na Zachodzie popularniejsza jest metoda słowackiego lekarza, doktora Jonasa
          (www.entropia.pl/zegarek/jonas.htm). Bazuje ona na
          przekonaniu, że
          kobieta ma w ciągu miesiąca dwie owulacje: normalną, wynikającą z fizjologii, i
          księżycową. Ta druga ma miejsce wtedy, gdy księżyc jest w tej samej fazie, w
          jakiej był w momencie narodzenia kobiety. Płeć dziecka ma zależeć od tego, w
          jakim znaku zodiaku jest wtedy księżyc. Słowacy zapewniają, że metoda,
          testowana przez 25 lat, jest skuteczna w 99% przypadków i że skorzystały z niej
          już ponad trzy miliony kobiet.

naszym zdaniem Księżycowej owulacji nie wykrywają testy owulacyjne ani wykres
          temperatury, nie pojawia się śluz płodny. Nie mamy więc żadnych podstaw, żeby w
          nią wierzyć! Bardziej prawdopodobne wydają się wyniki badań, opublikowane
          ostatnio w książce "Niepłodność i rozród wspomagany" pod red. Jerzego Radwana.
          Według nich, pory roku, a więc i temperatura, wpływają na jakość i szybkość
          plemników. Okazuje się, że w Polsce najwięcej chłopców rodzi się w kwietniu, a
          najwięcej dziewczynek w czerwcu i we wrześniu.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=50947434&v=2&s=0
          • malina.majka Re: Planowanie plci 19.05.07, 22:37
            Aga,swietny artykul smile Ja juz na szczescie posiadlam troche tej wiedzy na
            forum NPR i od miesiaca mierze temperature,obserwuje sluz,mam tez testy
            owulacyjne i probujemy "zlotego strzalu" az do skutku smile zycze Ci kochana
            powodzenia,moze jednak sie udalo tongue_out daj znac! pozdrawiam!
            • robin2510 Re: Planowanie plci 20.05.07, 12:09
              No a ja coprawda teraz się nie staram ale może w przyszłym roku na lato tak.
              Kupiłam ksiażkę Wójcika jak zaplanowac płeć(sczytana od deski do deski)
              pogadałam z moim lekarzem i zobaczymy co z tego wyjdzie obiecał pomóc
              (wink)))))), w sprawie chłopaczka.
              Tabletki odstawiam w lipcu tego roku, mimo że starać zaczniemy się w następne
              lato nie chcę mieć 3 dzieci a nam również zależy na chłopcu więc to musi być
              złoty strzał, więc wolę się przygotować dużo wcześniej no i przede wszystkim
              poznac swój organizm w tych sprawach.

życzę powodzenia i prosze składać meldunku jak wam sie udało.
    • 1a6 Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 21.05.07, 08:00
      Malina-majka-twoja córcia jest ślicznaa, piękna-jeszcze ładniejszej dziewczynki
      nie widziałam.JA mam synka.
      • malina.majka Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 21.05.07, 11:48
        1a6 dziekuje,to strasznie mile co napisalas...Mam nadzieje,ze w przyszlosci jej
        uroda bedzie szla w parze z rozumem,ze bedzie Maya piekna jak maj,tak jak ja
        jestem Malina slodka jak malina hihismile) Pozdrawiam cieplutko,calusy dla synka
    • miska28 Chciałabym i boje się.... 21.05.07, 12:58
      My myslimy o rodzenstwie dla Michala...ale poki co...na razie "uwazamy".
      Tabletek nie biore od porodu...z mysla o wyregulowaniu cyklu, obserwacji
      organizmu i lepszym poznaniu siebie. Uznalam tez ze po co sie faszerowac rok
      czy dwa skoro bedziemy myslec o drugim. Wpadka - w razie czego swiat sie nie
      zawali. Ale poki co stosujemy NMA.
      W sierpniu mamy wesele...wiec chce sie wybawic jeszcze bez fasolki zwlaszcza ze
      w poczatkach ciazy mnie niezle mulilo.
      Poza tym...chyba ciagle czuje sie zmeczona, boje sie ze Michal za maly, ze nie
      podolam...ze moze odczekac jeszcze rok.
      Chcialabym urodzic wiosna...albo wczesna jesienia. Wiadomo...w wakacje szpitale
      sie zamykaja, tlok na porodowkach a ja koniecznie chce rodzic z ta sama polozna
      i w szpitalu gdzie moj gin jest z-ca ordynatora (plecy - oby sie nigdy nie
      przydaly ale wiadomo warto je miec na w razie czego).
      Zatem albo starania latem albo dopiero pozna jesienia.
      I im blizej lata tym bardziej nie jestem przekonana ze to juz ten czas.
      Poza tym musze jeszcze zrobic cytologie (rok temu akurat mialam wypalana
      nadzerke)...i skonsultowac z ginem co jesli bedzie konflikt serologiczny
      (mialam w pierwszej ciazy - a raczej po porodzie - niby dali immunoglobuline
      ale wiadomo jak to zadziala i jakie moga byc powiklania?).

W kazdym razie Wam goraco dopinguje...i moze niebawem tez sie przemoge i
      dolacze do grona starajacych.
      Tym razem zamierzamy "wpasc" przed OWU na dziewczynke.
      I jeszcze mala uwaga....nam z Michalem sie udalo jak wylaczylismy planowanie,
      mierzenie temperaturki, sprawdzanie sluzu i myslenie o dziecku. (5 cykl staran).

Polecam "luz" i niemyslenie...chyba nasze mozgi tez biora w tym wszystkim mimo
      to udzial.

Pozdrawiam cieplutko
      • zuelka Re: Chciałabym i boje się.... 02.06.07, 22:03
        Dołączam się do grona starających się- decyzja podjęta, pigułki odstawione.
        Pozdrawiam serdecznie!
        Zuzia
        • malina.majka :) 07.06.07, 22:54
          W sobote rano testuje,ktos jeszcze? smile Co prawda mysle,ze to troche za
          wczesnie ale wyprawiam w sob przyjecie niespodzianke z okazji urodzin malza i
          chcialabym dac mu "prezent" ,jak nie wyjdzie w sobote to moze w dzien jego
          urodzin tj 12tego smile 3majcie kciuki to nasz drugi cykl staransmile
          • malina.majka Aha,do Kaliaa 07.06.07, 23:04
            No wiesz Paulina smile I Ty sie nam nie przyznalas! No nieladnie nieladnie! tongue_out
            Gratuluje chyba jako pierwsza na tym forum i mam nadzieje,ze nie masz za zle,ze
            pisze o Twojej ciazy? Mega wielkie gratulacje za zloty strzal w pierwszym
            podejsciu! Nie martw sie ,bedzie ok! 3mam kciuki!
            • hanna26 Re: :) 07.06.07, 23:29
              A ja się musze pochwalić, że od mniej więcej dwóch-trzech tygodni nasza mała jest wreszcie całkowicie odstawiona od piersi. Z czystym sumieniem zaczynamy więc pierwszy cykl starań. Testów kupować nie będe, bo ja za każdym razem doskonale czuję, czy jestem w ciąży, czy nie. Ale oczywiście trzymam kciuki za wszystkie testujące. Szczęśliwych dwóch kreseczek, dziewczyny!
              • malina.majka Re: :) 11.06.07, 17:08
                U nas znow nic nie wyszlo sad I nie wyjdzie szybko,bo ja za tydzien lece do
                Polski a potem do Turcji i to bez meza,i nie wiem kiedy sie zobaczymy,moze
                dopiero za m-c sad Juz sie ludzilam,ze sie udalo bo czulam sie swietnie,za to
                dzis umieram,wzielam juz cala garsc tabletek a i tak czuje ten przeklety bol.
                Po odstawieniu tabletek bile okresowe mam jak w pierwszej fazie porodu po
                odejsciu wod,koszmar po prostu sad Ale mysle,ze teraz normuja mi sie cykle,moze
                dzieki temu latwiej bedzie kiedys zajsc,pozdrawiam i zycze powodzenia!
                • lolita27 Re: :) 12.06.07, 10:09
                  Bieldulko, widze ze doła masz.....
                  Ja tak miłam przez 5 miesiecy przy pierwszej ciaży,... no ale córa jest smile
                  Więc życze powodzenia i trzymam kciuki.
                  Teraz z drugim chyba jednak bedziemy musieli troszke odwlec plany sad ze wzgledu
                  na budowe domu, bo widze ze potrwa to dłuzej niz mylslam, a w obecnym
                  mieszkaniu to chyab bym musiła kolejne łóżeczko na środku pokoju postawić sad
                  Nie jestem szcześliwa z tego powodu. Więc świadomie nei podejmę decyzji o ciązy
                  chyab że sie trafi....... smile
                  • malina.majka Re: :) 12.06.07, 13:33
                    Juz mi lepiej,dziekuje smile Pomyslalam sobie,ze bede mogla wypic drinka,jesc
                    wszystko,moze na jakas imprezke skoczyc wink? Bede mogla dzwigac w podrozy
                    bagaze i mloda,wysunelam same pozytywy z tego - a najwazniejszy,ze przeciez
                    starania tez sa przyjemne,a pozniej to kto wie czy bedzie mozna tongue_out big_grin
                    • malina.majka Re: :) 20.07.07, 11:23
                      I jak tam dziewczynki? Widze,ze najmniej zainteresowana staraniami Lolita,juz
                      ma pod serduszkiem malenstwo wink Gratulujemy z watku babek starajacych sie wink
                      U mnie poki co tylko nadzieja,ze moze ten m-c przyniesie jakas niespodzianke...
                      • malina.majka Chyba sie udalo :-) 30.07.07, 12:30
                        Poki co w tym watku,bo jeszcze boje sie zapeszac ... Wczoraj zrobilam test
                        owulacyjny, a testy te maja zdolnosc wykrywania ciazy smile Wyszedl pozytywny.
                        Rano zrobilam ciazowy,wyszedl cien ciena wink Tak blada wrecz przezroczysta
                        rozowa kreska ALE JEST. smile)) Szok,po 4tyg rozlace z ukochanym, w 4 tym cyklu
                        staran,chyba w koncu sie udalo smile W srode termin @,ale teraz testowac bede co
                        dzien ,pozdrawiam big_grin
                        • ninjo Re: Chyba sie udalo :-) 30.07.07, 13:19
                          wow smile super
                          bede trzymac kciuki, zeby sie potwierdzilo!
                          • iza9624 Re: Chyba sie udalo :-) 30.07.07, 14:10
                            No to super, nie gratuluje zeby nie zapeszyc. Ja koncze tabletki za tydzien i
                            jak najszybciej zaczynamy starania o kolejną dzidzie,mam nadzieje ze pójdzie
                            nam szybciej niż przy pierwszym dziecku. A powidz mi prosze jak odstawiłas
                            tabletki to byłas u lekarza czy nie, bo nie mam pojecia czy robic jakies
                            badania.
                          • salvita Re: Chyba sie udalo :-) 30.07.07, 14:44
                            z niecierpliwoscia czekamy na potwierdzenie tych dobrych wiesci
                            • malina.majka Re: Chyba sie udalo :-) 30.07.07, 14:55
                              Dzieki dziewczyny smile Odstawilam tabletki,skorzystalam z wiedzy znajomych
                              lekarzy,ale na badaniach nie bylam,bralam cerazette,po ktorych ponoc starania
                              mozna zaczac natychmiast,nam sie prawdopodobnie udalo po 3 m-cach w 4tym
                              cyklu smile czyli w kwietniu 2008 bym rodzila smile
                              • pacific13 Re: Chyba sie udalo :-) 30.07.07, 21:24
                                Malina, gratuluje i trzymam kciukismile
                                Ja też dołączam do starających się smile Właśnie biorę ostatnie opakowanie
                                tabletek, potem 3 miesiące mamy zamiar uważać, a później... idziemy na całośćwink
                                Zobaczymy czy pójdzie tak szybko jak przy pierwszej ciąży!
                                Pozdrawiam!!
        • dorotija Re: Chciałabym i boje się.... 10.12.07, 23:31
          Ja też juz zaczynam mysleć o drugim dzieckuwinkMoże nawet i już troszkę planujemy.
          Chcielibyśmy córeczkę,byćmoże zaczniemy już w lutym,wg. chińskiej metody to
          właśnie wtedy jest szansa na córkęwinkwinkwink
          Boję się trochę jednak,gdyż całą ciążę musiałam leżeć,a mój synek jest jeszcze
          mały i wiem,że byćmoże będzie to czas wyrzeczeń dla nas, nie będzie juz
          wygłupiania i tarzania się po dywanie, noszenia na rękach, częstych
          spacerów,chciałabym aby druga ciąża przebiegła inaczej niż pierwsza,chciałabym
          "skakać po drzewach" tak jak moje koleżanki,no ale co ma być to będzie a może
          wcale będzie odwrotnie (pocieszam się czasem takimi myślami),najważniejsze,żeby
          dziecko było zdrowe,a z Tymkiem odbijemy sobie wszystko jak już dzidzia będzie z
          namiwinkOdezwę się jeszcze co i jak i czy metoda zadziałaławink pozdrawiamwinkżyczę
          wszystkim powodzenia i trzymam kciukiwink
    • inga75 Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 30.07.07, 23:40
      Zaciazonym serdecznie gratulujewink), starajacym sie zycze spelnienia....a ja
      informuje, ze takze do Was dolaczam. Kwas foliowy juz w trakcie przyjmoowania
      i ....rozpoczynamy starania o dziewuszke.
      Pozdrawiam
      • agnieszkaela Trzymajcie kciuki 07.12.07, 10:05
        Odgrzebalam stary watek. Mialam wczoraj badanie HSG (droznosc
        jajowodow) nieprzyjemne potwornie, ale da sie zniesc. Najwazniejsze,
        ze po tym badaniu czesto udaje sie zajsc w ciaze- wiec zaczynamy
        pelna para przedswiateczne starania smile Trzymajcie kciuki. Licze
        bardzo ze w koncu sie uda zwlaszcza ze w pierwsza ciaze tez zaszlam
        w grudniu, wiec uznaje to za dodatkowy dobry znak smile Bylaby
        rowniutka roznica wieku miedzy dziecmi, a 3 lata to juz maksimum
        ktore planowalam wiec.... Moze los bedzie laskawy i dostane w
        noworocznym prezencie dwie kreski na tescie smile))
        • kinga9610 Re: Trzymajcie kciuki 07.12.07, 10:55
          ja też się dołanczam do grudniowych starań.też tak sobie myślałm że
          3 lata różnicy między dziećmi to dobry czas.trzymam kciuki za
          wszystkie starającesmile))))
          • gosia152 Re: Trzymajcie kciuki 07.12.07, 12:04
            ja mam trzyletnią różnicę między dzieciakami i...już jest fajnie smile)
            • smeagoul Re: Trzymajcie kciuki 07.12.07, 13:31
              ja trzymam zw Was i za siebiesmile 4 cykl starań i rzeczywiście fajnie by było te 3
              lata róznicy między szkrabami. może się uda i w wigilie damy dziadkom w
              prezencie fasolkęsmile no w najgorszym wypadku na Dzień Babci i Dziadkasmile
        • doso1 Re: Trzymajcie kciuki 10.12.07, 23:59
          Oj kibicuje Wam bardzo i trzymam kciuki z calych sil! I dobre fluidy
          wysylam smile
          • agnieszkaela Oczekiwanie 17.12.07, 23:16
            Dobrze, ze mam co robic przed swietami, bo inaczej oczekiwanie
            wykonczyloby mnie smile Zaczynam znw zyc nadzieja-potwornie bola mnie
            piersi. Co prawda miewalam juz tak i bez ciazy, ale moze tym razem
            to objaw???
    • sdec Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? Chyba my też. 08.12.07, 13:26
      Jeszcze nie jestem na 100% przekonana - mąż tak, ale myślimy o 3-im
      na poważnie. Jak to piszę to przechodzą mnie ciarki. Tylko trudno
      podjąc decyzję.
    • smeagoul Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 11.12.07, 21:27
      no to dziś zrobiłam test- niestety znów negatywnysad
      4 miesiąc starań i nic- jak tu wyluzować- wydaje sie byc wyluzowana ale
      podświadomie non stop o tym myślę-sad Pójdę chyba do gina- może mam jakiś stan
      zapalny lub coś podobnego....jak myślicie??
      • sdec Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 11.12.07, 21:48
        My przy drugim około pół roku, trochę cierpliwości i wszystko będzie
        O.K.
      • agnieszkaela Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 11.12.07, 21:54
        Idz do lekarza, szkoda marnowac czasu. Nie mowie, zeby od razu
        wszystkie badania robic, ale poradzic sie lekarza warto. Ja po kilku
        miesiacach staran troche wyluzowalam, sadzac ze za bardzo CHCE. Ale
        to tez nie przynioslo efektow. Potem zaczelam prosic o badania (a w
        Holandii wizyte u specjalisty wcale nie tak latwo wyprosic) no i juz
        4 miesiac jak sie badamy sad Mam nadzieje, ze grudzien okaze sie
        znow szczesliwy.
        • annaolejnik Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 12.12.07, 19:15
          Gratuluje! Swoja droga musicie sporo zarabiac, ze marzycie o 5
          dzieciakow.
          • malina.majka Re: Kto jeszcze stara sie o dzieciatko? 18.12.07, 15:54
            Agnieszka!Trzymam za Was kciuki!!! Ania-w takim panstwie jak
            UK,posiadanie 5 dzieci to przyjemnosc a nie stres finansowy,bardziej
            prorodzinnego kraju nie znam,poza tym wychodze z zalozenia,ze skoro
            stac nas na dwojke dzieci,labka i jakies tam przyjemnosci,to ja z
            tych przyjemnosci moge zrezygnowac na rzecz kolejnych dzieci (jak
            Bog dasmile A tak w ogole to ja siedze w domu z dziecmi i pisze
            ksiazki,jak w koncu przyniosa mi wiekszy zysk to mezulek bedzie mogl
            wziac sobie dluuugi urlop smile)) Wracajac do tematu,ja obecnie juz 24
            tydz ciazy smile Wszystkim starajacym zycze powodzenia i Prezentu pod
            choinke w postaci dwoch kreseczek smile
            • malina.majka Agnieszkaela 09.01.08, 20:23
              i jak w grudniu???Nic sie nie odzywasz,daj znac! caly czas 3mam
              kciuki za Was!!! buzka!
              • agnieszkaela Re: Agnieszkaela 09.01.08, 23:09
                Trzymaj, trzymaj smile Moze w styczniu sie uda, bo to juz rok 2008 a
                osemka zawsze byla moja szczesliwa liczba smile W kazdym badz razie
                osiagnelam juz ten etap, ze przestalam sie przejmowac i zazdroscic,
                ze innym sie udaje nawet jak nie chca. Co ma byc to bedzie-do
                lekarza ide za tydzien, zobaczymy co wymysla teraz.
                • smeagoul Re: Agnieszkaela 10.01.08, 19:56
                  u ns tez nic-grudzienskończył się bezowocnie może z Agą będziemy się cieszyć w
                  tym miesiącusmile)
                  • monismonis Re: u nas tez nici ze starań grudniowych :( 12.01.08, 09:42
                    I tak powoli coraz bardziej mnie to martwi sad ale zawsze jest ten nastepny
                    miesiąc nadziei smile Może dziewczyny w przyszłym miesiącu będą same dobre
                    wiadomości smile
                • doso1 Re: Agnieszkaela 14.01.08, 12:55
                  Ja tez ciagle trzymam za Was kciuki z calych sil. Musi sie wreszcie
                  udac! Mialas byc przeciez przede mna smile
                  • agnieszkaela Re: Agnieszkaela 14.01.08, 13:39
                    Dzieki Doso smile Ja juz teraz cierpliwie czekam co noweggo wymysla
                    lekarze. Az sama sie sobie dziwie, ze przestalam sie przejmowac.
                    Moja przyjaciolka jest prawdopodobnie w ciazy z drugim dzieckiem-a
                    ja nawet odrobine nie jestem zazdrosna tylko sie szczerze ciesze. Na
                    mnie w koncu tez przyjdzie pora-a jak nie-trudno. Adoptuje sobie
                    coreczke smile))
                    • malina.majka Re: Agnieszkaela 19.02.08, 19:28
                      Dziewczyny co tam u Was? Kilka z Was znow zostanie mamami,pochwalcie
                      sie! Ja mam jeszcze okolo 8 tyg,termin na 11 kwietnia smile
                      • agnieszkaela Wtorna nieplodnosc 19.02.08, 22:41
                        No coz, u mnie badania nic nie wyjasnily. Diagozna-wtorna
                        nieplodnosc z niewyjasnionych przyczyn. Zdecydowalismy sie na
                        inseminacje. W przyszlym miesiacu pierwsza proba. Ponoc mamy spore
                        szanse na powodzenie. Statystycznie po 5 probach powinno sie udac.

Za to moja przyjaciolka jest w ciazy, bedzie miala wrzesniaka smile
                        • doso1 Re: Wtorna nieplodnosc 20.02.08, 09:18
                          Trzymam za Was kciuki z calych sil! I mam nadzieje, ze nie trzeba
                          bedzie czekac, az do 5 proby smile Pozdrawiam cieplutko i dobre fluidy
                          wysylam smile
                      • doso1 Re: Agnieszkaela 20.02.08, 09:21
                        Moja przyjaciolka ma termin na 12 kwietnia smile I najprawdopodobniej
                        tez bedzie rodzic w Anglii - teraz jest w Irlandii, ale jeszcze
                        przed porodem czeka ich przeprowadzka do Londynu smile Pozdrawiam i
                        wszystkiego dobrego zycze smile
                        • malina.majka Re: Agnieszkaela 20.02.08, 10:39
                          No a my wlasnie w trakcie przeprowadzki na domek wink Co prawda w tym
                          samym miescie,ale maz w delagacji wiec pakowanie etc na mojej glowie
                          a brzucho juz spory...i Maya i pies czyli ogolnie sajgon wink
                          Agnieszka-jestem z Wami myslami,zycze POWODZENIA!
                          • smeagoul a u nas... 20.02.08, 18:11
                            u nas narazie nicsad miało być na sswieta i nic na dzien babci też nic teraz
                            zobaczymy może na Wielkanoc bede mogła się cieszyć- jak się teraz nie uda to
                            chyba pójdę do lekarza.
                      • zuelka Re: Agnieszkaela 26.03.08, 20:21
                        WItam,

Dołączam do starających się. Próbujemy już pół roku, na razie Maciek jest
                        jedynakiem... Może się teraz uda smile

Pozdrawiam

Zuzia
                        • murken Oglaszam wszystkim ... 15.04.08, 18:05
                          Oglaszam wszystkim ,ze dnia dzisiejszego tzn. 15.04 2008 o godz
                          6:48 zalozycielka tego watku urodzila zrowa coreczke .
                          Malinka ! ,gratulacje i ... zaczynam zazdroscic.
                          • kaliaa Re: Oglaszam wszystkim ... 15.04.08, 20:21
                            gratulujemy smile
                            nich sie najmlodsza malinka zdrowo chowa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka