Dodaj do ulubionych

Łóżeczko turystyczne - które godne polecenia?

13.05.07, 21:57
Polećcie mi dobre łóżeczko turystyczne, z którego jesteście zadowolone.
Widziałam na allegro, że są takie o długości 100cm i 120cm. Jak myślicie, jak
długo to łóżeczko 100cm byłoby dobre dla dziecka?
Jeżeli już używałyście, to czy dziecko dobrze się czuje w łóżeczku tak nisko?
Obserwuj wątek
    • novinka_78 Re: Łóżeczko turystyczne - które godne polecenia? 13.05.07, 22:35
      Ja chcę kupić tego typu łóżeczko, które wywiozę na działkę:
      allegro.pl/item193662412_lozecz_eurobaby_eb_1_wibracje_promocja_.html
      allegro.pl/item191496047_lozeczko_turyst_przew_moskit_regul_wys_zabawki.html
      allegro.pl/item190865497_sliczne_lozeczko_lozko_turystyczne_grati.html
      i też chętnie poznam Wasze opinie.

Pozdrawiam.
    • 3aloczki Re: Łóżeczko turystyczne - które godne polecenia? 13.05.07, 23:30
      ja posiadam takie:
      www.allegro.pl/item181448731_nowosc_lozeczka_kojec_sun_3_kol_ful_wypas.html
      stoi na razie u mamy bo tam podrzucam małego ale też będę je wywozić na działkę.
      jestem zadowolona i polecam
    • szarlotti Łóżeczko turystyczne - to też mój dylemat 14.05.07, 07:55
      Ja właśnie się przymierzam do zakupu. 10cm na długości wydaje się niewiele, ale
      może mieć znaczenie, to zależy.
      Ja patrzę tak:
      1. ma mieć otwierany bok, by malutka mogła wchodzić i wychodzić sama gdy
      przyjdzie czas
      2. preferuję 2 poziomy podłogi, bo jest kluska i nie chcę się schylać z uwagi na
      mój kręgosłup
      3. wibracje, muzyka i światło mi są nie potrzebne - zawsze można zawiesić
      karuzelkę a co lepsze pośpiewać dziecku (nawet fałszującej mamy nic nie zastąpi)
      4. Przewijak już dla mnie zbędna rzecz (mała ma 3miesiące i 1 tydzień ale jest
      ciężka)
      5 Przydatny może okazać się daszek, choć trochę ochroni od słońca jeśli łóżeczko
      ma być na działkę, moja siostra montowała parasolkę od wózka i było ok.
      6 za to NIEZASTąPIONA I ABSOLUTNIE KONIECZNA jest dla mnie moskitiera.

Ja przyglądam się takim łóżeczkom
      www.allegro.pl/item191441548_kojce_arti_l5_megapromocja_wysylka_0zl.html
      www.allegro.pl/item193870412_lozeczko_turystyczne_kojec_kolyska_f_w2.html
      wprawdzie krótsze ale za to szersze, choć nieciekawa tapicerka, bujawka dla mnie
      akurat nie potrzebna

i to
      www.allegro.pl/item195287372_lozeczko_turystyczne_arti_l6_kojec_kolyslka_.html
      ze względu na uchwyty do nauki wstawania, ale nie wiem jak to wygląda w
      praktyce, czy rzeczywiście zdają egzamin.

To ode mnie tyle, będę wdzięczna i ja za uwagi, może pomożecie mi dokonać wyboru?

Pozdrawiam
      Ania
      • ivvvo Re: Łóżeczko turystyczne - to też mój dylemat 14.05.07, 08:09
        Czesc smile

my mamy dokładnie to łozeczko o ktorym piszesz, tzn Arti L6, co wiecej jest to
        jedyne lozeczko Nadii;
        jestesmy bardzo zadowoleni, przebylo juz z nami podroz do moich rodzicow (sklada
        sie do niewielkich rozmiarow); ma kolka na nozkach z jednej strony (hamulec
        oczywiscie tez jest smile ) i jesli potrzebujesz je przesunac, robisz to bez
        wiekszych problemow, sa 2 poziomy, na pozniejsze czasy otwierany bok i uchwyty,
        sa doczepiane plozy kolyski, ale przyznam, ze jeszcze tego nie probowalismy;
        co wiecej... materacyk, tu mam jedno ale - jest skladany i taki jakis
        "niemateracykowy" mialam nawet dokupic dodatkowy, ale dalam sobie spokoj -
        poprostu polozylam na ten co mam, kocyk i zalozylam przescieradlo - sprawdza sie smile
        przewijak - u mnie sluzy jako "poleczka" na zabawki, za to podkladka od tego
        "przewijaka" (ceratowa, nieprzemakalna, da sie ja zlozyc/zwinac i wsadzic do
        torby) jest turystycznym przewijakiem, na ktorym rozkladam pieluche i moge
        przewinac wszedzie;
        co wiecej - lozeczko ma dolaczona moskitiere i torbe podrozna;
        w kazdym razie jestesmy bardzo zadowoleni smile

jesli masz jakies pytania - chetnie odpowiem

pozdrawiamy
        • szarlotti Re: Łóżeczko turystyczne - to też mój dylemat 14.05.07, 09:49
          ivvvo - Jeju jakie masz śliczne córeczki, w jakim są wieku? Kiedy Nadia przyszła
          na świat?

No dobra ale przejdę do tematu. Właśnie do tego łóżeczka jak to mówią mnie
          ciągnie. Miałaś możliwość testowania tych uchwytów do nauki wstawania na
          starszej córeczce? to mnie interesuje, bo jeśli są mało przydatne to będzie
          argument by zwrócić uwagę na inne, tańsze, bo i te płozy do bujania też nie są
          mi za bardzo potrzebne, wówczas skłaniałabym sie ku Arti L5. Acha a czy
          wytrzymałość górnego poziomu to rzeczywiście 14kg? To dość istotne dla mnie bo
          moja mała waży już 7100 a ma dopiero 3m-ace.
          Dziękuję Ci za odpowiedź
          • ivvvo Re: Łóżeczko turystyczne - to też mój dylemat 14.05.07, 15:14
            dziekuje smile Oliwka we wrzesniu skonczy 5 lat, Nadia jest z 15 lutego tego roku
            wink stad moja obecnosc tutaj wink

jesli chodzi o lozeczko, nie wiem jak z uchwytami, bo lozeczko jest nowe, tzn
            nie sluzylo Oliwce (spala z nami do 3 roku zycia wink ), nie wiem tez jak jest z
            wytrzymaloscia gornego poziomu - Nadia wazy kolo 6 kg, ciezko przewidziec kiedy
            bedzie miala 14 kg, dodam ze Oliwka wazy 18 wink ale tu nie chodzi o wage dziecka
            tylko o jego ruchliwosc, przy siadajacym dziecku gorny poziom jest
            niebezpieczny, bo moze wypasc, niby nie jest az tak wysoko, ale my na pewno
            zejdziemy na dol jak tylko Nadia bedzie probowala siadac

pozdrawiamy smile
    • dziubasek_ona Kojec Baby Mix 14.05.07, 10:18
      Ja mam kojec firmy Baby Mix:
      www.allegro.pl/item187707216_187707216.html

Kupiliśmy wzór Safari - śliczna kolorystyka! Solidnie wykonany, rozkłada się i
      składa w minutę, lekki. W weekend majowy podróżował z nami 800km.

Pzdr, Gosia smile
    • ankapo7 Re: Łóżeczko turystyczne - które godne polecenia? 14.05.07, 10:48
      Witam, my mamy łożeczko firmy UNI-BABY, korzystamy z niego w domu i w podróży,
      dokupiłam do niego zwykły materac, ponieważ ten wydawał mi się zbyt cieńki...
      Jestem bardzo zadowolona, choc uważam element z melodyjkami, lampką i wibracjami
      za zbyteczny.. wiecej na temat łóżeczka pod adresem:

www.2o2.pl/index.php?d=produkt&id=451&from=nokaut
      Pozdrawiam
    • nekokoneko Re: Łóżeczko turystyczne - które godne polecenia? 14.05.07, 13:32
      ja mam takie łóżeczko w misie:
      allegro.pl/item183858456_super_lozeczko_kojec_przewijak_2_poz_od_ss_.html
      jestem baaaaaaaaaaaaaaardzo zadowolona
      • olazur Re: Łóżeczko turystyczne - które godne polecenia? 04.06.07, 21:01
        macie jeszcze jakieś propozycje?
        • olazur Re: Łóżeczko turystyczne - które godne polecenia? 04.06.07, 21:08
          co sądzicie o tym:

www.allegro.pl/item200765240_2o2_super_lozeczko_turystyczne_kojec_nowosc_.html
          • althea35 Re: Łóżeczko turystyczne - które godne polecenia? 04.06.07, 21:46
            Ja tez jestem na etapie poszukiwan i to jest najlzejsze jakie znalazlam:
            www.allegro.pl/item198550512_lozeczko_turystyczne_kojec_simple_baby_dreams_.html

Jest jedno lzejsze samsonite, ktore wazy tylko 3 kg, ale nie da sie g kupic w
            Polsce i w sumie to nie jestem co do niego przekonana.
            • anntenka althea ja mam baby dream ale w rozszerzonej wersji 04.06.07, 23:46
              o takie
              www.allegro.pl/item199691576_lozecz_baby_dreams_przewijak_wibr_promocja.html
              w kolorze czerwono szaro czarnym
              baaaaaaaaaaardzo sobie chwalę
              stoi u moich rodziców
              żeby maly mial wygodnie jak ja jestem w pracy
              co jest tu git to ten przewijak twardy uniesiony nad lozeczkiem
              nie taki miekki i wklesly jak w innych lozeczkach
              jest dwupoziomowe, poziom górny jest krótszy tak ze dwa boki materaca sa jakby
              podwiniete do góry co daje wieksza stabilizacje
              ma wibracje melodyjki i lampke moskitiere
              no jest mega cudne i wygodne smile)
              baaaardzo polceam
              • althea35 dziekuje anntenko 05.06.07, 16:34
                Mnie w sumie nie zalezy na tych wszystkich bajerach, ale fakt przewijak fajny i
                ten wyzszy poziom tez by sie przydal. Tylko niestety wazy juz nieco wiecej...
        • dizzy10 Coneco Venus 05.06.07, 08:59
          Ja kupiłam takie najprostsze łóżeczko, bo będziemy go używać raczej
          sporadycznie:
          www.allegro.pl/item200123288_lozeczko_turystyczne_kojec_coneco_venus_gratisy.html

Przy wyborze zwracałam uwagę na wagę (8,8 kg - bardziej "wypasione" łóżeczka
          ważą ok. 12-14kg) oraz żeby łatwo się składało w jak najmniejszy, poręczny
          pakunek. Wydaje mi się, że pod tymi względami łóżeczko jest super.
          Minusem jest to, że łóżeczko ma tylko jeden poziom (i trochę cierpi na tym mój
          kręgosłup). Poza tym łóżeczko wygląda porządnie i mam nadzieję, że trochę nam
          posłuży. Córeczce ono bardzo odpowiada, a to jest najważniejsze smile
    • niuta_s Re: Łóżeczko turystyczne - które godne polecenia? 05.06.07, 11:02
      www.coneco.pl/lozeczko_dzieciece_apollo_coneco.php
      ja mam takie łóżeczko, i jestem z niego zadowolona, z wibracji i muzyczki nigdy
      nie korzystałam - takie pozytywki mają głupawy dźwięk, i niestety bez regulacji
      głośności - wibracje też nie są konieczne, moja Baśka po ich włączeniu wpadła w
      histerię, co do przewijaka, no cóż jest on miękki i bardzo niewygodnie się
      dziecko na nim przewija, więc też z tego nie korzystam. Samo łóżeczko jest dobre
      jakościowo, podwieszana góra może być używana jako kołyska (lepsza kołyska niż
      wibracje)
    • niuta_s zapomniałam o reszcie: 05.06.07, 11:20
      > Widziałam na allegro, że są takie o długości 100cm i 120cm. Jak myślicie, jak
      > długo to łóżeczko 100cm byłoby dobre dla dziecka?

a jakie masz łóżeczko w domu - pamiętaj że krótsze łóżeczko to kupowanie
      pościeli w innym rozmiarze,

> długo to łóżeczko 100cm byłoby dobre dla dziecka?
      mojej siostry 2-latek w 100cm nie mieścił się - bardziej chodzi o wygodę niż
      wzrost - po położeniu starszego dziecka na poduszce zostaje bardzo mało miejsca

> Jeżeli już używałyście, to czy dziecko dobrze się czuje w łóżeczku tak nisko?
      są typy łóżeczek z podwieszeniem

ostatnia rzecz w takim łóżeczku nie da się spać bez materaca w każdym razie, ja
      bym swojej Baśki nie położyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka