Dodaj do ulubionych

1 czerwca - mamuski witamy sie !!!!

01.06.07, 04:45
ha u mnie jest 9:30 pm jeszcze ciagle 31 maja, ale u was juz 4:30 rano, czyli
jakies pierwsze ptaszyny juz spiewaja, niektore z naszych forumowych dzieci
tez juz spiewaja, a balowicze lub balowiczki juz nie maja sily na spiewy, bo
sil im brak.
Jakie to proste, tak sobie zalozyc nowy watek w dniu 1 czerwca. Nawet jest
szansa, ze ktos sie dopisze i moze tylko napisze o "dupie marynie", ale to
juz bedzie jakis znak dla reszty bab, ze zyjemy. Bo tak sie wlasnie
zastanawim czy my tylko musimy na dzieciowe tematy pisac !!! Toz my wszystkie
normalne baby jestesmy, macierzynstwo jest piekne, ale tez bardzo trudne. Np.
jak wytlumaczyc dziecku, ktore ma lat prawie 11, ze bicie siostry po dupie
(siostra lat prawie 9)za to, ze ta wyzej wymieniona zniszczyla mu ulubiona
kolekcje kart jest czynem zlym i godnym potepienia, skoro wiem, ze gdyby mnie
spotkalo cos takiego, to po prostu kilim i nie ma zmiluj !!!!

To sa dylematy, dlatego ciesze sie, ze jeszcze nie sfiksowalam i nawet widze
niejakie swiatelko w tunelu, ze jakos dam rade wychowac ta moja bande, jedno
jest pewne, na pewno zuzyje duzo farby do wlosow oczywiscie wlasnych ...
Obserwuj wątek
    • olazur Re: 1 czerwca - Dzień Dziecka 01.06.07, 08:04
      Dziś Dzień Dziecka, a ja czuje się ledwo żywa. Asia od godziny 5 nie chce spać
      i cały czas głośno gada. Ani na chwile buzia jej sie zamyka. Nie wyobrażam
      sobie po takiej nocy iść do pracy i być aktywną umysłowo przez 8 godzin. Od
      porodu jeszcze ani razu się nie wyspałam. Marze o tym.
      • spaska Re: 1 czerwca - Dzień Dziecka 01.06.07, 08:53
        dzień dziecka, moja mała śpi, mąż w pracy a ja piję sobie kawkę i dobrze
        mi...chyba zrobię sobie jeszcze drugi Dzień Kobiet (bo mamy dopiero byłsmile)));
        zero sprzatania, gotowania - na obiad pizza i w ogółe leniuchowanie....fajnie
        pomarzyć...
        • polka_80 witam sie! 01.06.07, 09:15
          mój mały właśnie wstał i na dzień dobry puścił na mnie pawia smile))))

ja mam ochote na taki prawdziwy dzien dziecka jak spaska, zero gotowania,
          sprzatania i pizza na obiad

życze Wam cudownych chwil z Waszymi bąbelkami, dużo radości
    • uzzak Prezenty, prezenty ... 01.06.07, 09:56
      Mój sredni syn (Staszek), lat prawie 11, zrobił sobie prezent sad na Dzień
      Dziecka - w środe złamał rękę. Spędził dwa dni w szpitalu, co wywróciło moje
      spokojne wink życie, matki trójki dzieci, do góry nogami. Teraz jest już w domu,
      ręka zagipsowana, a ja mam pod opieką 24 godziny na dobę dwóch
      niesamodzielnych - gips jest tak rozległy (prawa ręka), że nawet proste
      czynności wymagają wsparcia.
      Przykro mu było bardzo i strasznie przepraszał, że taki prezent sprawił na moje
      urodziny (za 2 dni), ale ja zawsze mam w pamięci powiedzenie naszej pierwszej
      niani: "Kto ma pszczólki ten ma miód, kto ma dzieci ten ma smród" - oczywiście
      także wiele radości, ale kłopoty w najmniej spodziewanych momentach
      gwarantowane.
    • krystynacr Re: 1 czerwca - mamuski witamy sie !!!! 01.06.07, 10:49
      A mój Jasio na DD zrobił upragnioną od 5 dni, ogroomną i smrodliwą nad wyraz
      kupę, która wprawiła mnie w błogostan smile)) bo już się męczył z brzuszkiem ...
      Jeszcze rok temu, jakby mi kto powiedział, że kupa może mnie wprowadzić w stan
      takiej euforii to bym się chyba popukała w czoło ... ale w sumie to jest właśnie
      cudowne - opieka i troska o tę małą istotkę, najukochańszą, która jak się
      uśmiechnie, to cały świat się śmieje ... śpi teraz, a to mój drugi powód to
      euforii hi hi hi i może stąd ten nastrój wink Bo ja marzę o przespaniu choć raz
      jednym ciągiem z 5 godzin ... a na razie Maluszek je najrzadziej co 2 godz wink
      także w nocy ...
      • mlwawpl Re: 1 czerwca - mamuski witamy sie !!!! 01.06.07, 12:15
        To ja jestem szczęściara. Asia przesypia do 3-4 od 20, potem co 3 godziny je.
        Ogólnie nieźle się zajmuje sobą, potrafi na macie spędzić nawet gdzinę cała
        szczęśliwa. Oczywiście są też gorsze dni, np. przedwczoraj, kiedy wymagała
        opieki non stop i marudziła. Ale dziś jest nieźle, właśnie drzemie, a ja
        dochodzę do siebie po rotawirusie (dziecko zdąrzyłam zaszczepić pierwszą dawką
        i na razie nie wygląda jakby się ode mnie zaraziła). Pozdrawiam wszystkie mamy
        i życzę wiele uśmiechu na twarzach z powodu naszych maluszków
        • bzik83 Re: 1 czerwca - mamuski witamy sie !!!! 01.06.07, 13:40
          My idziemy spacerkować. Buziaki dla naszych pociech, to ich pierwsze święto!!!
    • ankaa22 Buziaki dla Was wszystkich!!! 01.06.07, 13:47
      I nie tylko dla Waszych pociech! Bo nie wiem jak u Was, ale we mnie to nadal
      sporo dzieciaka jest wink))
      • spaska Re: Buziaki dla Was wszystkich!!! 01.06.07, 21:36
        małe podsumowanie po całym dniu: pizzy nie było, ale obiad u rodzinki w zamian
        wiec i tak gotowanie mnie ominęłosmile)ale po południu mój wstrętny mąż wymyślił
        szykowanie słupków pod ogrodzenie więc z leniuchowania nicisad ale i tak było fajnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka