fifka123 06.07.07, 22:20 cześć dziewczyny ! czy możecie mi pomóc w przygotowaniu apteczki na 2 tygodniowy wyjazd z takim maleństwem ? szczególnie zależy mi na lekach pomocy doraźnej. Może skorzystają tez inne dziewczyny pakując się na wczasy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebra51 Re: apteczka na wakacje 08.07.07, 11:04 Ja zabieram paracetamol w czopkach, zyrtec i fenistil (mam małego alergika) smectę, enterol, gastrolit na brzuszek, poza tym plasterki, woda utleniona. Co jeszcze wziąć? Odpowiedz Link Zgłoś
magdakur Re: apteczka na wakacje 08.07.07, 19:16 ja oprócz powyższych pakuję "fridę" do czyszczenia noska, Sanosvit i krople do noska. Na gardełko Tantum Verde. A z przeciwgorączkowych wolę Nurofen (paracetamol na Tymonka nie działa). Ładuję też 2 pieluch tetrowe - gdy gorączka przekracza 39 st. C robię małemu okłady. Mam oczywiście nadzieję, że ta apteczka to jedynie zbędny bagaż, ale biorę... Dodatkowo Cebion i Vigantol. Odpowiedz Link Zgłoś
zuczka77 sól fizjologiczna i gaziki jałowe 08.07.07, 11:57 bardzo sie przydały jak mały zatarł oko piaskiem i trzeba było je przemyć. Odpowiedz Link Zgłoś