angelika75 22.08.07, 13:08 dziewczyny juz nie mam pomyslu na obiad dla corci co gotujecie ,albo co lubia wasze dzieci na obiadek lub kolacyjke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuczka77 Re: majoweczki -obiadek 22.08.07, 14:14 u mnie wczoraj było leczo i Wiktorowi bardzo smakowało Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: majoweczki -obiadek 22.08.07, 15:55 Erw na diecie alergicznej, wiec powtarzamy: mieso smazone i podduszone na oliwie (indyk lub poledwiczka)/jajko/szynka plus ziemniaczki/chlebek plus marchew/kalafior/brokuły/fasolka racuszki - ciasto nalesnikowe bez mleka z tartym jabłkiem lub frutapurą i troche proszku do pieczenia omlet z szynka weszła teraz kasza gryczana - z masłem i miesem lub jajkiem i czeka kukurydza w kolejce (moze zupka bedzie?) tez jestem ciekawa Waszych pomysłów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: majoweczki -obiadek 22.08.07, 21:35 Odkad skonczylismy ze sloiczkami ciezko o pomysly -Pomidorowka, ale taka gesta z platkami ryzowymi -jarzynowka i kluski lane -gnieciony ziemniaczek z sosikiem i pogniecionym kawalkiem duszonego miesa -ogorkowa (hit!) -jajko i warzywka na parze ale naj naj najchetniej jadlby pure ziemniaczane i parowke, tyle, ze daje takowe raz w tygodniu jak nie mam pomyslu to zawsze cos sie znajdzie "z wczorajszego obiadu" wiec cuduje Tez ciekawam Waszych dan, z checia spapuguje Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: majoweczki -obiadek 23.08.07, 10:00 u mnie generalnie nie ma cudowania z obiadem, dziewczynki chętnie jedzą doslownie wszyyyystko robię obiad dla całej rodziny, nie rozdrabniam się czy to dla dorosłych czy dla dzieci (oczywiście są potrawy których dzieci nie dostają, ale rzadko to sie zdarza) jedzą dosłownie wszystko, np. - pierogi z miesem - kurczak zapiekany w sosie śmietanowym - ryż z warzywami - spaghetti w sosie pomidorowym - ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa...itp. uwielbiają do obiadu ziemniaki, fasolę, ogórek, buraczki, kalafior czy marchewkę... jednak hit ponad wszystko to sam makaron (potrafia zjeść "tonę") ) za 2 tygodnie wybieramy sie na wakacje w ciepłe kraje, wiec tym bardziej się cieszę że moje dzieci jedza już wszystko ) Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: majoweczki -obiadek 23.08.07, 21:18 oto szczesliwa mama - bez alergii pomidory, mleko, kurczak - mam nadzieje, ze mnie tez to czeka dzis u mnie było jajko na masle i szynka aha - jeszcze omlety wchodza w gre mam zielone swiatło na kukurydze i chyba zrobie zupke z grzankami Odpowiedz Link Zgłoś
aga2512 pytanie o lane kluseczki 25.08.07, 21:41 czy możecie zdradzić jak się takie kluseczki robi chętnie bym spróbowała bo też nie mam pomysłów na obiady. Moja Magda uwielbia jeszcze rosół z makaronem lub kaszą manną, pierogi ruskie, pomidorową z makaronem, spagetti. Ostatnio niestety posmakowały jej desreki monte z czekoladą i jak je widzi to aż sie trzęsie. Ogólnie jest niejadkiem i wszystko tylko parę łyżeczek je ten serek cały zjada, chociaż on duży to nie jest.zwykły jogurt czy serek jest be, jak to ona mówi Odpowiedz Link Zgłoś