santamanana 07.03.08, 14:30 Lekarka mi przepisała, w razie boli podbrzusza, takich jak na @. Któraś z Was to bierze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaresz Re: bierzecie Duphaston? 07.03.08, 15:16 Ja biorę od kiedy sę dowiedziałam o ciązy...... szczególnie że ciąza bliźniacza to pewnie więcej potrzeba progesteronu na początku, także nie martw się, duphaston bardzo często pomaga w utrzymaniu wczesnej ciąży! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: bierzecie Duphaston? 07.03.08, 17:45 ja biore luteine ale to prawie to samo - tez progesteron. biore daletego, ze poprzednia ciaze poronilam, teraz nic sie nie dzieje, ale mam brac do 12 tyg asekuracyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iw80 Re: bierzecie Duphaston? 07.03.08, 18:46 Ja też brałam do zeszłego tygodnia na podtrzymanie ciąży i oprócz tego luteinę dopochwowo. W tej chwili lekarz odstawił mi duphaston ale za to zwiększył luteinę. Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: bierzecie Duphaston? 07.03.08, 21:24 Ja biorę od 7 tc, bo plamiłam, 3 razy dziennie.Super się po nim czuje, przestałam plamić, bóle brzucha minęły... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_1974_1 Re: bierzecie Duphaston? 08.03.08, 16:00 Ja też dwa razy dziennie biorę! Odpowiedz Link Zgłoś
jamajkowa Re: bierzecie Duphaston? 08.03.08, 16:49 Ja brałam już wcześniej, podczas starań. Teraz też biorę odkąd ciąża została potwierdzona. Dwa razy dziennie i mam brać chyba do 15 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
choca Re: bierzecie Duphaston? 08.03.08, 16:52 Ja biorę od pierwszej wizyty u gina,czyli od 5 tc. Asekuracyjnie,na wszelki wypadek ponieważ długo starałam się o tą drugą ciążę. Biorę raz dziennie jedną tabletkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kikusia123 Re: bierzecie Duphaston? 08.03.08, 18:23 Ja biorę i będę brała do 12 tyg ciąży. Czyli jeszcze 3 tyg. 2 razy dziennie po jednej tabletce. Odpowiedz Link Zgłoś
santamanana Re: bierzecie Duphaston? 10.03.08, 09:36 Wiedze, że sporo dziewczyn bierze. Mnie nic jakoś specjalnie nie boli, nie plamię - lekarz powiedział mi , że mam zaczać brać w przypadku takich bóli jak na miesiączkę - ja raczej takich bóli nie miewam. I w sumie nie wiem co robiż - zaczać brać profilaktycznie? Jestem w 9tc, jak na razie wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: bierzecie Duphaston? 10.03.08, 10:19 Ja biorę luteinę podjęzykowo trzy razy dziennie i dopochwowo luteinę dwa razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
frodolong Re: bierzecie Duphaston? 11.03.08, 10:27 ja też biorę - w pierwszej ciąży tez brałam bo miałem lekkie plamienie, a teraz to ciąż po endometriozie i leczeniu więc chyba bardziej profilaktycznie lekarz przepisał. Odpowiedz Link Zgłoś
marlena1991525 Re: bierzecie Duphaston? 11.03.08, 11:13 Tak biorę dopiero pierwszy cykl. Od czterech miesięcy staramy się z narzeczonym o dzidzię gin zalecił stwierdził że to zwiększy jajeczkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zniemczyk Re: bierzecie Duphaston? 11.03.08, 15:57 ja też biorę. od soboty - zaczęłam plamić. Poza tym od początku ciąży miałam bóle podbrzusza (lżejsze niż jak te przy @). Mój lekarz wiedział o bólach, ale zalecił mi tylko no-spa. W sobotę w nocy pojechałam do szpitala ze względu na nie ustępujące plamienia (sporadyczne i skąpe). Lekarz przepisał mi Duphaston 3 razy dziennie - bóle ustąpiły, plamienie narazie też. Co mnie zdziwiło? Powiedziałam lekarzowi że biorę feminatal (zawiera kwas foliowy) - kazał mi oprócz tego brać też folik. Ciągle mam wątpliwości co do swojego lekarza. Koleżanki mnie przestrzegają... Niestety nie mam porównania... Odpowiedz Link Zgłoś