an555 01.04.08, 19:34 Dziewczyny moze macie linki do ciekawych miejsc najlepiej nad morzem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysiowamama ja mam !!! 03.04.08, 11:07 Już pisałam na temat tego miejsca to www.farmajantar.webpark.pl/ To duży ośrodek z bardzo miłymi właścicielami który nastawiony jest właśnie na rodziny z dziećmi, chociaż mam wrażenie że głównie na dzieci Na terenie sporo wygodnych domków, ale też można wynająć pokoje. Dzieci tam nie mogą się nudzić. Jest mini zoo (u nas hitem było codzienne karmienie osiołka. Jest stajnia, baseny (dla dorosłych i dla dzieci), place zabaw. Super! Byliśmy tak bardzo zadowoleni że pisałam na Gazecie kilka razy na temat tego miejsca i niespodzianka, właściciele zadzwonili niedawno i zaprosili nas na tydzień w weekend majowy w ramach podziękowania (za friko. To też świadczy o tych ludziach. Także wypadł nam bonusowy wyjazd nad morze. Jedziemy 26 kwietnia. Natomiast wakacyjnie mamy już od dawna zarezerwowane 2 tyg na Słowacji: www.privateden.prv.pl/ Długo szukaliśmy czegoś w necie tak żeby dzieci nie umarły z nudów i przyznam że nic lepszego w tym przedziale cenowym nie znalezlismy. Ale mam nadzieje ze bedzie fajnie, no i ta cena (tysiac z haczkiem za 2 tyg, za 4 os) Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: gdzie na wakacje? 03.04.08, 11:16 ja uwielbiam morze, ale ze wzgledu na czystosc wody w tym roku wybiore sie gdzies nad czyste jezioro, w ktorym Asia bedzie mogla sie popluskac, bo do morza to bym jej nie wpuściła. Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Marysiowamamo 04.04.08, 11:29 a pochwal sie, czym sie tak zasluzyla Wasza rodzinka na tym wyjezdzie? Bo to az niesamowite, zeby gospodarze zapraszali wczasowiczow w ramach podziekowania... Fiu, fiu! Gratuluje i... zazdroszecze Odpowiedz Link Zgłoś
3aloczki pytanie do marysiowejmamy 04.04.08, 12:04 Mogę pytanko? Przeczytałam na ich stronie, że jest dosyć daleko nad morze. Nie przeszkadzało Wam to? Może możesz określić jak długo tam szliście? Będę wdzięczna Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama 3aloczki 07.04.08, 09:18 Faktycznie jest z kilometr na plażę, ale my to traktowaliśmy jako codzienny miły spacer przez las. Szło się myślę ok pół godziny. Są trasy różnej trudności. Wybetonowana, ale strasznie stroma, najblizej (tą zawyczaj chodziliśmy) prowadziła po ścieżce przez las i była najmnie uczęszczana i najbliżej. A co do czystości morza i plazy to my stronimy od morza w sezonie dlatego pod koniec czerwca było jeszcze czysto i nietłoczno, a jak to wyglada potem to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikaa25 Re: gdzie na wakacje? 04.04.08, 14:34 www.nadmorzem.net.pl/typ7page1sort0.html tu duzy wybor fajnych miejsc my jedziemy tez nad morze do domkow Odpowiedz Link Zgłoś
mikasara nie tylko nad morzem! 05.04.08, 22:17 mieszkamy w trójmiejście i szukamy fajnych miejsc też w górach lub gdziekolwiek indziej każdy fajny namiar sie przyda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roka76 polecam - bez reklamy 07.04.08, 01:08 w ub. roku bylismy z mala w Chabowce, przy Rabce Zdroj swieze powietrze, ladne okolice, jest co robic, co zwiedzac ogolnie taniej niz nad morzem no i Rabka to przeciez MIASTO DZIECI SWIATA sorki, ale nie chce podawac konkretnych namiarow, bo KRYPTOREKLAMA I SPAMERSTWEM SIE BRZYDZE (takie zboczenie zawodowe) poza tym na szczescie stac nas, by za swoje wyjazdy placic i sponsora tu nie szukam Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama roka 07.04.08, 09:14 Widzisz szkoda że nie chcesz polecić innym sprawdzonego miejsca bo ja a uważam nie ma lepszej reklamy niż dobra opinia innej matki I NIE UWAżAM TEGO ZA SPAMOWANIE ANI ZA KRYPTOREKLAME - ja nie reklamuję swojego miejsca, powiem więcej polecając to miejsce innym ROBIłAM TO ZUPEłNIE BEZINTERESOWNIE !!! I chcąc pomóc w wyborze innym widzę że ktoś do mnie pije i przyznam że zrobiło mi sie przykro. Gratuluje tego że stać Cię na płacenie za swoje wyjazdy (ja za swoje też płacę a to uważam za miły gest) i nie szukałam sponsora pisząc kilka dobrych słów o tym miejscu !!! Wybraliśmy to miejsce w zeszłym roku także dzięki opiniom innych matek na forum. Tak to działa ale czy to jest spamowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikasara Re: roka 07.04.08, 21:45 marysiowamamo! popieram Cię w zupełności! podanie dokładnego namiaru jest tylko ułatwieniem dla innych. szukanie dobrej kwatery to szukanie igły w stogu siana. jeżeli coś jest godnego polecenia, to tylko dziękować tym którzy chcą się podzielić, a nie "kisić" informacje, bo a nuż ktoś zajmie mi termin. a ten wątek właśnie powstał po to, abyśmy sobie pomogły. i nie chodzi tu o ogólne stwierdzenie gdzie jest fajnie, ale gdzie jest fajna kwatera, bo warunki mieszkaniowe z naszymi maluchami to najważniejsza rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
roka76 Re: roka 08.04.08, 01:16 nie pamietam szczegolow, ale latem, w momencie gdy na tym forum zaczelas uprawiac krypcioche tej farmy, na 100% widzialam na jakims forum turystycznym (typu wakacje z malym dzieckiem) usuniety twoj post za zlamanie regulaminu podejrzewam, ze to tez byla natretna reklama farmy, co nie spodobalo sie adminom jezeli sie myle i usuneli za co innego - przepraszam granica miedzy "polecaniem", a nachalnym reklamowaniem jest cienka, ale przegiecie na te druga strone da sie wyczuc "nie szukałam sponsora pisząc kilka dobrych słów o tym miejscu" - "kilka dobrych slow" - dobre Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: roka 08.04.08, 13:07 Kurde babo ale się czepiasz. Wisz dlaczego załozyłam o nich wątek na wakacjach, bo dostałam 4 długie maile od matek z ilością pytań dotyczących tego miejsca (w zeszłym roku po powrocie pisałam na tym forum - wystarczy poszukać w wyszukiwarce). Nie mam czasu odpisywać, umieściłam to w jednym miejscu. Czy Ty znasz pojęcie słowa kryptoreklama: "Kryptoreklama - ukryta działalność reklamowa wiążąca się z uzyskaniem przez dziennikarza bądź redakcję korzyści majątkowej lub osobistej od osoby bądź przedsiębiorstwa dążących do zamieszczenia przekazu reklamy sprawiającego wrażenie obiektywnej, redakcyjnej informacji. Polega to na służącym celom reklamowym lub promocyjnym przedstawieniu w słowach lub obrazach towaru, usługi, nazwy firmy, działalności przedsiębiorców, prezentujących w sposób wprowadzający w błąd odbiorców przekazu, co do jej charakteru, celu i przeznaczenia." Podkreślam - pisząc dobre słowo o miejscu które z czystym sumieniem chciałam polecić innym nie czerpałam korzyści majątkowych, robiłam to BEZINTERESOWNIE co może Tobie nie mieści się w głowie bo typ pieniacza szuka zawsze ukrytego dna. I nie przypominam sobie też żeby ktoś mi usunął wątek za spamowanie bo nie wiem z której strony można to podciągnąć pod spamowanie. A Tobie życzę aby wybrane w necie wakacje zawsze odpowiadały rzeczywistości i abyś nigdy nie musiała bazować na opiniach innych rodziców bo widzę że dla Ciebie są one zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 Farma Jantar 06.04.08, 13:30 Fajnie wygląda,ale ja jednak wybieram otwarte morze,zdecydowanie czystsza woda. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy10 Re: gdzie na wakacje? 06.04.08, 14:53 My jedziemy do Kuźnicy. Pensjonat znalazłam przez internet, bo ten, w którym kiedyś byłam, miał już pozajmowane wszystkie pokoje w terminie, który nas interesuje. Będziemy mieszkać nad samą zatoką, nad morze też jest bardzo blisko, plaże są czyste. Do tego jest to bardzo spokojne miejsce, bo ze względu na brak większych atrakcji do Kuźnicy jeżdżą raczej rodziny z małymi dziećmi. A co do okolic Jantaru, to byłam tam dwa lata temu i plaża była bardzo brudna, tak więc zdecydowanie wolę Półwysep Helski... Odpowiedz Link Zgłoś
roka76 niedaleko Helu jest Puck:) 08.04.08, 01:50 Hel jest OK spedzilismy w tych okolicach ostatni weekend marca konkrety? uroczy malutki Puck nad zatoka, nazwa sprawdzonego hotelu (dla dzieciakow, sportowcow i wegetarian) kryje sie na zdjeciu, ktore wrzucilam do galerii zapraszam do zagadki, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: niedaleko Helu jest Puck:) 08.04.08, 13:15 Oj dobrze że nie wkleiłaś dokładnych namiarów bo jeszcze byłaby to nachalna wg Ciebie kryptoreklama (czyli czerpanie korzyści majątkowych - jakich? takich samych jakie ja czerpałam opowiadając np. w zeszłym roku o pobycie na wakacjach) Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Marysiowamamo 08.04.08, 17:43 Dzieki za podanie tych namiarow. Bardzo sie na to m-ce napalilismy, ale brak miejsc w terminie, jaki nam pasowal. Swoja droga fajnie byloby sobie radzic na tym forum: jaka zupke lubi najbardziej Wasze dziecie - taka ze sloiczka, ale nie moge powiedziec jaka. Poleccie jakas fajna spacerowke - my mamy fajną i super sie sprawdza, ale nie moge zdradzic firmy, a wolicie huggisy czy pampersy? - jedne z nich, ale to tajemnica ,ktore. I dzieki za to, ze jestes tu od samego poczatku i Twoj glos jest zawsze konkretny i rozsadny. Tyle w temacie. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
dorin25 Re: gdzie na wakacje? 08.04.08, 18:10 Mi bardzo spodobało się to miejsce na Słowacji-co pokazała marysiowamama-czekam na opinię o tym miejscu,a może sami wybierzemy się tam za rok Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: gdzie na wakacje? 08.04.08, 23:20 Ja też się nie mogę doczekać aż sama się przekonam jak z tym miejscem na Słowacji będzie. Niestety nie znalazłam opinii na jego temat na żadnym forum (tak, tak niektórym przydają się opinie innych). Chętnie opowiem jak było i czy będziemy zadowoleni, ale chyba chętnym indywidualnie na gg, bo inaczej będę posądzona o kryptoreklamę (czyli powtarzam się - co za tym idzie wg znaczenia tego słowa - czerpanie korzyści majątkowych - jakich? sama nie mam ciągle pojęcia) i zostanie mi to wypomniane nawet za rok. Dzięki Wam dziewczyny za te słowa otuchy bo już pomalutku odechciało mi się tu zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
an555 marysiowamamusiu 08.04.08, 23:23 dziękuję za namiary Buziaczki dla dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś
polka_80 mamo Zosi i Marysi 09.04.08, 07:38 wyobrażam sobie jak Ci mogło być przykro czytając tamte słowa, ale nie bierz do głowy my naprawdę potrzebujemy konkretnych rad nie może Cię tu zabraknąć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama jak dobrze że jesteście :))) 09.04.08, 09:32 Chociaż teraz rzadko tu bywam bo każdą wolną chwilę spędzam na szyciu, ale sentyment pozostał. Jestem tu od czerwca 2006, czyli od miesiąca w którym dowiedziałam się o ciąży Były chwile smutne i radosne, wszystko tutaj, wszystko z Wami. Dlatego tez naturalne dla mnie było że zawsze opowiadałysmy o swoich wyjazdach, przygodach, dzieciach... I może macie rację, niech tak zostanie i nie ma sensu psuć sobie krwi, chociaż masz racje przykro mi sie zrobiło i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: jak dobrze że jesteście :))) 09.04.08, 10:59 No wlasnie, ja tez bardzo sentymentalnie wspominam te nasze poczatki i cala wspolna przygode. Zaczelam pisac jak skonczyl sie 3 m-c ciązy, bo była zagrozona, ale bylam tu tez od czerwca 2006 i nie wyobrazam sobie tego forum bez Ciebie Marysiowamamo - bo od zawsze tu bylas i tworzylas jego atmosfere. Na szczescie jest u nas bardzo duzo wspanialych kobietek -ktore byly od poczatku albo dobily pozniej - i olać, to co niemile. Brakuje Cie nam, choc wiemy, ze szyjesz, wiec jest to jakies usprawiedliwienie Swoja droga podziwiam samodzielnosc Twoich cor, ktore pozwalaja Ci zająć sie robota. Ja nawet gotuje, jak maly spi, bo inaczej wspina sie po mnie albo szarpie za nogawki Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: jak dobrze że jesteście :))) 09.04.08, 11:01 Kochana przeczytaj nast posta. Teraz to mi się już wszystkiego odechciało. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama roka donosić ????????????????????????????????? ?? 09.04.08, 10:58 Brzydzę się donoszeniem i co za tym idzie Tobą. Przegięłaś na całej linii. Idealne miejsce dla Ciebie to stare WiW. Odpowiedz Link Zgłoś
roka76 Re: roka donosić ???????????????????????????????? 09.04.08, 23:44 kobieto, uspokoj sie! o co chodzi? przysnilo sie cos zlego?! dla mnie temat jest zakonczony, dlaczego mnie dalej obrazasz? najpierw piszesz "typ pieniacza", a rano wyskakujesz, ze ja donosze?! ze sie mna brzydzisz - szok!!! wszystko, co mialam do powiedzenia, powiedzialam TUTAJ i nigdzie indziej to, ze widzialam na innym forum twoj usuniety post nie znaczy, ze mam z tym cos wspolnego, czytajac natrafilam na usuniety post ze znanym nickiem z Lutowek, na ktorym tez jestem dlugo - od lata 2006, zapamietalam to, bo pierwszy raz sie wtedy spotkalam z usunietym wpisem za zlamanie regulaminu pisze TYLKO na tym forum, malo, bo ograniczam net, ktory mnie za bardzo wciagal i zzeral za duzo czasu jestem zwiazana z tym forum, ale szkoda, ze nie ma tu szans na podejmowanie trudniejszych tematow, pod wlos, chyba pozostaja dyskusje typu zupka-kupka i wzajemne glaskanie po glowkach? jestem w wielkim szoku, ze za wyrazenie wlasnego zdania zostalam wyzwana i tak paskudnie oskarzona!!! nigdy na nikogo nie donosze, o czym wiedza ci, ktorzy mnie znaja! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona O_o widzę, że marysiowamama znowu mąci... 20.04.08, 19:02 ...zainteresowanie wokół Niej i afera na forum musi być. Roka76 musisz się dokładnie wytłumaczyć marysiowej... bo Ona "NIE LUBI NIEDOMÓWIEŃ". Odpowiedz Link Zgłoś
roka76 Re: O_o widzę, że marysiowamama znowu mąci... 21.04.08, 10:23 a to ciekawe! nie wiedzialam, ze cos miedzy wami zaszlo wiedzialam za to, ze sa tu odwazne babki, ktore potrafia postawic kontre jak trzeba, a czasem by bylo warto choc wlasnie sie zastanawiam czy rzeczywiscie warto, by byc za to zwyzywana? zalezy mi na konstruktywnej dyskusji, nie na maceniu! masz racje dziubasek - musze sie tlumaczyc jestem wlasnie na etapie wyjasniania sprawy z nasza adminka i to nie z mojej inicjatywy, bo jak juz pisalam, temat byl dla mnie zamkniety moze sama chciala, moze ktos jej DONIOSL, w to juz nie wnikam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anntenka hola hola 21.04.08, 15:10 przypominam że sprawa jest aktualnie wyjaśniana i takie dolewanie oliwy do ognia nie sprzyja dobrej atmosferze na forum a forum to powstało w celach udzielania sobie wsparcia, rad, informacji oraz TRZYMANIA SIĘ RAZEM w ciężkich oraz radosnych chwilach wychowywania naszego rówieśniczego potomstwa wzajemne wyzywanie się oraz przedstawianie zarzutów na podstawie własnych domysłów JEST ŁAMANIEM REGULAMINU dotyczy to obu stron uwikłanych poza tym jeśli ktoś uważa iż któryś z postów łamie regulamin, powinien zgłosić sprawę do administratora forum, który sprawę zbada /rozwiązywanie sporów nie należy do przyjemności ale takie jest życie/ jak ktoś sobie chce powyzywać, pozłośliwić, poinsynuować i generlanie ponabijać się to niech sobie od tego odpowiednie forum znajdzie tutaj takie rzeczy tolerowane nie będą bo się bany posypią nikt tutaj na siłę nikogo nie trzyma i jak się komuś nie podoba to do widzenia życie generalnie łatwe nie jest więc przynajmniej tutaj nie wdawajmy się w głupie spory i dogadywanki ktoś napisał że tutaj omija się trudne tematy i nikt nie jest na tyle odważny aby postawić kontrę bo może nikt nie zamierza sobie psuć dnia bezsensowną paplaniną to forum nie jest od tego p.s. jeszcze raz zaznaczam że sprawa wyjaśnia się na privach więc wtrącenia docinkowe raczej nie są tutaj na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
anntenka dziubasek a wiesz że masz rację 22.04.08, 00:14 mnie chyba musiało pogiąć że się za to zabrałam i musiała mnie jakaś pomroczność jasna zaatakować forum jest forum nie będę się w żandarma bawić godziny policyjnej wprowadzać zwłaszcza że nikt mnie o to nie prosił Odpowiedz Link Zgłoś
cui Re: gdzie na wakacje? 22.04.08, 08:41 No to ja wracam do tematu A może ktoś polecić jakieś fajne wakacje za granicą? Miejsce, w które można polecieć/pojechać z maluszkiem... Odpowiedz Link Zgłoś