santamanana 14.04.08, 10:44 Dziewczyny walczę z suchą i swędzącą skórą na brzuchu. Oliwka nie pomaga Czym się smarujecie? Pomocy, bo ciągle się drapię, co w pracy wygląda niezabardzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o_tuska Re: sucha skóra 14.04.08, 10:50 balsam garniera czerwony lub nivea granatowy ja też mam ten problem Odpowiedz Link Zgłoś
80misia Re: sucha skóra 14.04.08, 11:25 Potwierdzam - czerwony balsam Garnier, tyle, że moja skóra schnie strasznie na dłoniach i nogach. brzuch smaruje mustellą na rozstępy - nawilża całkiem dobrze. Oliwka podobno najlepsza w żelu, smarowałam bambino i skóra nadal wysychała. Odpowiedz Link Zgłoś
kamymama Re: sucha skóra 14.04.08, 11:44 Oliwką podobno nie mozna za często się smarować, bo wysusza skórę. U mnie się to potwierdza. Ja mam z Pharmaceris balsam dla kobiet w ciąży przeciw rozstępom. Fajnie nawilża, szybko się wchłania i jest z folikiem. Kupiłam w aptece. Kosztuje 35 zł. ale smaruję się nim miesiąc 2 x dziennie i jeszcze końca nie widzę. Polecm. Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: sucha skóra 14.04.08, 12:10 ja też mam problem z suchą skórą tyle że na łydkach strasznie mnie swędzą aż czasem do krwi się drapie......wcześniej nic takiegonie miałam a teraz nie dość że sucha to jeszcze swędzi starsznie........ Odpowiedz Link Zgłoś
madziowy1 Re: sucha skóra 15.04.08, 10:49 no i to jest dramat...jak ubralam ostatnio spódnice do pół-lydki to kolezanki myślały, ze upadłam....takie mam czerwone z przodu łydki....skóra wręcz popękana...czerwony garnier pomaga ale jakoś tak wolno i strasznie piecze i swędzi zwłaszcza jak mam podkolanówki lub rajstopy....ale ciesze się, że nie jestem odosobniona w tym problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: sucha skóra 14.04.08, 12:16 większość kobiet w ciąży ma suchą skórę, oliwka się nie sprawdza, lepsze są balsamy Odpowiedz Link Zgłoś
santamanana Re: sucha skóra 14.04.08, 13:07 A ja głupia zmieniłam w ciąży balsam na oliwkę, myśląć że lepiej nawilża Odpowiedz Link Zgłoś
medialenaok Re: sucha skóra 15.04.08, 14:33 Witaj! Mam prowadzaca moja ciaze lekarke zajmujaca sie medycyna chinska (oprocz gina oczywiscie i ona wszystkim swoim ciezarowkom poleca balsam ktorego opis zamieszczam ponizej. Wiecej na stronie www.drnona.com.pl Moja Pani twierdzi, ze zadna z jej pacjentek nie miala rozstepow i problemow ze skora. Jesli chodzi o mnie...moja skora na razie sie nie zmienia a balsam jest bardzo przyjemny Balsam do ciała Solaris D.N. (250 ml) Posiada właściwości regenerujące i przeciwzapalne, pomaga w gojeniu się ran, przy trądziku, usuwa zmarszczki, rozpuszcza blizny, stosowany w leczeniu poparzeń każdego typu. Chroni przed promieniowaniem, obniża ryzyko raka skóry, stosowany w profilaktyce raka piersi. Do produkcji balsamu po raz pierwszy zastosowano połączenie oleju avokado z biooksydantami Morza Martwego, co umożliwia szybkie wchłanianie przez naskórek i śluzówkę. Sposób użycia: po kąpieli (np. w solach D.N.) wcieramy balsam w wilgotną skórę. Po kąpielach słonecznych - stosować do i po opalaniu. Cena: 140.00 zł Odpowiedz Link Zgłoś
magdus_m Re: sucha skóra 16.04.08, 11:32 Hej, ja tez mam problem z sucha skora i to na całym ciele, szczególnie doskwieraja mi plecy.Smaruje się Ziajką dla przyszlyh mam (brzuch, piersi i pośladki), a reszta to oliwka w żelu i balsam nawilżający.Ostatnio koleżanka poleciła mi żeby w czasie mycia do żelu dodać kilka kropli oliwki i rzeczywiście po kąpieli skóra jest juz nawilżona.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela_adam Re: sucha skóra 16.04.08, 11:54 Ja używam kremu przeciw rozstępom FISSAN. na brzuch, pośladki,uda i piersi. Jest bardzo tłusty i pomaga na swędzenie. Tylko może troszkę niektórym z was przeszkadzać zapach Odpowiedz Link Zgłoś
alectra Re: sucha skóra 16.04.08, 15:15 ja tez uzywam FISSAN.faktycznie ma dziwny zapach (nie jest az tak zle) ale jest w miare tani (ok 20zl) do kupienia w aptece. docelowo jest na rozstepy,ale mi pomogl na uczucie swedzenia brzucha i piersi tak wiec polecam. do tej pory uzywalam oliwki - nie pomogla. no i ciagle uzywam balsamow do ciala Odpowiedz Link Zgłoś