anilana 15.04.08, 21:48 mam okropny problem z wyborem imienia, mojemu partnerowi zadne sie nie podoba z sugerowanych przeze mnie i odwrotnie... wy tez mialyscie taki probem? czym sie kierowalyscie w wyborze? a moze czekacie do narodzin dziecka??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olensia Re: wybor imienia 15.04.08, 23:09 My szukalismy takich zeby nam sie obojgu podobaly. Naszczescie nie mielismy z tym problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: wybor imienia 15.04.08, 23:26 u nas jest zawsze ciężko, bo podobają nam się różne imiona, chyba tylko co do Karoliny byliśmy zgodni...mam nadzieję że i tym razem uda nam się dojść do porozumienia ))) na razie czekamy aż poznamy płeć dziecia Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: wybor imienia 16.04.08, 07:49 ...a nam dosyć łatwo poszło i już mamy wybrane i dla dziewczynki i dla chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
80misia Re: wybor imienia 16.04.08, 08:42 My jestesmy zgodni co do chłopca. Z dziewczynką gorzej bo moja lista wcale mu nie odpowiada. Najlepiej jak wybierzecie parę wspolnych imion, może idźcie na kompromis i ty zakceptujesz jedną z jego propozycji, a on jedną z twoich. Albo jedno z was niech wybiera dla chłopca a drugie dla dziewczynki. Jedno jest pewne, jak urodzi się dziecko, spojrzysz i będziesz wiedziała jakie imię do niego pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
frodolong Re: wybor imienia 16.04.08, 08:51 my jeszcze nie wybraliśmy, czekamy aż poznamy płeć dziecka. mamy oczywiście pewne typy i jakoś dość zgodni jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: wybor imienia 16.04.08, 09:26 U nas tez problem z imieniem! Dla dziewczynki, jest nam o wiele latwiej, choc i tak nie mamy jeszcze wybranego. Ale dla chlopca to straszny problem, nic nam sie nie podoba(( Odpowiedz Link Zgłoś
_diabolique_ Re: wybor imienia 16.04.08, 10:02 O ile dla pierwszej coreczki, mielismy imie jeszcze zanim pojawila sie mysl o sprowadzeniu jej na swiat, o tyle dla drugiego dziecka nie mamy tak oczywistej propozycji. Cos sie tli, ale bedzie walka Odpowiedz Link Zgłoś
antusiowa_mama Re: wybor imienia 16.04.08, 11:28 dla dziewczynki zestaw już mamy i oboje się z nim zgadzamy. Jakby się trafił drugi chłop to będzie problem, bo nie mamy żadnych typów. Te które nam się podobają zajęła mi moja siostra Odpowiedz Link Zgłoś
tonia_1 Re: wybor imienia 16.04.08, 13:05 U nas jest problem, bo dla chlopca podobaja nam sie dwa imiona, ktore juz wykorzystalismy dla pierwszego synka, a dla dziewczynki nie bardzo mamy pomysl. A jesli juz ktoremus z nas sie podoba jakies imie, to druga strona absolutnie go nie akceptuje. Postanowilismy wiec, ze bedziemy sie zastanawiac, jak juz poznamy plec dziecka. Szykuje sie burzliwa dyskusja... Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: wybor imienia 16.04.08, 14:54 Przy pierwszym synku był problem. Ja strasznie chciałam Aleksandra albo Adama. Ani na jedno ani na drugie mąż się nie zgadzał. On zas proponował takie imiona, że mnie zatykało. Walczyłam aż do porodu. Jak się mały urodził poszliśmy na kompromis i dostał imię Bartek, ale po 2 dniach mąż jednak stwierdził, że może być AdamI mam AdasiaTeraz natomiast dla dziewczynki ja mam (walczę o Emilkę-mąż oczywiście nie), dla chłopca natomiast już nic mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
izabela_adam bania23 16.04.08, 15:12 Mam ten sam problem. Na Emilkę mąż w końcu się zgodził bo jeszcze zanim zaszliśmy to zawsze mówiłam że bardzo mi się to imię podoba. Chociaż cały czas powtarza ELMIRKA No i przekupiłam go troszke bo powiedziałam że jak będzie chłopiec to będzie mógł sam wybrać. Niech będzie dumny z tego Wierze że dobrze wybierze. Chociaż czuje że to kobitka się tam kryje Odpowiedz Link Zgłoś
paulapom Re: bania23 16.04.08, 15:38 my przy pierwszym - Jaś nie mielismy problemu z wyborem. Teraz dla dziewczynki mamy imie ale dla chłopca nie. Zobaczymy jak poznamy płec Odpowiedz Link Zgłoś
bart-ek8 Re: bania23 19.04.08, 23:45 witam ja mam Bartosza.Natomiast teraz mam dwa imiona dla chłopca Błażej,a dla dziewczynki Malwina.Chociaz najlepiej podoba mi się Iga,ale tak ma na imię moja siostra.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bazialive Re: wybor imienia 20.04.08, 10:19 Co do imienia dla dziewczynki jesteśmy zgodni na 100% a dla chłopca zostawiam mężowi wolna rękę (w końcu jego pierworodny jakby co )- mamy podobny gust więc jestem spokojna o wybór . Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: wybor imienia 20.04.08, 10:32 W ogole o tym nie mysle narazie. Z Zosia mielismy problem, nie moglismy sie zdecydowac...w szpitalu prawie 5 dni byla bezimienna zanim ostatatecznie wybralismy Trudno mi bylo wybrac imie zanim zobaczylam dziecko, po urodzeniu mielismy kilka typow ale jakos tez ciezko bylo. Mam nadzieje, ze teraz pojdzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: wybor imienia 21.04.08, 13:07 Moja corcia juz mowi o swoim przyszlym rodzenstwie Tosia, choc nie znamy jeszcze plci A dla chlopca dalej nic(( Dziewczyny, te ktore macie juz wybrane imiona, pochwalcie sie jakie Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: wybor imienia 22.04.08, 12:37 Synek otrzymał imię dwa tygodnie przed narodzinami. Całą ciąże mówiliśmy na niego Kropencjusz/Kropek i tak nam się podobało, że do Macieja długo musieliśmy się przyzwyczajać. Obecnie problem powrócił i póki co nawet nie myślimy, bo nie znamy płci. Nawet typów nie ma... Małe w moim mniemaniu to dziewczyna, więc mówimy na nią Kropelinda/Kropelka i chyba do października nic się nie zmieni. No chyba, że coś nas nagle oświeci, ale nie wierzę w takie cuda... Odpowiedz Link Zgłoś
anilana Re: wybor imienia 22.04.08, 14:44 Dzięki dziewczyny za słowa otuchy! Na razie porozumielismy sie co do imienia da dziewczynki - Łucja. Dla chlopca ciągle brak pomysów... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: wybor imienia 22.04.08, 17:04 U nas dla chlopca tez dalej problem Ani jednego pomyslu! NIC Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: wybor imienia 22.04.08, 18:09 Ja nadal tez w szczerym polu jesli chodzi o wybor imienia.Dla dziewczynki raczej zdecydowanie Martyna,natomiast chlopczyk to narazie potencjalny Igor,Maks lub Norbert.Ale nadal szukam i czekam na natchnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: wybor imienia 22.04.08, 18:42 W ten weekend moze pomyslimy o imionkach, narazie mi nie podobaja sie jego propozycje a jemu moje Odpowiedz Link Zgłoś