madzieja_g 22.08.08, 13:05 Cześć dziewczyny! Mam pytanko, jakie kupujecie kombinezony dla Waszych październikowych dzieciaczków?? tzn chodzi mi o rozmiar Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwiaszwed Re: kombinezon 22.08.08, 14:22 0-3 m-ce (50-56) taki przejściowy jakby październik był cieplejszy, a zimowy 62/68. Odpowiedz Link Zgłoś
madziowy1 Re: kombinezon 22.08.08, 14:35 ja na allegro wylicytowałam taki przejściowy z welurku 50-56 - w sumie na pażdziernik i cieplejszy listopad a potem też kupię 62/68...no chyba że się jakiś hipcio urodzi...he he Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: kombinezon 22.08.08, 16:10 dziewczyny a gdzie mozna dostac takie przejsciowe? oprocz allegro, bo kombinezonik wolalabym jednak dotknąć, zeby zobaczyc jak gruby jest itp.... jesli chodzi ogolnie o kombinezoniki, to juz sie nad tym sporo zastanawialam... w crocodillo widzialam kombinezonik w formie śpiworka z nieduzymi rozcięciami na rzep na pasy od fotelika. A w h&m taki, z zameczkiem, że mozna z niego zrobic albo śpiworek, albo dwie oddzielne nogawki i chyba na ten bym na zime stawiała, chociaż teraz jest juz w sklepach duzo róznych ślicznych i sama nie wiem... no i też mam problem z rozmiarem. Termin porodu w drugiej połowie października, nie wiadomo jaka bedzie pogoda, malenkie dzicko musi miec cieplutko. No i wlasnie taki przejsciowy by sie przydal a potem na zime jeszcze cieplejszy... ale na przejsciowe jeszcze nie trafilam, moze mi pomozecie? Odpowiedz Link Zgłoś
evaeller Re: kombinezon 22.08.08, 17:05 Ja w Cubusie widziałam takie przejściówki, ale tylko czekoladowy brąz, takie jakby z misia. Na allegro tez kupiłam przejściowy, jest taki z welurku. Wysyłam link do niego www.allegro.pl/item397738233_397738233.html Odpowiedz Link Zgłoś
madziowy1 Re: kombinezon 22.08.08, 17:44 vivianna a w C&A W Magnolii we Wrocku patrzyłaś? Bo o ile pamiętam to jesteś z Wrocławia....ja tam często widziałm takie przejściowe, były też w H&M w Arkadach - tam są ciuszki ładnie wystawione ...Jednak warto poszperać na allegro i spróbować licytować . Bo ja zapłąciłąm te 15 zł i zobaczymy. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
anzuzo Re: kombinezon 22.08.08, 19:15 ja właśnie na zimę kupiłam ten H&M ecrie w rozmiarze 62/68, z którego można zrobić śpiworek i po zapięciu nóżek kombinezonik. Widziałam jeszcze przejściówki w H&M takie polarkowe ale szare. Dla chłopca fajne ale dla dziewczynki już chyba nie bardzo. Choć przymierzałam z różową czapusią i nawet ciekawie wyglądało. Ja jeszcze szukam przejścióweczki, może coś jeszcze znajdę. W Tesco z kolekcji cherokee są też fajne ale bardziej chłopięce jesienne kombinezoniki po 55 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: kombinezon 22.08.08, 19:39 hmm.... ja sie na razie rozgladalam za kombinezonem i nic ciekawego nie znalazlam Wrazie czego kupilam kurteczke taka troszke ocieplana i do tego dokupie spodenki. To bedzie na wyjscie ze szpitala, a kombinezon kupie pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
szawra Re: kombinezon 22.08.08, 20:36 Ja pierwszą córkę urodziłam pod koniec września i miałam kombinezon-śpiworek rozm.68 z otworkami na pasy. Polecam takie kombinezoniki, bo też wygodnie się w nie dzieciaczka ubiera. A wystarczył akurat, na styk nawet bym powiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
marbra301 Re: kombinezon 22.08.08, 20:53 ja mam taki welurkowy na początek rozm. 62. zimowy zakupiłam rozm 68. Odpowiedz Link Zgłoś
ifka13 Re: kombinezon 22.08.08, 22:15 Ja podobnie jak szawra- pierwsze dziecko mam z 20 października i kupiliśmy taki kombinezon-śpiworek z Wójcika z dziurą na pasy- coś w stylu www.wojcik.com.pl/index-kol-2008b.html (str.19). Mieliśmy na 68 i na początek starczyło- teraz kupiłabym o rozmiar większy.Nie wiem czy przejściówki się przydadzą, bo takiemu maleństwu jest na początku zimnawo. Poza tym wkłada się do głębokiego wózka i nie trzeba się wtedy dodatkowo przejmować kocami, czy czymś tam. Idealny jest do fotelika a dziecko wkłada się szybciutko Teraz tez obstaję przy takim. Odpowiedz Link Zgłoś