maurycjaa 19.09.08, 08:59 zwłaszcza w nocy. też tak macie? musiałam odstawić obrączkę na półke, bo mam ręce spuchnięte. jak sobie z tym radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frodolong Re: drętwieją mi dłonie 19.09.08, 10:37 o, obrączkę to ja już dawno zdjelam )) tez mi drętwieją przedramiona i skurcze łydek mnie chwytają zwłaszcza rano. Nieszczególnie sobie z tym radzę, magnes sobie piję czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha19-1 Re: drętwieją mi dłonie 19.09.08, 10:56 Mnie tak bolą dłonie,ze nie moge wycisnąc pasty na szczoteczkę.Ale jeszcze tylko 3 tygodnie i wszysko minie))) Odpowiedz Link Zgłoś
jamajkowa Re: drętwieją mi dłonie 19.09.08, 11:11 Ja też mam problem z drętwieniem dłoni i to już od jakichś 2 mesięcy. Piłam magnez, najpierw jedną, a potem 2 szklanki dziennie. Moja lekarka powiedziała jednak, że skoro to nie pomaga, to mogę pić i 4 dziennie, a pewnie przejdzie dopiero po ciąży.. I chyba miała rację : ( Najgorzej jest z prawą dłonią (a jestem praworęczna), bo codziennie prawie nie mam czucia w 3 środkowych palcach, co jeszcze pogłębia moją ogólną niezborność ruchową.. Pozostaje przeczekać Magda babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Magda&year=2008&month=10&day=4&babycount=1 Odpowiedz Link Zgłoś
madziowy1 Re: drętwieją mi dłonie 19.09.08, 12:59 mam dokładnie to samo!!! obrączkę dawno zdjęłam a w nocy drętwieją mi dłonie strasznie a także coraz częściej noci ale tak na górze w okolicy miednicy. Dobrze że to już końcówka.... Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: drętwieją mi dłonie 19.09.08, 13:07 to samo w nocy, szczególnie lewa ręka (chyba fakt, że jestem leworęczna nie ma znaczenia)... Odpowiedz Link Zgłoś
agasobczak Re: Do Jamajkowej!!! 19.09.08, 15:59 Od kilku tygodni tez mam dretwienie dloni (szczegolnie lewej.. nie bagatalizowalam tego bo porzednio tez mialam ( w popredniej ciazy) nie dotyczy to oczywiscie wszystkich tu dziewczyn ale wlasnie Jamajkowa... Jesli dretwieja ci szczegolnie palce srodkowe - bez najmniejszego - rzadko kciuk to najprawdopodobniej masz zespol ciesni nadgarstka... Udalambym sie dolekarza - na to mozna zaradzic - rehabilitacja (kriowterapia) pomaga - miejscowo masci przeciwzapalne, nie obciazanie reki. To dolegliwosc ciazowa (ale i nie tylko) zazwyczaj mija po ciazy ale nie zawsze... dzis bylam u neurologa bo u mnie dretwienie jest polaczone juz duzymi bolami. Jednak nie ma ubtykow miesniowych choc dretwieni koncowek palcow juz mam caly czas. Mam czas miesiac p pordzie zeby minelo jesli nie to bede miec badanie przewodnictwa - a potem zabieg chirurgiczny uwolnienie nerwu. Jesli te dolegliwosci dotycza tylko rak (szczegolnie palcow bez najmmniejszego) to jest zespol ciesni nadgarsta i magnez tu nic nie zadziala ewentulanie duze dawki witaminy B6 i rehabilitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
zniemczyk Re: Do Jamajkowej!!! 19.09.08, 16:09 mam to samo co jamajkowa ale ja o tym pisałam już nie raz, więc nie będę się rozwodziła nad tym problemem. *agasobczak, dzięki za info - mam nadzieję, że mimo wszystko ta dolegliwość minie po ciąży, bo narazie to tylko wzrasta. Boję się, że jak urodzę to nawet nie będę mogła dziecka wziąć na ręce Boję się nawet zasypiać, bo wiem, że wtedy najbardziej boli... Odpowiedz Link Zgłoś
agasobczak Re: Do Jamajkowej!!! 20.09.08, 07:19 ZIemczyk... zebys wiedzial ze ja tez mam stracha przed spaniem ech... niby takie nic a okropne nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jamajkowa Re: Do Jamajkowej!!! 20.09.08, 12:43 Maści przeciwzapalne stosowałam i bez efektu. Dzięki za radę, ale poczekam jednak do rozwiązania, bo ponoć to u mnie już na dniach i nie będę teraz do lekarzy biegać. Jeśli nie przejdzie mi po ciąży (a myślę, że to ucisk na nerwy), to wtedy rzecz jasna się zorientuję i do jakiegoś specjalisty w tej materii zapiszę. Pozdrawiam, Magda babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Magda&year=2008&month=10&day=4&babycount=1 Odpowiedz Link Zgłoś