agnieszka_1979 23.09.08, 15:54 Dziś nagle, strasznie spuchły mi dziąsła. Jestem w trakcie 36 tc. Czy to od hormonów? Czy jakieś zapalenie dziąseł? Czy mam iść z tym do stomatologa? Czy któraś z Was też ma coś podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stas2008 Re: spuchnięte dziąsła 23.09.08, 16:34 hej aguś, Ja też miałam z tym problem w II trymestrze. Kup szałwię i zaparz 3 czy 4 torebki w połowie szklanki wody;jak ostygnie>> to płucz, płucz kochana- to obkurcza dziąsła i likwiduje stany zapalne- wiem co mówię bo moja mama jest stomatologiem Gotowe specyfiki ziołowe zawierają alkochol, więc w ciąży nie wskazane. Ja jeszcze przed płukaniem starannie nitkowałam przestrzenie przydziąsłowe. papap Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_1979 Re: spuchnięte dziąsła 23.09.08, 17:28 Dziękuję Ci bardzo!!!!Zaraz tak zrobię. Uściski pa Odpowiedz Link Zgłoś
frodolong Re: spuchnięte dziąsła 24.09.08, 09:17 o rany dziewczyny własnie miałam o to pytać tylko, że u mnie nie sa spuchnięte tylko ząb mądrości zaczął mi wychodzić - ból okropny!!!!!!!!!!!!! podobnie miałam juz kiedyś z prawej strony teraz z lewej, aż na pół głowy mi promieniuje... spróbuję z tą szałwią. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_1979 Re: spuchnięte dziąsła 24.09.08, 16:41 Jeszcze raz wielkie dzięki za radę. Dziś drugi dzień po szałwii i prawie nie ma opuchnięcia!!!!Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
stas2008 :) 24.09.08, 17:23 Super, bardzo się cieszę, że się na coś przydałam. To ponoć od hormonów czyli już niedługo! pa>> Odpowiedz Link Zgłoś
iw80 Re: spuchnięte dziąsła 24.09.08, 11:43 ja tez tak miałam jeszcze kilka dni temu. zębów nei mogłam umyć. jakoś samo przeszło... Odpowiedz Link Zgłoś
frodolong Re: spuchnięte dziąsła 24.09.08, 12:50 no, byłam z ta moją Osemką u stomatologa... na razie kazała wziąć apap, jesli ise pogorszy dostanę antybiotyk taki co w ciązy można.... o rany, głowa mi od tego pęka... Odpowiedz Link Zgłoś