yadrall
16.10.10, 13:09
Obecnie mam synka i przymierzam sie to podjecia opieki nad innymi dziecmi-tu gdzie mieszkam sa takie osoby,ktore po specjalnych kursach prowadza cos na ksztalt "domowego przedszkola" i opiekuja sie u siebie w domu cudzymi dziecmi.
W tej chwili przygotowuje rodzaj planu wg ktorego chce pracowac i pisze procedury wg ktorych chce postepowac. Jedna z nich chcialabym,zeby byla wlasnie taka zwiazana AP-oczywiscie wiadomo,ze nie jestem rodzicem tych dzieci i nigdy nie bede,ale z racji,ze bede spedzac z nimi duzo czasu to chcialabym napisac rodzicom jak planuje postepowac.
Np. napewno nie maja co liczyc,ze bede w ich dzieci wciskac czy przemycac jedzenie-proponowac tak,ale nic na sile. Zaproponuje i przyblize idee BLW-moze ktorysz rodzicow bedzie zainteresowany?
Zapewnie tez rodzicow,ze ich dzieci beda w cieplej,domowej atmoswerze,a naturalna rzecza dla mnie jest np. przytulene jak dziecko placze,a nie machanie wozkiem czy zatykanie smokiem. Ogolnie chcialabym,zeby dzieci pod moja opieka nie uzywaly smoczkow-szczeglnie starsze dzieci w czasie zabawy-uwazam,ze to psuje zgryz i utrudnia rozwoj mowy. Planuje stosowac nosidlo ergo i chuste,jezeli ktores z rodzicow bedzie chcialo to oczywiscie bede chetna uzwac pieluch eko czy wielorazowych.
Co jeszcze? Przy zalozeniu,ze mamy grupe dzieci w roznym wieku (do 5 lat) i nie sa to moje dzieci?
I czy ktoras ma pomysl jak zatytulowac taka procedure?