Dodaj do ulubionych

Proszę o radę.

13.02.11, 10:44
Witam.

Mój starszy synek ma 2 lata i dwa miesiące,mała natomiast ma 8 tygodni.Kłopot w tym że mała ciągle przy cycku albo na rękach o łóżeczku czy nawet zabawie nie ma mowy(nawet w nocy musi z nami spać i nie ma sposobu na odzwyczajenie jej),ciągle tylko płacz,po za tym miewa kolki i to już od samego rana.Jak w taki sposób można poświęcić czas starszakowi,być dobrą panią domu oraz dobrą żoną a przy okazji mieć chwilę na wyjście do toalety?
Może któraś mama tak miała i będzie w stanie mi pomóc.

Z góry dziękuję wink
Obserwuj wątek
    • ziabucha Re: Proszę o radę. 13.02.11, 10:51
      w chuście mała nie chce siedzieć
    • zniemczyk Re: Proszę o radę. 13.02.11, 21:17
      ja mam podobną sytuację, tylko że dziecko z kolkami. Znaleźliśmy preparat na kolki (delicol) który pomaga jak mały miał 2 miesiące. Kolejny miesiąc polegał na obserwacji jego - co się dzieje. Dziś spokojnie zostaje w łóżeczku, czy na podłodze na brzuszku i obserwuje jak starszak się bawi. Wcześniej nie lubił ani łóżeczka, ani leżeć na brzuszku. Z chustą też mam problem...

Myślę, że te nasze małe szkraby po prostu boją się, bo ciągle coś ich boli, a przy mamie ten ból jest mniejszy. Może i u Ciebie pozbycie się kolek coś zmieni.

Pozdrawiam i życzę powodzenia wink
    • yantichy Re: Proszę o radę. 14.02.11, 20:35
      Fajne, praktyczne patenty są na forum KMW: forum.gazeta.pl/forum/w,34708,48588148,0,Wyrodny_Poradnik_Matki_Drugiego_Dziecka_.html

U nas podobna sytuacja wiekowa, młoda też jeszcze nie zachwyciła się chustą,ale jest już na etapie obserwowania, co się wokół dzieje, więc napuszczam starszego, żeby z nią pogadał. Interweniując, gdy rozmowa przybiera postać wyrywania siostrze nogi.

Uspokajająco działa u nas suszarka,więc czasem zostawiam małą w jej towarzystwie, żeby napawała się kojącym szumem. Nie jest to rozwiązanie do końca dobre, bo mnie już
      suszarka nie uspokaja...

Generalnie dużo czynności wykonuję nosząc małą, więc najczęściej bawię się ze starszym mając ją na ręku.

• yula Re: Proszę o radę. 14.02.11, 20:57
      zawalczyć z kolkami, poszukać metod, odpuścić na razie dobrą panią domu, a jak mąż chce dobrą żonę to niech jej pomoże smile
    • anna_sla Re: Proszę o radę. 15.02.11, 19:28
      ja tak nie miałam, ale jedno wiem na pewno. To nie Ty masz być teraz dobrą żoną, ale Twój mąż musi być dobrym mężem. Twoje dobra żona powinno się ograniczać teraz głównie na nie wyładowywaniu frustracji na nim. A robota nie zając, nie ucieknie.. i zawsze to mąż może się okazać dobrym gospodarzem wink Szczerze? Nie ma w tej chwili nic ważniejszego od Twoich dzieci.
    • aleosochozi Re: Proszę o radę. 20.02.11, 19:45
      Mój młodszy bezkolkowy a mimo to już przed porodem zatrudniłam opiekunkę oraz rozpisałam grafik pomocy rodzinie - tacie i teściowej. Obowiązki są rozdzielone i wymagam wywiązywania się wink A dobrą panią domu oraz dobrą żoną nigdy nie byłam więc tu nic się nie zmieniło na minus wink
      Staram się natomiast w miarę możliwości być dobrą kochanką smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka