Dodaj do ulubionych

w czym wozic?

26.01.12, 12:44
Witam,
mam w domu 2 miesieczniaka i 2,5 latke. zastanawiam sie nad srodkiem transportu. Doswiadczone mamy podpowiedzcie czy warto kupowac wozek dla dwojga? albo jak sie spisuje dokladka do wozka? mala zaczyna na krotkie spacerki chodzic bez wozka. ale trudno mi sobie wyobrazic ruchliwa ulica, dziecko za reke i wozek. a jak bylo albo jest u was?smile
z gory dzieki aga
Obserwuj wątek
    • percia.mag Re: w czym wozic? 02.02.12, 13:52
      Wszystko zależy od starszego dziecka, ja miałam podwójny wózek i byłam BARDZO zadowolona. Starszy syn siedział w nim grzecznie, on uwielbia jak go wozić, za to córka już w wieku 18 m-cy zrezygnowała z wózka i chodziła grzecznie za rączkęsmile
      • alkara Re: w czym wozic? 05.02.12, 22:51
        Mam róznicę prawie 2 lata i kupując podwójny wózek odżyłam. Pierwszy z miesiąc z dwojgiem i tylko gondolą to była prawdziwa udręka. Spacer tylko koło domu a ja ciągle sama więc musiałam robić zakupy i załatwić inne sprawy. Jak kupiłam podwójną nakładkę na mój stelarz Mutsy to w końcu znów mogłam chodzić na 4 godzinne spacery smile Używałam go przez 2 lata.
    • wilhelminaslimak Re: w czym wozic? 09.02.12, 21:15
      U mnie różnica 1,5 roku, w tej chwili starszy ma 2 lata, a mlodszy 6 miesięcy. Jeszcze przed urodzinami młodszego kupiliśmy wózek podwójny Phil&Teds bo się na niego napaliłam.
      Do tej pory użyty był 2-3 razy. Może jak się zrobi cieplej, to będę go częściej używać, ale na razie wolę żeby młodszy sobie wygodnie spał w ciepłej gondoli, a starszy szedł na nóżkach, a nie woził sie w wózku.
      Starszy dawniej uciekał i nie chciał chodzić za rączkę, ale go tresowałam jeszcze jak byłam w ciąży i teraz mam problem, bo chce tylko za rączkę (co też do końca nie jest wygodne).
      Podejrzewam że ten wózek się nam przyda w czasie jakiś wyjazdów, dłuższych wycieczek latem jak będzie cieplej. Ale generalnie dla mnie jak różnica jest >2 lata, to niekoniecznie jest sens kupowania takiego wózka.
      • jaania77 Re: w czym wozic? 16.02.12, 14:41
        ja używałam chusty dla malca a starszak w spacerówce lub za rączkę. Wielka wygoda smile
    • quistista Re: w czym wozic? 21.09.12, 21:42
      Witam,
      Dopiero odkrylam to forum. Mam trojke dzieci. Jak urodzilo sie drugie, najstarszy syn mial 2 lata (i 4 tygodnie). Mialam zwykly wozek i taka deske do stania dla niego. Nie wiem jak dalam rade. Jak szlam do sklepu to pchalam wozek, nioslam koszyk i wyrywajacego sie 2 latka. Jak corka miala 2 lata (bez 2 miesiecy) urodzila sie najmlodsza coreczka i kupilam podwojny wozek. I jest super! wszedzie moge isc. Nie jestem uwieziona!
    • kanna Re: w czym wozic? 02.10.12, 13:40
      Mam różnicę 2 lata 2 mies. jak tylko zorientowałam się, ze jestem w ciąży, zaczęłam przyzwyczajać starszaka do używania nóżek. Łącznie z wchodzeniem na 3 piętro.

Rezultat był taki, ze na spacerach używałam jednego wózka, a starszak szedł obok, trzymając się rączki.

Chusta to nieporozumienie, szkoda mojego kręgosłupa.

Dysponowałam jednak samochodem, więc np, do lekarza mogłam podjechać. Gdyby nie to - zdecydowałabym się na podstawkę dla starszaka przy wózku.
    • syropinka26 Re: w czym wozic? 07.04.13, 21:53
      kupilismy wozek rok po roku.do 5tego miesiaca mala byla w gondoli niechciala w tym drugim jezdzic bo to nie byl "jej"wozek.jak zaczal ja bardziej interesowac swiat zewnetrzny to przezocilam sie na rok po roku i teraz nie wyobrazam sobie innego srodka transportu.unas dostawka niebardzo sie sprawdzila ani ja ani starszak jej nie lubilismy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka