magdas2011
15.02.12, 20:17
Jestem swiezo po lekturze informacji na temat BLW. Idea ogromnie mi sie podoba i chcialabym sie przymierzyc do rozszerzania diety mojego dziecka ta metoda.
Moje dziecko niedlugo skonczy pol roku. Bardzo garnie sie do siedzenia z nami przy stole i obserwowania wszystkiego co sie dzieje. Niestety ma stwierdzone atopowe zapalenie skory, z ktorym walczymy juz od kilku miesiecy eliminujac kolejne produkty z mojej diety.
Pani doktor, do ktorej chodzimy polecila rozpoczac rozszerzanie diety od ziemniaka, marchewki, brokula i jablka. Kazdy z produktow mozemy podawac przez tydzien i obserwowac reakcje organizmu.
No i tu mam dylemat. Jak wprowadzac BLW u alergika? Jesli podam dziecku te produkty w kawalkach, to pewnie bardzo dlugo nie bede wiedziala, czy cos z tego zjadlo. A co za tym idzie czy to cos nie uczula. No a jesli cos zje, to ktory z produktow uczulil? Ograniczac wybor do dwoch rzeczy?
Czy w takim razie rezygnowac z BLW czy tez probowac metody "mieszanej"? Podawac troche papki i jednoczesnie dawac dziecku kawalki tego jedzenia do zabawy?
Czy ktoras z Was ma doswiadczenia z BLW u alegika?
Prosze o rade.