anthonette 09.03.06, 04:29 Kontrolujecie poczynania swoich dzieci w sieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: dziecko i internet 09.03.06, 08:15 raczej nie... Ale nie takbezwarunkowo. Uzależnione jest to od wieku dziecka. Młodszy, kilkulatek, korzysta z netu pod opieką któregoś z rodziców, ma ulubione strony bajkowe i z nich korzysta. Starszy, młodszy nastolatek, korzysta ze steron poświęconych grom. Znam te strony, pozwalam. Czasami wejdę do pokoju syna i widzę strony, na których jest. Nigdy nie było gorączkowego wyłączania niedozwolonych stron. W historii rownież takich nie zauważyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: dziecko i internet 09.03.06, 14:47 tak, tym łatwiej ze na stronki wchodzi z zakładek, więc tylko na te które jej ustawimy ) Potem się coś wymyśli, ale nadal zasada ograniczonego zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: dziecko i internet 09.03.06, 20:55 Jak najbardziej. Moje mają 8 i 10 lat. Na swoich kontach mają pozakładane odpowiednie filtry. Okazuje się, że nawet wpisując w wyszukiwarkę "barbie" czy Kubuś Puchatek trafia się na świństwa. Patrzę, w jakie gry grają. Jeśli uznam, że są nieodpowiednie, dzieciaki w to nie grają - przynajmniej na razie nie stawiają większego oporu, zobaczymy co będzie dalej. Aha, i mam męża specjalistę, który pracując 400 km od domu jest w stanie wejść nam na komputer i sprawdzić, co jest w danej chwili robione. Pełna inwigilacja Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: dziecko i internet 09.03.06, 21:03 No to już niedługo nauczą się do czego służy firewall i skończy się inwigilacja Odpowiedz Link Zgłoś
rodwald Re: dziecko i internet 10.03.06, 15:19 Jednak jeszcze nie jest na to za późno. Spróbujcie zapoznać się z róźnymi aplikacjami uniemożliwiającymi przeglądanie złych stron: www.dwochtakich.pl Odpowiedz Link Zgłoś
frog73 Re: dziecko i internet 14.03.06, 13:53 www.beniamin.pl/ - darmowy program do pobrania U mnie działa w 100 %. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś