Dodaj do ulubionych

wozek jeszcze raz

31.07.06, 14:24
Ponizej znalazłam post dot wyboru wozka dla dwojga. ale ja chciałam zapytac
ni eo marke ale o to czy jest on faktycznie konieczny. mateusz ma w tej
chwili 16 miesiecy, jesienia chcemy pomyslec o drugim szkrabie. hgdyby
wszystko potoczyło sie zgodnie z planem to roznica miedzy dziecmi byłaby
około 2,5 roku bo malucjh urodziłby sie gdzies w sierpniu- wrzesniu. czy przy
takiej roznicy warto jeszcze kupowac kolejny wozek?
dzieki ania
Obserwuj wątek
    • kalafior_tez_kwiat Re: wozek jeszcze raz 31.07.06, 14:35
      Między moimi Młodymi jest 17 miesięcy różnicy i podwójnego wózka nie miałam, bo
      po prostu nie przyszło mi to nawet do głowy... Młoda dobrze sobie radziła
      dreptając obok... Przyznam szczerze, że nawet teraz spodziewając się trzeciego
      dziecka zastanawiam się czy nie poprzestać tylko na przystawce do wózka... To
      jest fajny patent! A Twoje Młode może być już mniej chętne do jeżdżenia w
      wózku.
      • werka25 Re: wozek jeszcze raz 31.07.06, 16:41
        U nas między nami jest 2 lata róznicy i podobnie jak poprzedniczka kiedys jak
        urodziła sie druga dzidzia nie wpadłam na pomysł podwójnego wózka ale starsza
        chętnie chodziła sama i nie miałam z nia problemu. Obecnie starsza sie troche
        rozleniwiła i podsiada mała w spacerówce jak tylko ta zejdzie żeby pobiegac a
        ja drże po spacerówka az piszczy jak nieraz dwie nia jadą no tak na oko ze
        30kg maja razem a 20to ponoc max ale jeszcze jedzie pozdrawiam maja
        • oliwia244 Re: wozek jeszcze raz 31.07.06, 21:19
          u nas 17 mcy róznicy. temat wózka spedzał mi sen z powiek.
          wiec kupiłam: emmaljunge zeby dołaczyć fotelik dla starszej ale jak juz sie
          mała urodziła kupiłam tez wózek podwójny.
          nie sprawdził sie kompletnie. Starsza juz miała swoje trasy piesze i wózek ja
          nie interesował.
          Ale teraz jak bylismy z nimi nad morzem wózka drugiego bardzo nam brakowało.
          Wiec kupiłam najprostsza z najprostszych spacerówke i juz.
          • malabru Re: wozek jeszcze raz 31.07.06, 21:33
            U nas jest róznica dokładnie 2 lat. Zanim się Tomek urodził odzwyczajałam
            Natalkę od jeżdżenia wózkiem. Przez pierwsze 2-3 miesiące radziliśmy sobie z
            jednym wózkiem. Potem wyjechaliśmy do Norwegii. Mieszkamy tu bez samochodu.
            Wypady do sklepu z dwójką dzieci stały się dość uciążliwe. Wówczas kupiliśmy
            podnóżek, który sprawdzał się znakomicie prawie przez rok. Teraz już go nie
            używam, bo dzieciaki już tyle ważą, że pchanie wózka z rocznym Tomkiem w środku
            i trzyletnią Natalką na podnóżku wymaga nie lada siły. Natalka już sobie
            świetnie radzi na dalszych trasach bez podnóżka. Ale W Norwegii podwójne wózki
            sa na porządku dziennym. Rodziny są tu naprawdę wielodzietne i czasem widuję
            obrazki, gdzie matka pcha podwójny wózek z dzieciaczkami w środku a do tego
            druga dwójka jedzie na podnóżku!
            Pozdrawiam
            • deotyma11 Re: wozek jeszcze raz 31.07.06, 22:04
              Ja mam podwójny wózek i bardzo go sobie chwalę. Ale między moimi dziewczynkami
              jest 20 miesięcy różnicy. Wydaje mi się, że gdy dziecko starsze ma 2 i pół roku
              podwójny wózek jest zbędny i wystarczy podnóżek (kiddyboard). Wyjdzie taniej i
              a i wózek pojedynczy z podnóżkiem będzie lżejszy i łatwiejszy do obsługi
              (schodzenie i wchodzenie po schodach, przewożenie samochodem). Tylko kupując
              wózek pojedynczy zwróć uwagę na długość pałąka. Jeśli będzie za krótki
              niewygodnie będzie ci prowadzić wóżek.
              • leluchow1 Re: wozek jeszcze raz 01.08.06, 08:14
                Wózek pojedynczy juz mam i wolałabym nie kupowac drugiego. mam roana marite -
                mam nadzieje ez jak bedzie taka koniecznosc to da sie te deseczke zamontowac
                dzieki ania
                • leluchow1 Re: wozek jeszcze raz 01.08.06, 08:23
                  A gdzie mozna takie deseczki w Polsce kupic, bo do tej pory widziałam tylko na
                  ukcjach w Niemczech lub UK. No i interesowałoby mnie cos montowanego na dwa
                  zawiasy po bokoach pałaka a nie na srodku bo tam jest hamulec. Slyszalam ze sa
                  tez takie siedzonka dopinane ale tego to juz w ogole nie spotkałam.
                  Wiecie gdzie tomozna zakupic? dzieki za pomoc
                  ania
                  • kalafior_tez_kwiat Re: wozek jeszcze raz 01.08.06, 18:03
                    Zobacz np tu:
                    www.allegro.pl/item118114538_kiddyboard_przystawka_do_wozka_spacer_z_dwojka.html

www.tanimarket.pl/go/_info/?id=2940
                    www.alejahandlowa.pl/index.php?t=p,507425
                    ale na dobrą sprawę wpiszesz w google hasło "dostawka do wózka" i masz...

• deotyma11 Re: wozek jeszcze raz 02.08.06, 21:45
                      Okropnie duża rozpiętość cenowa! Matko przecież to prawie to samo a od 60 zł do
                      260.
                      • maminka1 pegperego pliko - a inne?... 02.08.06, 22:40
                        Spacerówka Pegperego Pliko 3 (czy jakoś tak) ma taką podstawkę wmontowaną, ale
                        cena mnie trochę poraża... Może znacie inne spacerówki z podstawką?
                        U mnie róznica jest równo 2 latka (mała ma prawie 4 miechy), nie uzywamy
                        praktycznie wózka dla starszaka bo daleko się nie wypuszczamy. A jak już idziemy
                        dalej, to albo ktoś musi najpierw pchać dwa wozki, albo potem nieść wykonczonego
                        dwulatka uncertain U nas się domontować tego podestu nie da, więc rozważam własnie
                        kupno innej spacerowki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka