Dodaj do ulubionych

niesforny 6-latek

IP: *.* 04.02.03, 19:15
Może ktoś mi poradzi co mam robić z sześciolatkiem,który coraz bardziej wyrywa się z pod kontroli?Często mam problemy z wyegzekwowaniem od niego niektórych stawianych przeze mnie zadań.Zastanawiam sie co to bedzie gdy pójdzie do szkoly?Nie usiedzi w łwce nawet 10 min.jeśli przyszła pani mu nie podpasuje to będą problemy.Już teraz jest wszystko na zasadzie "co mogę-a co nie"jak sie uda wskakuje na głowę.Moze powinnam się z nim wybrać do psychologa?Moze ktoś ma jakiś pomysł,proszę o rady (moze od ludzi którzy mają juz to za sobą)
Obserwuj wątek
    • Gość: agnes Re: niesforny 6-latek IP: *.* 04.02.03, 20:54
      Cześć.Twoje dziecko najwyraźniej przeżywa bunt sześciolatka - moja córka też tak miała. Nie martw się, za jakieś pół roku minie jak ręką odjął :-)Poza tym pani w szkole to co innego niż mama, to przecież ktoś obcy, więc zachowanie dziecka w stosunku do pani na pewno będzie inne niż w stosunku do rodziców czy dziadków. Spróbuj nagradzać synka za dobre zachowanie, a karać poprzez konsekwencje - np. nie zdąży posprzątać do bajki, to nie będzie tej bajki oglądać.Pozdrawiam.jaga
    • ula49 Re: niesforny 6-latek 12.10.03, 21:23
      Nie musisz iść znim do psychologa. Są stare, dobre metody: zlać rozrabiakę!
    • ula49 Re: niesforny 6-latek 12.10.03, 21:26
      Nie musisz iść z nim do psychologa. Są stare, dobre metody: zlać rozrabiakę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka