Dodaj do ulubionych

nerwowe dziecko

06.07.07, 11:34
Nasz synek wszystko wymusza piskiem,krzykiem i płaczem. Ma dopiero 13
mies.Mieszkamy razem z teściami,kiedy zostaje z nim sama jakby nie to
dziecko, pobawi się sam, jest grzeczny i taki słodki ale kiedy w pobliżu
pojawi się druga osoba wstępuje w niego diabełek,wszystko mu nie pasuje,
wogóle nie wie czego chce,wszystkim rzuca.Poświęcam mu duzo czasu,chodze na
spacery, czytam książki,ale zawsze jest tak samo,jesli sami jestesmy skupia
sie na wszystkim,słucha,żeby głowa mi odpoczęła od jego krzyków zabieram go
na spacer gdzies daleko od ludzi.
Obserwuj wątek
    • aprylis1 Re: nerwowe dziecko 06.07.07, 12:30
      Wiesz, wydaje mi się to przejściowym problemem. Pewnie synek po całym dniu
      tylko z tobą ma ochotę by wszyscy zwracali na niego uwagę. Może z czasem nauczy
      się kontrolować nad swoimi emocjami, ale teraz jest jeszcze malutki i wszystko
      przed wami. A na placu zabaw też jest nieznośny? Może właśnie obecności innych
      dzieci mu brakuje. Poza tym dzieci już tak mają, że jak na horyzoncie pojawia
      się jakaś 2 os to myślą, że przychodzi ona do nich. Tak miła moja córka, która
      na widok naszych znajomych, rodziny krzyczała:"chodźcie do mnie do pokoju.
      pobawimy się"... Trochę czasu mi zajęło tłumaczenie, że ciocia, wujek itd.
      przyszli do mamy. Owszem jak mają ochotę poszaleć z córeczką to to robią, ale
      nikogo nie zmuszam do zabaw z córką, jeżeli ktoś nie wyraża na to chęci...i to
      też córka musiała zrozumieć.
    • mimi0080 Re: nerwowe dziecko 06.07.07, 16:48
      mieszkałam z teściami aż syn skończył 2 lata, wiem coś o tym ...bardzo źle to
      na niego wpłynęło...tyle mi popsuli w wychowaniu małego...teraz muszę go
      prostować odkąd mieszkamy sami...nie powinno być tak że młode małżeństwa są
      zmuszone mieszkać z rodzicami...mamy 30metrowe mieszkanko na 4 osoby i nikt nam
      się nie wtrąca...masz jakieś szanse na swoje 4 kąty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka