mariejo 08.08.07, 22:49 Od pewnego czasu kiedy mala 2 taka jest podekscytowana zdarza sie jej mnie ugryzc w ramie czy palec, czasem dekolt. Czy ktos tez ma takiego gryzonia? Jak oduczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwciu Re: Gryzienie 11.08.07, 22:20 moja dwulatka już kilka razy boleśnie ugryzła starszą siostre, najpierw stosuje tłumaczenie i potem-mówcie co chcecie-klaps bo nie pozwole na takie zachowanie, zaczyna skutkować Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Gryzienie 12.08.07, 20:48 Ostatnio zaczelam prosic mala by mnie przeprosila i pocalowala, chyba skutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki080506 Re: Gryzienie 17.08.07, 13:18 Powiem, co ja robię (właściwie zrobiłam raz) ale są zwolennicy i przeciwnicy... Przeszłysmy już przez szczypanie- drapanie(miałam rany na ramieniu jak po kocie)-pomógł klaps w pupę, tak żeby poczuła...potem jeszcze kilka razy podniosłam na nią głos, jak chciała mnie szczypać... Ostatnio zamiast szczypania pojawiło się gryzienie w ramię...pierwszy raz podniosłam tylko głos (myslałam, ze mi kawałek skóry wygryzła - pierwsze ząbki są bardzo ostre) skarciłam, że tak nie wolno...popłakała sobie, potem sie przytuliłysmy i ok...wczoraj dwa razy ugryzła mnie lekko, ale za trzecim razem, jak się wpiła w ramie, to dostała klapsa, podniosłam głos... potem jeszcze delikatnie próbowała, ale podnosiłam głos, że nie wolno i zobaczymy, co dalej...mam nadzieje, ze to koniec, jak ze szczypaniem... Ponieważ długo karmiłam piersią, mała cały czas mnie jeszcze obcałowuje, czy podgryza lekko, chyba szuka kontaktu, jak w czasie karmienia...ale nie pozwolę, żeby sprawiała mi ból, tym bardziej, ze to samo zaczynała robić niani...ma kontakt z innymi dziećmi i może im zrobić krzywdę, jesli się nie oduczy... Odpowiedz Link Zgłoś