bacha1979 05.01.08, 16:10 Jako, że mój mały ssak jest na cycu zaglądam na forum karmienie piersią. I wiecie co? Tam nikt (dobra, prawie nikt) nie pisze mleko, pokarm tylko "mleczko", "cycuś" itp. A mi jakoś "mleczko" przez gardo przejść nie che. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 Jak nie chce przejsc przez gardlo... 05.01.08, 17:17 To nie pij. Daj lepiej dziecku cycusia i mleczkiem go nakarm. ))) Odpowiedz Link Zgłoś
grimma Re: Mlenio, mleczko... 05.01.08, 21:13 mlenio bleeee ja osobiscie nie znosze jak ktos pisze ze karmi cycem. ot co nie znosze i juz wszelkie pochodne typu: cycus, cycowac, cycowy sa rownie obrzydliwe dla mnie. ja mowilam ze karmie piersia co prawda forma uzywana przez p.Monike Staszewska ekspertke tamtego forum:"podac piers" jest tez taka jakas do malego typka mowilam:chodz dam Ci jesc.;p i unikalam mowienia co i z czego moze jestem zahamowana ;p Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Mlenio, mleczko... 06.01.08, 09:47 Ja tez chyba jakaś zahamowana jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
princessa1 Re: Mlenio, mleczko... 06.01.08, 12:27 ja tez nie lubie mówienia mleczko, mlenio, cycuś itp ale ja w ogóle nie przepadam za zdrobnieniami u mnie jest i był cyc ew. pierś i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
ancia2007 A ja mam cyca ;-) 08.01.08, 19:37 I daję cyca. Mlenio? mdli mnie jak to słysze... i te cycusie ... no i standardowo - dzidzia ;P Odpowiedz Link Zgłoś