karolinka251 06.03.08, 18:44 Zosię wysypało na bokach i wzgórku łonowym. takie drobniutkie czerwone krosteczki.Czy to potóki czy coś gorszego?czym smarować? do pediatry zapisaliśmy się dopiero na sobotę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninotshka Re: mamuśki pomocy 06.03.08, 19:30 sudokrem jak nie podziala to moze byc odparzenie - u Stelli tez sie tak zaczyna czasami wtedy tormentiol na zmiane z clotrimazolem (tormentiol rzadziej) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka251 własnie zobaczylam że 06.03.08, 19:42 na łokciach i całej klacie ma wysypkę Odpowiedz Link Zgłoś
iksa29 Re: własnie zobaczylam że 06.03.08, 19:50 w/g mnie alergia, albo może różyczka.... Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: własnie zobaczylam że 06.03.08, 20:36 Na moje kaprawe oko to alergia. Dawalas jej cos nowego?Zjadlas cos nowego?Zmienilas oliwke/proszek? Posmaruj sudokremem,wykap ja w krochmalu. W aptekach sa kremy tzw.barierowe-elo-costam(nie pamietam dokladnie:/)cos kolo 20 zl. Mlody czesto jest w ciapki na klacie-pojecia nie mam po czym-olewam to i smaruje to wlasnie tym elocostam(aptekarka bedzie wiedziala jak jej powiesz ze ma byc barierowy).Na takie ciapki to super sa wszelkie kremy z mocznikiem. Wazne zeby jak najmniej detergentow do skory sie dostawalo,i nie mozna przesuszyc-mowie to ja,od 20 lat zyjaca z egzema i superlight wersja porfirii(niedawno potwierdzonej lekarsko). Jesli sie okaze ze to odpazenie to ja polecam Tormentiol,ale to mozna tylko doraznie-silne dranstwo,ale skuteczne. Przynajmniej u mlodego dziala,kazde dziecko inaczej niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 moje po jelitowce mialy odparzenia 07.03.08, 08:30 i przeiasała mi pediatra masc (chyba jest bez recepty) clotrimazolum. SUPER!!! sama smaruje jak mam jakąs rane na pysku, super sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: moje po jelitowce mialy odparzenia 07.03.08, 10:56 Przecież clotrimazol to maść na grzyba tormentiol to wyciąg z jakiejś roślinki. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: moje po jelitowce mialy odparzenia 07.03.08, 14:12 wlasnie dlatego trudno gojace odparzenia sie smaruje clotrimazolem bo skoro sie nie goja znaczy ze juz weszla infekcja grzybiczna Odpowiedz Link Zgłoś
estel7 Re: mamuśki pomocy 07.03.08, 14:22 ja stosowałam clotrimazol i jedynie on pomagał - ale paweł miał tylko na pupie - jak gdzie indziej to może byc inna przyczyna.... Odpowiedz Link Zgłoś