jerzy_nka 10.03.08, 19:28 ja uwielbiam takie rapki np. marze też żeby sobie na wieś pojechać i takie gorącej świeżutkiej kaszanki pojeść 32644 albo wątróbka z cebulką smażona hmmm, pycha albo żołądeczek z rosołu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: lubicie podroby, flaczki, kaszanke itp? 10.03.08, 19:29 Jerzynka widac zes w ciunzy)Ja watrobke z cebulka mialam wczoraj) Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: lubicie podroby, flaczki, kaszanke itp? 10.03.08, 20:00 Nieee.... W ogóle mocno wybrzydzam jeśli chodzi o mięso. Nie tknę niczego ze środka zwierzęcia, niczego tłustego, nie lubię też owoców morza i śledzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jopi76 Ja też z tych wybrednych ;) 10.03.08, 20:51 szerokim łukiem omijam flaki,tatara, ślimaki ,frutti di mare, Brrr !!! Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: Ja też z tych wybrednych ;) 10.03.08, 20:57 Nie lubie podrobow,ale flaki uwielbiam Teraz jak mam przyjemnosc byc w polsce,to zawsze sobie zycze flaczki na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: Ja też z tych wybrednych ;) 10.03.08, 21:13 nie jadam surowego miesa pod zanda postacia, poza tym flakow nei tkne. uwielbiam kaszanke (jestem teraz w Pl i wlasnie se zamowilam u mamy kaszanke) no i watrobke drobiowa smazona na masle, mmmhhhhmmmm, pycha Odpowiedz Link Zgłoś
mala300 Re: lubicie podroby, flaczki, kaszanke itp? 10.03.08, 21:12 flaki tak,a le sama zupe, bez tych farfocli) a kaszanka tylko podsmazona na patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
iksa29 jeju... 10.03.08, 21:17 ale mi smaka narobiłyście. uwielbiam kaszankę, flaki, mniaaaaaaaaaaam, ja wygląda na to prosta jestem bardzo w tym temacie. jednak salcesonu nie tknę, galaretki nieistotne z czym tez nie. Za to taki swieżuńki tatar mniammmmmmmm... Owoce morza, suhi-fuj nie dla mnie. takam prosta dziołcha z prowincji .....hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: jeju... 10.03.08, 21:38 eee tam,wlasnie zrobilam krewetki w czosnku)pycha)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 10.03.08, 22:00 Daj przepis na te krweciochy Wczoraj mówiła Ślubnemu że czas najwyższy kupić i spróbować co to za cudo którym ludzie tak się zachwycają i potrzebuję łatwy, dobry i sprawdzony przepis na krewetki DDD Czosnek uwielbiamy więc dawaj przepisa!!!! DD Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Jestem podrobożerca!!!! :DDD 10.03.08, 21:58 Kaszankę uwielbiam!!! Pieczoną, smażoną grillowaną z cebulką!!!! Pyyyycha!!! Na naszym stole baaardzo często goszczą (a raczej na naszych talerzach) wątróbka, gulasz z serc wieprzowych lub drobiowych, ozorki w galarecie , żołądki drobiowe w barszczu białym lub gulaszu. Moja mama robi świetne płucka. Jedyne czego z podrobów jeszcze nie jadłam to cynaderki (nerki - nie umiem robić) i móżdżek (moja mama mi mówiła że mój dziadek potrafił robić niebiańską jajecznicę z mózgiem świńskim...) Tatara również baaaardzo lubię DDDD A flaczki...... mmmmmmmmmmmmmmm.... Chyba już wiem co jutro będę miała na obiad.... DD Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: lubicie podroby, flaczki, kaszanke itp? 10.03.08, 22:30 mowie zdecydowane NIE dla: - flakow - kaszanki - czerniny - mozdzkow, plucek i innych cudow - galaret - osmiornic i kalmarow - sa ohydne i gumowate niewdzieczne w smaku - krewetki kiedys lubilam dopoki nie dostalam pizzy gdzie wrecz slychac bylo jak sie im lamaly "kregoslupki" fuuuj - w zyciu nie zjem winniczka fuj za to zjem: - gulasz z zoladkow mniaam made by tesciowa - wartobke made by babcia - zoladki i serca z rosolu - tatar z cieleciny mniaaaam - malze w occie Odpowiedz Link Zgłoś
ciaraciara nic a nic 11.03.08, 11:16 nie lubie z tego co napisałas... do tego żadnych owoców morza i tataru i metki i i... wybredna jestem, ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
grimma Re: lubicie podroby, flaczki, kaszanke itp? 11.03.08, 11:27 czernina to koszmar mojego dziecinstwa. flaczki niby dobre w smaku ale jako dziecko musialam je jesc z zamknietymi oczami;> bujna wyobraznia podpowiadala z czego sa te flaczki Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa a co to sa rapki?? 11.03.08, 12:55 ja uwielbiam watrobke i kaszanke i flaczki ale o zoladkach i nerkach mi nie mowcie bo do kibelka polece Odpowiedz Link Zgłoś
suckerlove Re: lubicie podroby, flaczki, kaszanke itp? 11.03.08, 12:56 nie tkne nic co wyżej wymienione! fuj! ja to w ogóle taki francuski piesek jestem! ostatnio jak w ogonówce mi sie żyłka trafiła to od razu do kosza poszło! łęeeee! no nie przejdą mi przez gardło takie rzeczy i koniec! mąż za to wszystko by opierdzielił! paskudztwa ohydztwa! Odpowiedz Link Zgłoś
mo1717 lubię ale bez przesady :-P 11.03.08, 13:05 kaszanke - jak dobra wątróbki kiedyś nawet powąchać nie mogłam-teraz lubie, flaczki też zjem czasem /ale najlepiej mi smakują na imprezie do wódeczki / Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 nie:) ale kaszanke (u nas sie to nazywa krupniok) 11.03.08, 15:52 czasem zjem. Ale nie szaleje za tym. Zadnych watróbek, flaczków, zoładków, golonek... ja lubie czyste miesko ) Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: lubicie podroby, flaczki, kaszanke itp? 11.03.08, 16:19 Lubię: - flaki - kaszanę - wątróbkę - pasztet ( w ciąży polubiłam- a podobno nie wolno jeść Nie tknę: - owoców morza, żadnych krewetek itp; - salcesonu - móżdżek, płucek brrr Odpowiedz Link Zgłoś
wrozka_remiza Re: lubicie podroby, flaczki, kaszanke itp? 11.03.08, 17:58 oj nie, nie, nie Odpowiedz Link Zgłoś
ulla-74 Re: lubicie podroby, flaczki, kaszanke itp? 11.03.08, 19:30 flaczki,kaszanka, wątróbka mniam mniam jak najbardziej nie tknęłabym móżdżku, płucek, tatara, owoców morza a juz szczytem niezjadliwości sa dla mnie kurze stópki, uwielbiane przez rodzinę mojego męża... Odpowiedz Link Zgłoś
gimel4 Re: lubicie podroby, flaczki, kaszanke itp? 13.03.08, 11:47 no i teraz przez was jestem głodna. Zjadłabym sobie taką kaszaneczkę z grilla. Albo też dobre flaczki. Albo pizzę z krewetkami, co im kręgosłupki pękają. Tatara nie, bo się boję włośnicy. A poza tym, czy oglądacie czasem programy na Discovery Travel and Living? Tam, to dopiero jedzą! Tortille ze świerszczami, robaczki różne, jajecznicę z mózgiem wieprzowym też, a i owszem, kurze i kacze łapki, jądra byków i kogutów, macice kur, a i jest taki owoc, nie pamiętam, jak się nazywa, który smakuje i pachnie jak skrzyżowanie śmierdzących skarpetek ze zgniłą cebulą, o konsystencji tej ostatniej - przysmak Chińczyków, albo kurze jajka zapłodnione i z wyrośnietym już kurzym zarodkiem - takim prawie kurczątkiem... to dopiero może przyprawić o mdłości, ale oni jedzą z takim smakiem, że czasem człowiek by spróbował Odpowiedz Link Zgłoś