m0nalisa 11.06.08, 02:56 pomozcie bo sama nie wiem jak sobie pomoc, od kilku dni mam dwa balony ani zgiac , chodzic ciezko normalnie masakra! help! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porzeczka_mocna Re: dziewczyny co na spuchniete nogi?? 11.06.08, 06:41 Micha z zimną wodą i z dodatkiem soli do kąpieli - i moczyć stopy. Mi przynosiło ulgę. Ale nie rozwiązywało problemu. Poza tym piłam taką cherbatkę "trzeci trymestr", która miała pomagać na spuchnięte nogi - ale jakoś nie widziałam poprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: dużo leżec 11.06.08, 07:33 ale przy Matim to pewnie niewykonalne? Niestety to jest najlepszy sposób - żeby zadziałał, trzeba przeleżec wiekszość dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: dziewczyny co na spuchniete nogi?? 11.06.08, 09:21 woda z solą najlepiej taka specjalnie do ociezalych nog a pozniej na to zel na zmczone nogi cos tu kiedys pisala Jerzyna ze ma AA na spuchniete nogi i daje go na spuchniete powieki czy jakos i tak i ze dziala. Ja Ci polecam krem na ociezale nogi I.Rochera, dla mnie na takie mega wielkie gice był rewelacyjny, chłodził je i faktycznie przynosił ulgę (turkusowe opakowanie, tuba) Odpowiedz Link Zgłoś
ciaraciara Re: dziewczyny co na spuchniete nogi?? 11.06.08, 10:37 mój lekarz kazał w mierę możliwości siedzieć/leżeć z nogami do góry i pić dużo wody niegazowanej Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: dziewczyny co na spuchniete nogi?? 11.06.08, 10:59 Mi lekarka akurat odradzała picie jakiejś szalonej ilości płynów Nogi w górze, do tego łykałam Cyclo3Fort - bardzo mi pomagały te tabletki ale Ty ich pewnie u siebie nie dostaniesz, dodatkowo ulgę przynosiło smarowanie chłodzącym kremem z arniką i mentolem. Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: dziewczyny co na spuchniete nogi?? 11.06.08, 11:16 no wlasnie mam ograniczone pole do popisu przynajmniej w kwestii specyfikow ktore uzywacie lezenie nie wchodzi w rachube za bardzo- bo nie ma kiedy jakies witaminy moze? kurde z matim spuchly mi raz i zaraz zniknelo i nie mam doswiadczenia hehe a teraz codziennie mam balony- w okolicach kostki KULA Odpowiedz Link Zgłoś
mala300 Re: dziewczyny co na spuchniete nogi?? 11.06.08, 12:57 ogranicz sol i w miare mozliwosci trzymaj nogi w gorze) Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: dziewczyny co na spuchniete nogi?? 11.06.08, 14:32 jeśli ciśnienie jest ok, to pij dużo wody, jedz dużo zielonej pietruchy, zrób sobie zupę krem z dużą ilością selera a na deser arbuz. Wszystkie te produkty działają moczopędnie. I nogi w górze, a poza tym kąpiel w niegorącej wodzie. Ja właśnie zwalczam obrzęki, a że idzie mi chyba nieźle (bo buty noszę tylko 1 rozmiar większe niż przed ciąża), to dzielę się radami od znajomej dietetyczki. I chyba jeszcze pokrzywa działa moczopędnie i można pić w ciąży. Tu masz link poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=77651172&a=77727588 Odpowiedz Link Zgłoś
joy76 Re: dziewczyny co na spuchniete nogi?? 11.06.08, 20:31 jakikolwiek specyfik z mentolem - daje uczucie chłodzenia, polewanie lodowatą wodą pod prysznicem kilka minut /ja tak robiłam bo miałam banie jak kolumny Zygmunta i musiałabym stać w beczce a nie w misce.../ trzymaj w górze chociaż kilka razy po 5 minut /w wersji ekstremalnej Mati do łóżeczka a Ty stopery w uszach..../.polecam też luźne klapki japonki na dwór, nie chcę krakać,ale jak nózie raz spuchną,to póki jest gorąco to się nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Najlepiej zadziała poród dopiero, niestety 12.06.08, 01:06 możesz próbować dużo leżeć z nogami lekko uniesionymi, moczyć w chłodnej wodzie, mniej pić (ale rada na upały) - ale swoje smukłe nóżki odzyskasz dopiero na oddziale położniczym. Wspieram Cię wirtualnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa niedobra azz.... 12.06.08, 01:43 kostek nie widac dzieki dziewczyny, smigam w japonkach, mocze giry, w gorze nie bardzo mam jak, wieczorem jak sie klade a malz w pracy to na jego poduche zarzucam mrowienie mam - jakby robale mi po stopach chodzily no i widze ze stan pernamentny nie ma dnia balonują trza wytrzymac kurka wodna ps, cos mnie zebra bola- mloda mnie oklepala? hehhehe jak nie urok to sraczka jak bum cyk cyk! Odpowiedz Link Zgłoś
cicha_mysz Re: niedobra azz.... 12.06.08, 13:25 Możesz też jeść dużo arbuza, który działa moczopędnie, no i niejaką ulgę może przynieść okładanie nóg potłuczonymi liśćmi kapusty najlepiej schłodzonej -serio. Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: ograniczyć do minimum sól 12.06.08, 23:47 niuta a czemu ostre przyprawy? i jakieś orientalne czy zwykły pieprz też? Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: ograniczyć do minimum sól 13.06.08, 10:17 tak samo jak sól zatrzymują wodę w organiźmie Odpowiedz Link Zgłoś