mbkow 08.01.09, 13:37 napisalam w innym watku, ale gdybys tam nie zajrzala: zapisalam sie na ten kurs Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malabru Re: Marta malabru :-) 08.01.09, 17:51 Też się zapisałam. Siebie i męża na zajęcia popołudniowe. Spotkamy się? Odpowiedz Link Zgłoś
ula27121 Przepraszam.... 08.01.09, 19:26 Zajrzałam choć nie do mnie adresowane i czuje się jakbym cudzy list przeczytała i.....czuję też, że muszę się do tego przyznać....przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Re: Przepraszam.... 08.01.09, 19:53 Przestań! Nic się przecież nie stało! Gdyby zależało nam na prywatności skorzystałybyśmy z e-maila. Odpowiedz Link Zgłoś
mbkow Marta, nie usiadziemy w jednej lawce ;-) 08.01.09, 22:54 chyba, ze beda potrojne no to musimy sie zgadac, moze przypasuje nam jeden termin oraz ula nie ma za co przepraszac, wrecz jestes urocza, ze tak napisalas Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Re: Marta, nie usiadziemy w jednej lawce ;-) 09.01.09, 21:29 Napisałam maila, ale siem nie mogem doczekać odpowiedzi, to piszem tutaj Z tego co Pani w słuchawce mówiła, to są 2 grupy i ta popołudniowa, do której my się zapisaliśmy będzie się spotykać w poniedziałki a poranna albo we wtorki albo w czwartki. Odpowiedz Link Zgłoś
mbkow Re: Marta, nie usiadziemy w jednej lawce ;-) 09.01.09, 21:58 odpowiedzialek na mail Odpowiedz Link Zgłoś
krzemyczka Ja też 10.01.09, 08:54 przeczytałam i ... jakaś taka źle wychowana jestem bo wcale nie mam zamiaru Was przepraszać A wręcz przeciwnie, napiszę jeszcze, że Wam normalnie zazdroszczę! Po średnio długich poszukiwaniach znalazłam w końcu wątek, w którym napisane jest o jaki kurs chodzi i najnormalniej w świecie zazdroszczę Wam, że możecie w nim uczestniczyć. Qrcze, Marta, Ty to nawet z mężem, no wiecie co?! Nie za dobrze Ci?!!! A z kim zostawiacie dzieci? Mnie już dwa razy koleżanka namawiała na (takie same lub podobne- nie wiem) warsztaty, ale u mnie zawsze ten sam problem - nie mam z kim zostawić dzieci (nie wspomnę już o tym, że mąż to nawet nie miałby czasu pójść i się dokształcić ). Dajcie znać (za jakiś czas) czy warto (wiem, że tak, ale inaczej jest usłyszeć od kogoś znajomego), to następnym razem stanę na głowie, żeby "wcisnąć: komuś dieciaczki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Re: Ja też 10.01.09, 10:25 No wiesz Marzena, mój maż to pod pantoflem jest A tak na poważnie to ogromnie się cieszę, że dał się namówić na ten kurs. Dzieci będziemy zostawiać z dziadkami. Obie strony to uwielbiają, więc mam zadanie znacznie ułatwione. A co do kursu to tak sobie pomyślałam, że mogłybyśmy z Moniką omawiać na forum to co tam było powiedziane, żeby każda z Was mogła też skorzystać choć trochę. Myślę, że mogłybyśmy też pytać się na kursie o sprawy, które Was nurtują. Wogóle już wcześniej sobie myślałam, czy nie zorganizować dyskusji na forum pod dyktando którejś z tych mądrych książek. W obu są ciekawe ćwiczenia i różne zadania do wykonania, które mogłybyśmy omawiać wspólnie na forum i korzystać z doświadczeń innych mam. No a teraz na kursie miałybyśmy jeszcze możliwość zweryfikowania naszych forumowych wniosków u specjalisty. co Wy myślicie o tym pomyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
mbkow Re: Ja też 11.01.09, 19:58 pomysl dzielenia sie ta wiedza z-kursu-nabyta jest niezly. naprawde, ta ksiazka otworzyla (akurat mi) oczy na wiele rzeczy, ktore wydaja sie oczywiste i naturalne teraz, a wczesniej jakby nie istanialy... robilam pewne rzeczy podswiadomie, ale klocily sie najczesciej z wzorcami przekazanymi przez rodzicow. a co, najwazniejsze, moje dzieci sie otworzyly, szczegolnie Tymon, l.2.5, ktory bardzo czesto mowi o swoich uczuciach a dzieci zostana z rodzicami lub niania Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Re: Ja też 11.01.09, 20:25 A ja mam podobne odczucia po przeczytaniu książki o rodzeństwie. Zrozumiałam np. z czego wynika zachowanie mojego rodzeństwa ciotecznego. Oni zostali bardzo skutecznie wtłoczeni w role, które grają niestety do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
krzemyczka Re: Ja też 13.01.09, 10:53 Super pomysł dziewczyny z tym dzieleniem się Rozkłada mnie jakieś niewyrozumiałe choróbsko i mam w tym momencie problemy z myśleniem , więc zakończę na tym swoją wypowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mbkow Re: Ja też 13.01.09, 13:37 elokwencja wypowiedzi przeczy problemom z mysleniem lub tez mnie dopadl mix przeziebienie + problemy z czytaniem Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Marta malabru :-) 10.01.09, 21:55 a co to za kursik ? mozna wiedziec ? Odpowiedz Link Zgłoś
malabru Re: Marta malabru :-) 10.01.09, 22:31 kopiuję z innego wątku: warsztaty dla rodziców prowadzone metodą omawianą w książkach Adele Faber i Elaine Mazlish. poradnia1gda.w.interia.pl/poradnia_psychologiczno%20pomoc%20psych-ped%20-%20szkola.htm Kursy dla rodziców są bezpłatne! Najbliższy kurs rozpocznie się gdzieś w drugiej połowie lutego. Zajęcia trwają 3 miesiące raz w tygodniu. Są 2 grupy jedna poranna od 9-12 w środę lub czwartek i jedna popołudniowa 15-18 najprawdopodobniej w poniedziałek. Trzeba zgłosić telefonicznie chęć uczestnictwa i potem dostaje się info o terminie rozpoczęcia zajęć. Są 2 stopnie zaawansowania kursu. Pierwszy kurs dotyczy podstaw wychowania na bazie książki: "jak mówić, żeby dzieci nas słuchały..." Drugi stopień jest o rodzeństwie. Najpierw trzeba ukończyć kurs podstawowy. Odpowiedz Link Zgłoś