mimi2009 09.01.09, 20:31 Witam, jestem ciekawa, czy wasze 3 letnie pociechy siusiają jeszcze w nocy w pampersa. W ciągu dnia, wiadomo... juz nie, ale na noc zakładamy, rano pieluszka jest pelna. Jak u Was to wygląda ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: siusianie 3 latka w nocy 09.01.09, 21:06 moja corka ma 2 lata i prawie 2 miesiace,od poltora sika na kibelek w dzien,od ponad 2 tyg nie ma pampersa na noc.Robi siku przed spaniem i wytrzymuje do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: siusianie 3 latka w nocy 09.01.09, 22:35 syn ma 3,5 roku. pieluch na noc przestaliśmy używać jak miał 2lata i 4 mies., zdarzyło mu się jeszcze po tym czasie 2 razy zasiusiać łózko. od ponad roku takiej niespodzianki nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: siusianie 3 latka w nocy 09.01.09, 23:32 Przestałam mojej kwietniowej córce zakładać pieluchę na noc w czerwcu mniej więcej, jakaś wpadka raz na kilka tygodni, mogę zatem je policzyć na palcach jednej ręki. Wcześniej już przez jakiś czas pielucha była sucha po nocy, ale mokra zdarzała się ze 2 razy w miesiącu, więc nie jeszcze zakładałam. Ostatnio na forum rówieśniczym mialyśmy wątek o nocnej pielusze, jeszcze kilkoro Kwietniaków 2005 ma zakładaną. Niektóre musza mieć zakładaną, bo w nocy siusiają, niektóre chcą mieć zakładaną, mimo że pielucha po nocy sucha. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: siusianie 3 latka w nocy 10.01.09, 22:05 spokojniejeszcze chwila a wyjdziecie z pieluch nie wysadzaj dziecka, tylko poczekaj cierpliwie na suche noce; moje panny dopiero gdzieś odo ok. miesiąca śpią bez pieluch- poczekałam jak przez tydzień pielucha będzie sucha i ją zdjęłam- nie ma wpadek, po prostu organizm dorósł do tego; Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anuszy Re: siusianie 3 latka w nocy 11.01.09, 19:01 mimi- u nas dokładnie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: siusianie 3 latka w nocy 11.01.09, 19:14 Moja córka ma 3,5 roku i w nocy zakładam jej pieluchę i jest ona pełna. W dzień nie ma odkąd skończyła 2 lata. Jakoś sczzególnie mnie to nie martwi, zdejmę jak przestanie sikać po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
anilana12 Re: siusianie 3 latka w nocy 11.01.09, 20:12 Moja Magda ma 3 i pół roku ,kiedy skończya 2 lata zaczeła siusiać do nocnika albo do kibelka,dużo pije pomimo tego budzi sie w nocy do sikania nie zdarzyło sie żeby zsiusiała się do łóżka.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczka1 Re: siusianie 3 latka w nocy 19.01.09, 22:21 Moj syn ma niecale 3,5 i tez bywa roznie, raz pelna, raz sucha, zalezy ile wypije na noc, a nie mam serca mu odmawiac picia, jak np. cale popoludnie nie pije i nadrabia zaleglosci wieczorem ; / Poza tym siusianie w tym wieku w pieluche w nocy to nadal sprawa fizjologii - wielkosci pecherza i produkcji jakichs enzymow zageszczajacych mocz. A nocne wysikiwanie zakloca sen. Cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: siusianie 3 latka w nocy 20.01.09, 21:25 Moja córka za dwa miesiące skończy 4 latka i niestety nadal musi spać z pieluchą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewapoznan Re: siusianie 3 latka w nocy 21.01.09, 10:46 Młodemu przestałam zakładać pieluchę na noc kiedy przez tydzień wstawał rano z suchą pieluchą. Uznałam, że to już ten moment, miał wtedy około 3,5 roku i od tamtego momentu nie było wpadek. Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: siusianie 3 latka w nocy 21.01.09, 12:16 Nasza 3,5 prawie juz letnia coreczka wciaz moczy w nocy pieluszke. Gdy nadejdzie czas, ze bedzie ona sucha to zdejmiemy. Nie ma pospiechu. Musi dojrzec. Nie porownywalabym akurat takich spraw, bo kazde dziecko jest inne, inaczej dojrzewa. Jej kuzyn 4 letni rowniez robi siusiu w pieluche w nocy. Dajmy im czas Odpowiedz Link Zgłoś