Dodaj do ulubionych

Lalka Baby Born, pomóżcie, proszę !

19.10.04, 11:13
Pomóżcie mi proszę! Czy Wasza Córeczka mam lalkę Baby Born ? Jak on działa ?
Czy płacze, siusia wtedy, gdy tego chce dziecko - nie ma żadnych baterii,
więc nie bardzo wiem, na jakiej zasadzie działa. Czy jest to "trafiony"
prezent dla czterolatki ?
Obserwuj wątek
    • sylwica Re: Lalka Baby Born, pomóżcie, proszę ! 19.10.04, 11:56
      cześć, moja mała wymarzyła sobie (pod wpływem reklamy)bb na ubiegłą choinkę.
      Niestety, nie dostała. Piszę niestety, ponieważ gdy pojawił się Mikołaj, i
      zapodawał prezenty, ona ze łzami w oczach powiedziała, ze ona w liście pisała o
      bb. a tu bb nie było. Było mi bardzo przykro, bo mogłam spełnić jej marzenie i
      tego nie zrobiłam. Dostała lalkę po zającu. Radość była wielka, ale umknęła.
      Był to podstawowy wariant lalki, czyli biała, z nocnkiem, smoczkiem, butelka i
      paczką kaszek oraz jedna pielucha. Nasza lala jest na diecie i zapija tylko
      wodę, kaszki nie próbowałyśmy dawać, tak jakoś , żeby nie zapchać przewodu
      pokarmowego. "Napoje" są wydalane jak siusiu, a kaszka to kupka (ale kupkę
      znamy z prezentacji w geancie, w domu nie ćwiczyłyśmy). Na pewno nie są
      potrzebne baterie, ale należy kupować firmową kaszkę, a nie tworzyć własne
      mikstury np. z mąki - zapychają "przewód pokarmowy", czyli te rureczki, którymi
      idzie kaszka ... do nocnika smile i potem czuć. Zresztą, jak lala jada kaszkę,
      trzeba ją czyścić, żeby się resztki nie odkładały i nie zapychały, a tym samym
      nie psuły - to wiem od kolegi, który pracował w zapf creation, czyli w tych od
      bb.Na dzień dzisiejszy lala całymi tygodniami śpi samotna, niestety. Fascynacja
      mineła i budzi się okresowo. Lala dostała też wózek spacerowy, i ubranko. Wózek
      jest z bb, kupiony okazyjnie. Ubranko z allegro - ktoś szyje dla takich lal -
      niedrogo, a ładnie. Markowe gadżety dla bb są bardzo drogie, wózki 100-450 zł
      (parasolka - głęboki 3funkcyjny), ubranka około 60 zł, a oprócz podst. gadżetów
      jest mnóstwo innych (sanki, kask, nosidełka, krzesełko na rower, itp.).
      Generalnie lala jest miła, ale równie dobrze można ją zastapić innym bobasem,
      który "na niby" będzie karmiony - dobrze podziała na wyobraźnię dziecka. Moja
      4latka zapomniała o tym, że lala może się "czymś" załatwić i jeśli sobie o niej
      przypomina to karmi ją na niby. Dzięki temu ta jedna pielucha jest wieczna smile
      Pozdrawiam. Możesz też zajrzeć na stronę www.zapfcreation.com/ i
      popatrzeć, co ta lala ma. S
      • ella1976 Re: Lalka Baby Born, pomóżcie, proszę ! 19.10.04, 13:09
        Moja córa dostała BB pod choinkę jak miała dwa latka. Teraz ma już 4 i BB jest
        wciąż na topie, na 4 urodziny dostała wózek (strasznie chciała mieć). A co do
        siusiania i robienia kupki to na początku był na to szał ale teraz woli udawać,
        żeby lalka nie była mokra :-0 (tak samo z płaczem- tylko raz zrobiła żeby
        płakała i tak się rozczuliła że już więcej nie chcaiła)
        Ubranka dla lalki robię sama na drutach i szydełku (dokupiłam jedynie rajstopki
        i pieluszki)
        No i dziś właśnie widziałam niezłą promocję na tą lalkę za taką cenę to na
        pewno się opłaca! www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27510629.html
    • maptysia Re: Lalka Baby Born, pomóżcie, proszę ! 20.10.04, 07:41
      Dziękuję Wam serdecznie za wyczerpującą odpowiedź. Chyba się jednak zdecyduję
      na kupno BB (chociaż mamy już chou chou, ale ona nie siusia), tym bardziej, ze
      jeszcze dzisiaj jest w sieci Carrefour w promocji z sukieneczką i czapeczką za
      129zl. Pozdrowienia ! M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka