lena99 30.10.05, 20:50 Witam, Szukam piosenki na urodziny dla 5-cio latka. Tematem przewodnim będą piraci. Niestety nie znam nic odpowiedniego. Może ktoś podrzuci jakiś pomysł. Pozdrawiam, Lena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: szukam piosenki o piratach 30.10.05, 21:38 MOże trzeba by podrasować klasyczną szantę, "MOrskie opowieści" ? Kiedy rum zaszumi w głowie cały świat nabieta treści wtedy człiwiek chętnie słucha morskich opowieści - Hej ha, kolejkę nalej - Hej ha, kielichy wzniesmy - To zrobi doskonale - Morskim opowiesciom Pływal raz marynarz który zywił się wyłącznie pieprzem Sypał pieprz do konfitury I do zupy mlecznej - Hej ha... Zwrotek ejst więcej, na pewno google ci pomoze. A w mojej marynarza mozna bez wiekszego problemu zamienic na pirata Odpowiedz Link Zgłoś
mala.filipinka Re: szukam piosenki o piratach 30.10.05, 23:04 www.guru.art.pl/teksty/bum-cyk.htm mf Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Re: szukam piosenki o piratach 31.10.05, 15:24 Był kiedyś taki program dla dzieci "Pora na Telesfora", ale pewnie niewiele mam a aż tyle lat, żeby to pamiętać. I z tego programu jest piosenka: Każdy pirat pali fajkę Każdy pije rum jamajkę a my mleko zamiast rumu w mlecznym barze Dwaj piraci piegowaci piegowate mają twarze piją mleko w mlecznym barze i śpiewają sobie tak Nam nie trzeba oceanów bardzo dużych i zielonych roztańczonych słonych fal nasz ocean cały mieści się w kałuży ale po nim także można płynąć w dal i choć dal jest niedaleka dla nas wszystko jest w sam raz bo po drodze tyle przygód na nas czeka ile piegów ma na nosie każdy z nas Każdy pirat jest bogaty ma klejnoty i dukaty a nam złota i klejnotów nie potrzeba Dwaj piraci piegowaci niebywale są bogaci mamy wiatr i słońce z nieba nic nie trzeba więcej nam Nam nie trzeba oceanów... Dobrej zabawy Monika Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 do monikips 31.10.05, 17:12 Coś kojarzę, że był taki program Ale na jaką melodię jest ta piosenka? Odpowiedz Link Zgłoś
miirabelka Re: szukam piosenki o piratach 31.10.05, 21:58 Hej dziewczyny! Jeśli spodobała się Wam piosenka o piratach z programu "Pora na Telesfora" i chciałybyście posłuchac melodii, polecam stronkę wspomnieniową na której można znależc między innymi dwa słuchowiska z Telesforem i Teodorem do ściągniecia. Oprócz tej piosenki(i dialogów z panem Zygmuntem) jest tam jeszcze wiele innych, bardzo fajnych np.W Bańkowicach lub piosenka o jesieni(Już lato odeszło i kwiaty przekwitły...) Pozdrawiam ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
miirabelka Ps.link do tej stronki:) 01.11.05, 18:04 Zapomniałam dodac link do tej stronki starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.php ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 do miirabelki 01.11.05, 20:06 Wielkie dzięki! Stronka jest super! Ale nie znalazłam tej piosenki o piratach, może mi pomożesz, bo jakoś jej nie widzę Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
miirabelka do leny99:) 01.11.05, 22:03 Słuchowiska są w zbiorze:Multimedia, do którego uzyskasz dostęp po zarejstrowaniu się i zalogowaniu na tej stronie(poszukaj informacji na stronie głównej). Takie zarejstrowanie wiąże się z tym, że będziesz otrzymywała informacje o nowych materiałach, na tej stronie(jak narazie nie jest to wcale uciążliwe). Kiedy już będziesz zarejstrowana i zalogowana, po kliknięciu na wybraną bajkę lub film(z listy z prawej strony)pojawi się lista dostępnych materiałów m.inn.wspomniane Multimedia. Jeśli wybierzesz Telesfora będziesz mogła ściągnąc dwa pliki: 1.Pan Zygmunt przynosi smokom czekoladę 2.Jak poprawic humor Jakośc nagrań niestety nie jest najlepsza, ale i tak słucha się ich z przyjemnością(super piosenki). Pozdrawiam Ps.Jeśli bedziesz miała jeszcze jakieś kłopoty to pisz śmiało ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
katarka Re: szukam piosenki o piratach 02.11.05, 13:53 Na Bajkach-Grajkach w bajce o Robinsonie Cruzoe jest b.fajna piosenka o piratach, mysle ze dla 5-latkow w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś