mama_kotula 21.02.06, 16:20 Jak w temacie. Moje dziecię uczyło się w żłobku piosenki o sroczkach, nie znam żadnej, poratujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zorajda Re: Piosenka o sroczkach 23.02.06, 12:54 a ja znam taka : Tu, tu, tu,(pokazujesz prawym palcem wskazujacym na środek dłoni stukając)sroczka kaszke gotowała, (a teraz po koleji łapiąc kciukiem i palcem wzkazującym prawej ręki łapiesz najpierw małego plca potem nastepnego itd mówisz tak: temu dała na miseczke, temu dała na łyżeczke, temu biecała, temu nic a nic nie dała, a z tym fry fry do lasu poleciała (wymachyjąc roczkami ) Miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
ewasolka Re: Piosenka o sroczkach 23.02.06, 22:14 A ja znam rymująco: Tu, tu, tu (pokazując palcem w środek dłoni dziecka) sroczka kaszkę warzyła, ogonek sobie sparzyła (cofnąć rękę jak przy oparzeniu), temu dała na miseczkę (łapiąc kolejno za paluszki), temu dała na łyżeczkę, temu dała do kubeczka, temu dała do spodeczka a temu nic nie dała i frrrr (pokazujemy) poleciała. Miłej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś