Dodaj do ulubionych

dobosz zuch

IP: 213.76.46.* 13.02.02, 19:10
czy piosenka, ktora zaczyna się slowami:Raz Dobosz Zuch szedl sobie ulicami...sklada sie tylko z 3 zwrotek? Bo tylko tyle pamietam (tzn druga: Krolewna, gdy dobosza zobaczyla...i trzecia: A do tych roz swe serce..)Dzsiaj mi sieta piosenka przypomniala i spodobala sie mojemu malcowi. Prosze o pomoc.amo
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Joasi Re: dobosz zuch IP: (212.76.33.69) 212.76.43.* 13.02.02, 23:03
      Amo, ja tylko pamiętam dwie zwrotki :(Czy mogłabyś mi przypomnieć tę trzecią "A do tych róż"?Dziękuję i przepraszam, że nie pomogłam.Też lubię to śpiewać mojej Asi :):hello: Sławka
    • Gość: mama Oli i Basi Re: dobosz zuch IP: *.94.206.197) unknown 15.02.02, 15:25
      Z tego co pamiętam:Raz dobosz zuch szedł sobie ulicamii bil za dwoch w swoj beben paleczkamiram tam tamw swoj beben paleczkamiKrolewna gdy dobosza zobaczyla rozyczki trzy z balkonu mu rzucilaram tam tamz balkonu mu rzucilaA do tych roz swe serce przywiazalabo sie w nim juz prawdziwie zakochalaram tam tamprawdziwie zakochalaByl piekny slub, wesele huczne potema on u jej stop swe serce zlozyl zloteram tam tamswe serce zlozyl zlote.
    • Gość: Przygoda Re: dobosz zuch IP: 62.179.0.* 16.02.02, 20:55
      Raz dobosz zuch szedł sobie ulicamii bił za dwóch w swój bęben pałeczkamiran ran ranpataplanw swój bęben pałeczkami :bounce:Na bebna głos tlum zleciał się z oddaliby ujrzeć kto tak pięknie w bęben waliran...tak pięknie w bęben waliKrólewna gdy dobosza zobaczyłaróżyczki trzy z balkonu mu rzuciłaran...z balkonu mu rzuciła :spookie:A do tych róż swe serce uwiązała bo w nim się już prawdziwie zakochałaran... prawdziwie zakochałaBył piękny ślub wesele huczne potemon u jej stóp swe serce złożył złoteran... swe serce złożył złotetyle pamiętam Pozdrawiam Sylwia :hello:
    • Gość: Dominika P. Re: dobosz zuch - trzej dobosze IP: (212.244.146.184) 213.77.146.* 18.02.02, 00:59
      Na zblizoną melodię piosenka o 3 doboszach:Szli trzej dobosze z dalekiej wojenkiw marszu wesoło grały im bębenkiram ram ratatattamgrały im bebenki.Najmłodszy z nich miał oczy czarne, dużew ustach zalotnie szkarłat trzymał różę.I grał tak pięknie na swoim bębenkuże aż królewna stanęła w okienku."Hej, doboszyku, daj mi róż purpurę""Hej, mości królu, daj mi swoja córę""Idź do kaduka" rzekł jegomość srogi"Na ten marcepan waszeć za ubogi""Hej, mości królu, jam Hiszpanii synem.Mam trzy okręty hen na morzu sinem""w jednym są perły w drugim złote skrzyniew trzecim z mą lubą na morza popłynę""Godnyś, doboszu, córeczki mej ręki""Nie, mości królu, za to teraz dzięki"ram ram ratatatam - zagrały bębenki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka