Dodaj do ulubionych

gra dla maluszka

04.12.03, 23:13
Moja maleńka ma dopiero dwa latka, ale zafascynowanajest grami - widziała u
starszych kuzynek oraz w "Kamyczku" - tą stronę gzie kamyczek rusza się
czerwonym pionkiem czytamy po dziesięć razy. Czy ktoś moze wie coś o grze w
której byłyby w miarę duże pionki i gdzie na kostce nie ma liczb tylko
rysunki na jakie trzeba na planszy stanąć? Miałam coś takiego jako dziecię
ale t było tak dawno....
Gdyby ktoś wiedzial bardzo będe wdzięczna za tytuł i może adres gdzie to
dostać
pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • kurkitrzy Re: gra dla maluszka 05.12.03, 13:33
      wejdź na stronę www.granna.pl - może coś zanjdziesz.

pozdr.
      Edyta
      • mamongabrysi Re: gra dla maluszka 05.12.03, 22:07
        Dzięki! Niestety nic tam takiego nie znalazłam
        Pozdrawiam
        Ania
    • abs555 Re: gra dla maluszka 08.12.03, 14:30
      Dzieisaj w Tesco widziałam fajną grę "Księżniczki". (Chodzi o księżniczki
      Disneya). Jest bajecznie kolorowa i myślę, że w sam raz dla maluszka. Nie ma
      kostki, tylko tarczę ze wskazówką. Cena 29.99.
      • mamongabrysi Re: gra dla maluszka 08.12.03, 22:49
        Dzięki, obejzę. Myślę, że ta gra jest dostępna nie tylko w Tesco bo w mojej
        prowincjonalnej mieścinie takowego nie mawink))
        Ania
        • edytek1 Re: gra dla maluszka 08.12.03, 23:35
          Ja tez ma córkę uwielbiam się z nią bawić. Obseruje ten watek myąślałam, że się
          czegoś dowiem ale nic dla maluszków u nas na rynku chyba nie ma. Ja mam 2 gry
          dla mojej niespełna 20m córki. Jedną zrobiłam ja drugą niania. To nic
          wyjatkowego, ale mała to lubi.
          Moja gra:
          1. kostka zmodyfikowana taki , że zamiast 6 jest słoneczko a zamiast 5
          usmiech . na słoneczko nic się nie robi na usmiechamy.
          2. moja gra na planszy jest droga i wyrzuca się oczka na kostce i tyle pól
          idziemy do domku po drodze spotykamy krowę, konika, owieczki, koze,
          kotka ,pieska . Nie ma lisa kazdy dojdzie do celu gra polega na tym, zeby mała
          uczyła się o zwierzatkach przy krówce muczymyprzy psie szczekamy i tak
          dalej...żwierzatak sa co 2 pole więc nie zawsze się coś spotyka poza tym nie
          zawsze spotyka się takie same zwierzatka. A zwirzaki powycinałam z gazet i np.
          krowę mamy jedą ale kotki trzy... (mała je komicznie liczy : jeden jału, tu
          jału, trzy jału)
          Gra niani:
          powstała po tym jak mała nie chciała zejść z ulicy.
          Pionki to samochodiki wadera( takie za 3 zł) plansza zajmuje 1/2 pokoju.
          samochody jadą na spacer i spotykają dół w jezdnzni i jadą do warsztatu brrum
          brum, brum a potem na ulicy sa dzieci i robią tiiit,( ludziki z klocków mega
          bloks) dzieci uciekają, mają prosta drogę wiec jest ziuuuuuuuuu i nagle tory i
          przejazd kojejowy na drodze . jedzie pociąg i robi ciuchu ciuch i uuuuuuuuuuu.
          Na ulice wybiegły dzieci i jest bummmmmmmmmmmmm dzieci płaczą ojoojooooooooo a
          kareka zabiera dzieci do szpiala. Gra w formie teatrzyku, ale mała coraz więcej
          pokazuje sama no i nie bawi sie na ulicy. Miłej zabawy jeśli znajdziecie jakąś
          grę to powiedzcie gdzie.
    • violik Re: gra dla maluszka 17.12.03, 15:28
      Taka gra gdzie jest kostka z rączkami i nóżkami i kostka z kolorowymi buźkami
      oraz duża plansza z kolorowymi kółkami nazywa się twister.
      Kupiłam taką w maleńkim sklepiku z zabawkami, ale w supermarketach są jej
      odmiany.
      Kostka jest duża - ścianki ok 5 cm - wielkości pięści, a plansza to płachta
      plastikowej ceraty tak 2m na 1,5. Gra jest prościutka i myślę, że 2 latek może
      w nią grać - po prostu mamy dwie takie kostki i na raz rzucamy obiema - na
      jednej wypada rączka lub nóżka a na drugiej kolorowa buzia (czerwony, zielony,
      niebieski, żółty, fioletowy, brązowy) i wtedy dajmy na to rączkę kładziemy na
      planszy na żółtym kole i znowu rzucamy i stąd są połamańce z ciał graczy czyli
      twist.
      Gorąco polecam.
      A gra o Księżniczkach jest do bani!
      V
      Gra kosztowała 34 zł
    • violik gra dla maluszka - polecam TWISTER 17.12.03, 15:29
      Taka gra gdzie jest kostka z rączkami i nóżkami i kostka z kolorowymi buźkami
      oraz duża plansza z kolorowymi kółkami nazywa się twister.
      Kupiłam taką w maleńkim sklepiku z zabawkami, ale w supermarketach są jej
      odmiany.
      Kostka jest duża - ścianki ok 5 cm - wielkości pięści, a plansza to płachta
      plastikowej ceraty tak 2m na 1,5. Gra jest prościutka i myślę, że 2 latek może
      w nią grać - po prostu mamy dwie takie kostki i na raz rzucamy obiema - na
      jednej wypada rączka lub nóżka a na drugiej kolorowa buzia (czerwony, zielony,
      niebieski, żółty, fioletowy, brązowy) i wtedy dajmy na to rączkę kładziemy na
      planszy na żółtym kole i znowu rzucamy i stąd są połamańce z ciał graczy czyli
      twist.
      Gorąco polecam.
      A gra o Księżniczkach jest do bani!
      V
      Gra kosztowała 34 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka