Dodaj do ulubionych

Ulewanie ?

14.09.06, 08:57
Dziewczyny ! czy Wasze dzieci też tak ulewają ? Mój synek ma prawie 4 mc i
okropnie ulewa nawet 2 godz po jedzeniu, i to taką wodą ze zwarzonym mlekiem,
są dni że mniej ulewa ale są takie jak dziś że go juz 3 razy przebierałam.
Może to przyczyna tego że coś zjadłam albo ten refluks jak go się leczy ??
Jutro zamówiłam do niego lekarza ale może do jutra Wy mnie jakoś pocieszycie
i coś poradzicie.
Obserwuj wątek
    • ag_maja Re: Ulewanie ? 14.09.06, 09:33
      Mój synek ulewał bardzo, też nawet do 2 godzin po karmieniu. Przebierany był
      kilka razy dziennie, najgorzej było jak zaczął jeść zupki, bo wtedy wszystkie
      ciuszki miały pomarańczowe plamy sad( Przy tym bardzo dobrze przybierał na wadze
      więc lekarka mówiła żeby się nie martwić. Wszystko skończyło się jak za
      dotknięciem czarodziejskiej różdżki jak skończył 7 misięcy. Było to związane z
      niedojrzałością przełyku, czy czegoś tam w środku wink Ale oczywiście jeśli Cię
      to martwi, powinnaś skonsultować się z lekarzem. Ale na pewno - bez paniki smile))
      Pozdr
      Aga
    • mamcia2synow Re: Ulewanie ? 14.09.06, 09:47
      Moj synek tez tak mial.Karmilam najpierw piersia potem z butelki ,zageszczalam
      kleikiem i nic.Robilam mu nawet usg brzuszka ale wszystko wyszlo ok wiec
      pozostalo czekac.Okolo 7 miesiaca problem zniknal.Tez sie strasznie martwilam no
      i to ciagle przebieranie takie meczace!Dawaj go do spania troszke wyzej tzn. pod
      materac podloz recznik zeby mu bylo lzej bo to na pewno go meczy jak
      zgaga.Cierpliwosci.
      • iza3108 Re: Ulewanie ? 14.09.06, 12:53
        ma w łóżeczku taką specjalną poduszeczkę z gąbki, ona ma kąt 30 stopni więc
        zupełnie na płasko nie leży, wit D3 nie bieże bo lekarka stwierdziła że ma
        dobre kości i nie potrzeba za to całe dnie jest na dworku bo mieszkam w domku,
        co do ulewania to stwierdziła że jak zacznie siedzieć to unormuje się wszystko,
        jutro przyjdzie do mnie prywatna pediatra zobaczymy co ona powie.
    • an_gut Re: Ulewanie ? 14.09.06, 12:16
      Moja córka też strasznie ulewała, czasem tak dużo że można powiedzieć że
      wymiotowała, ale przy tym na wadze nie przybierała prawidłowo. Okazało się, że
      ma nadwrażliwość na witaminę D3. Po jej odstawieniu ulewanie malało, odpoczeła
      od witaminy 3 tygodnie i potem brała Vigantol.
    • dorcia.b77 Re: Ulewanie ? 14.09.06, 13:59
      Jestem mamą również wcześniaczka (31 t.c, 1290g.), który ma prawie 4 latka.
      Rozwija się prawidłowo. Miałam jednak też problem z ulewaniem do tego stopnia,
      że wylądowałyśmy w szpitalu. Piła mleko bebilon nenatal. Tam podawano jej
      lekarstwo (nie pamiętam jakie), badania nic nie wykazały a z przełykiem było
      wszystko ok. Po powrocie do domu zaczeło się to samo. Wpólnie z naszym lekarzem
      zdecydowaliśmy się na zmianę mleka na bebilon sojowy i jak ręką odjął problemy
      z ulewaniem skończyły się. Okazało się, że jest uczulona na białko mleka
      krowiego.
      Pozdrawiam
      • metaphysics Re: Ulewanie ? 14.09.06, 14:31

slyszalam, ze u niektorych dzieci nadmierne i przedluzajace sie ulewanie to
        jedna z reakcji ubocznych po szczepieniu przeciwko wzw typu b, moje dziecko
        ulewalo do konca 9 miesiaca, ale bardzo dobrze przybieralo na wadze i nie
        pakowalam w nia zadnej chemii
    • madziulaw Re: Ulewanie ? 14.09.06, 16:18
      Jeszcze jedno sprawdzić --nerki (usg brzuszka, zresztą moim zdaniem powinno być
      obowiązkowo u 3/4 mmiesięcznych dzieci + badanie moczu - ogólne + posiew).
      Reflux moczowy objawia się MIN. ULEWANIEM - U NAS BYLO TYLKO TO. Mikołaj dobrze
      przybieral na wadze i wykluczono reflux żołądkowy..

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka