Dodaj do ulubionych

sosy, surówki

09.09.10, 11:38
Witam mój synek ma 7 miesięcy i tydzień gotuje mu sama, ale smile zupki mu już się znudziły zamierzam mu wprowadzić drugie dania np. jakiś ziemniaczek z kurczakiem i jakaś surówka do tego. Myślę, że mogę mu dawać buraczki, marchewkę z groszkiem. Macie jeszcze jakieś pomysły na surówki dodam, że synek nie jest wybredny i wsuwa wszystko smile. No i jeszcze czy jakiś sosik można dać takiemu maluszkowi?
Obserwuj wątek
    • karro80 Re: sosy, surówki 09.09.10, 19:00
      marchewka tarta z jabłkiem bedzie dobra, brokuł gotowany też, za jakiś czas coś z kapuchą kiszoną i surową, papryką -ale to jakis chyba około 9 miecha(wg moich wytycznych od dietetyka, bo w necie to i paprykę dopiero po 2 roku pozwalająwink), tak też plus minus kapka kiszonego ogórka moze iść. Myśmy sok z kapuchy kiszonej podwali jakoś koło 8 miecha, a młoda skrajny wczesniak.
      • dorota20w Re: sosy, surówki 10.09.10, 00:12
        ja polecam buraczka surowego startego na tarce z jabłkiem albo dynię z jabłkiem
        moja coreczka lubi tez marchewkę, buraka, groszek gotowane na parze
    • dominiczka201 Re: sosy, surówki 10.09.10, 10:23
      Super dzięki dziewczyny mój synek będzie Wam wdzięczny jak mu zaserwuje taki prawdziwy obiadek a nie w kółko zupy:/. Co do wytycznych to chyba nie ma co się tak dokładnie tym sugerować, bo wszędzie pisze co innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka