Dodaj do ulubionych

Mleko modyfikowane.

26.04.11, 14:55
Pomozcie mi bo czytam,czytam i nadal nie wiem.
Znalazlam watek na podobny temat,ale opini duzo i jeszcze jakas awantura.
Karmie corke,Enfamilem (premium lipil),slyszalam,ze zwykle mleko moge podac dopiero po trzecim roku zycia prawda czy falsz?
Tylko nie kloccie sie,prosze o odpowiedz te osoby,ktore wiedza napewno jak to jest z tym mlekiem.
Oczywiscie nie mowie o odstawieniu mm tylko czy doraznie mozna cos podac dziecku 9m na zwyklym mleku.
Obserwuj wątek
    • izabellaz1 Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 15:00
      Karmiłam Enfamilem i po roku dziecko normalnie miało wprowadzane mleczne (z mleka krowiego) pokarmy.
    • aneta-skarpeta Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 15:00
      moje dziecie bylo szybko na modyfikowanym i generalnie szybko wprowadzalam rozne produkty

na bank jak mial z rok to jadal kaszke na zwyklym mleku- nie zwyczajowo, ale zdarzalo sie, jak mial z 1,5-2 to juz lecial na zwyklym mleku
      caly i zdrowy

moj maz myl karmiony krowim mlekiem od 3 miesiaca i tez ma sie dobrze
      • pamela788 Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 15:10
        Ile procent tluszczu ma miec takie mleko?
        Chcialabym na poczatek sprobowac z kasza manna bo pomyslalam sobie,ze w sumie ile mozna pic kasze taka z kartonu i moze mogla bym juz podac,ale wlasnie nie wiem czy na mm czy na zwyklym. tzn. teraz juz wiem.
        • jeza_bell Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 15:19
          Mleko dla dzieciaka powyżej roku ma być pełnotłuste tzn co najmniej 3,2%.
          • aneta-skarpeta Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 15:38
            moj caly czas jedzie na 3,2%
            • izabellaz1 Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 15:44
              Ja też big_grin
              • opium74 Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 15:48
                dziwne.... w żłobkach podają 1,5%
                • izabellaz1 Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 15:51
                  Tańsze jest.
                • rosapulchra-0 Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 15:51
                  opium74 napisała:

> dziwne.... w żłobkach podają 1,5%

Bo może tańsze?
    • sueellen Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 16:23
      Nie wiem o co biega z tym mlekiem wyklym czy niezwykłym. Na wszelki wypadek podaje mojej modyfikowane ale robie milkshaki owocowe dla calej rodziny na zwykłym mleku, z młoda też rano dzielę owsiankę więc zwykłe mleko też dostaje (od 12 miesiaca życia)
      • pamela788 Re: Mleko modyfikowane. 26.04.11, 16:31
        sueellen napisała:

> Nie wiem o co biega z tym mlekiem wyklym czy niezwykłym. Na wszelki wypadek pod
        > aje mojej modyfikowane ale robie milkshaki owocowe dla calej rodziny na zwykłym
        > mleku, z młoda też rano dzielę owsiankę więc zwykłe mleko też dostaje (od 12 m
        > iesiaca życia)

A ja wlasnie myslalam o jakims jednym posilku dziennie na zwyklym mleku wiem,ze mozna kasze zrobic na mm,ale ostatnio slyszalam,ze powinno sie tez dawac zwykle inni twierdza,ze nie glowa boli od tego natloku informacji i w sumie nie wiadomo co lepsze,ale jesli mowicie,ze mozna to sprobuje.
        • jogrz1 Powiem Ci jak było u nas: 26.04.11, 16:41
          Mój synek był karmiony piersią do 7 miesiąca.
          Podczas karmienia ujawniła mu się alergia na białko mleka krowiego, które ja zjadałam.
          Musiałam być na diecie bezmlecznej podczas karmienia piersią.
          Po zakończeniu karmienia piersią próbowałam mu dawać normalne mleko ale alergia wciąż trwała.
          Lekarz alergolog zalecił Bebilon Pepti lub Nutramigen.
          I co jakieś pół roku radził próbować czy alergia się utrzymuje.
          Dawałam troszkę i jeśli coś sie pojawiło to znów odstawiałam na pół roku mleko krowie.
          Trwało to dokładnie do 3cich urodzin. Teraz normalnie je mleko, jogurty serki i nic mu sie nie dzieje.
    • calineczkazbajkii Re: Mleko modyfikowane. 19.06.11, 21:16
      Ja podaję rocznemu Synkowi normalne ale KOZIE
    • calineczkazbajkii Re: Mleko modyfikowane. 23.06.11, 22:19
      krowie dopiero po 3 roku zycia
      mleko kozie można podawać już niemowlętom ale odpowiednio rozcieńczone
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka