Witam! Wszystkie mamuśki...mam 10 miesięczną córeczkę z AZSem... od 3miesiaca życia jest na nutramigenie jest mega niejadkiem . jak wiadomo wprowadzanie jedzenia u takich dzieci jest b.skomplikowane wszytko jest później wprowadzana i dłużej trwa, ponieważ mała jest wiecznie obsypana i nie wiadomo czy to przez jedzenie czy przez AZS.. Obawiam się że moje dziecko ma za ubogą diete tzn. jak ma dobry dzień zjada 140 ml gęstego mleka(z kaszką jabłkowo śliwkową ze zbożami) ok 7godz. następnie mleko140ml -11godz i teraz obiadek moze być to słoiczek np szpinak z ziemniakiem lub jej gotuję kurczaka lub królika z marchwią ziemniakiem i czasem burakiem i tego zjada ze 150gram deserków nie chce jeść zjada 3-4 łyżeczki i koniec tak ok 17godziny następnie staram się by na noc wypiła mleczko lub takie samo gęste z kaszką jak na śniadanie ok 100 ml wypije ok 19/20godz. Czasem w nocy wypije 120ml mleczka nie bronie jej tego choć słyszałam że juz nie powinna pić w nocy...KOCHANE MAMUŚKI OCEŃCIE CZY TO JEST WYSTARCZAJĄCY JADŁOSPIS I CO MAM ZMIENIĆ I JAK JĄ SKŁONIĆ BY JADŁA.DZIĘKUJĘ

a ps chlebek zwraca chwilę po zjedzeniu

czasem zje chrupkę kukurydzianą