Dodaj do ulubionych

gotowane warzywa

24.02.15, 09:36
Jakie warzywa można dać dziecku do obiadu? Córa ma rok, drugie dania je sama, rączkami. Więc warzywa muszą być dające się wziąć w paluszki, taka cukinia już jej nie odpowiada, za ciapowata (gotowałam mrożona). Mała jest alergikiem dlatego wolę teraz mrożone warzywa, Dostaje fasolkę szparagowa, ziemniaka, groszek, marchewkę, kalafiora. Na brokuła, kukurydzę, buraka jest uczulona. Nigdy nie miałam problemów z urozmaiceniem w gotowaniu a teraz jakieś zaćmienie wink
Obserwuj wątek
    • zabka141 Re: gotowane warzywa 28.02.15, 19:18
      Przyszly mi jeszcze do glowy slodki ziemniak, dynia, brukselka, szpinak. Nie wiem czy bedzie uczulona (bo jest na brokuly), ale jeszcze super jest romansesco. Cukinie czy oberzyne mozesz sprobowac w piekarniku zamiast na parze. Tak samo np. papryka. Oczywiscie nie wszystko do kupienia mrozone, ale mozna przeciez tez swieze. Poza warzwami moze sprobujcie soczewice lub ciecierzyce?
      • grajfrutt Re: gotowane warzywa 28.02.15, 21:05
        Szpinak odpada, zbyt rozlazły smile ale w czym innym zje. Paprykę świeżą daje, ale inne warzywa teraz to takie sztuczne, i bez smaku. Spróbuję brukselki, chociaż ja nie lubię, kalarepę i ten słodki ziemniak. Soczewicę, ciecierzycę, fasolę je, ale bardziej chodziło mi o coś w rodzaju "surówki“. Dzięki za rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka