Dodaj do ulubionych

Mleko dla 7,5 m-ca

18.04.05, 12:29
Witam,
jakie polecacie mleko dla takiego malucha, bo mi sie juz zaczyna konczyc w
piersiach, i rano bede musiala podawac takie sztuczne
nie wiem czy mam isc do pediatry czy sama moge zadecydowac, dodam ze synek je
juz zupki, deserki itp co tam 7 miesieczniak moze
prosze o rade i dziekuje
Pozdrawiam,
Ewa
Obserwuj wątek
    • aleksis1 Re: Mleko dla 7,5 m-ca 18.04.05, 20:43
      ja już od 2 miesięcy karmię mlekiem NAN2 jest dla dzieci od 5 miesiąca. Do
      wyboru są 2 samo mleko i bardziej sycąca mleko z kaszką NAN 2R. no i cene jest
      przystępna
      • ewabart Re: Mleko dla 7,5 m-ca 19.04.05, 07:54
        Dzieki, a czy myslisz ze to moge zaczac sama podawac czy mam isc do pediatry?
        Ewa
        • bea-ta Re: Mleko dla 7,5 m-ca 19.04.05, 09:03
          Wybrałabym bebilon 2 na twoim miejscu z nastepujacych powodów:
          - zawiera prebiotyki co zapobiega zaparciom częstym u dzieci na butli,
          - ma kontynuacje po 1rż. bebilon 3
          - jest dostepny w hipermarketach i każdym osiedlowym sklepie,
          - ze wzgledu na duże puszki 900g wychodzi przystępna cena.
          Tak zadecyduje w sumie maluch , najlepiej abyś nowe mleko mieszała ze swoim
          mleczkiem , dziecko zaakceptuje łatwiej smak.
          Pamietaj o pojeniu dzieciatka, przy mieszankach trzeba dzieci przepajać. Rób
          mleczko na przegotowanej wodzie min. niegazowanej - Mama i Ja, Dobrawa, Żywiec.
          Zagęścic mleko zawsze możesz kleikiem z Nestle - ryzowy lub kukurydziany -
          polecamsmileZwłaszcza na noc jako bardziej syty posiłek.
          Sama możesz mleczko wybrać jesli maluch jest zdrowy i w rodzinie nie ma
          alergików, bo wtedy nalezy wybrać mleczko typu Ha - hypoalergiczne np. bebiko omneo.
          Obserwuj dzieciatko, ulewanie, bieguna, śluż, wysupka, odparzenia pupy , wzdęcia
          moga świadczyc o nietolerancji mleczka i nalezy je zmienić. Przjsciowo maluch
          może mieć wzdety brzuszek czy ulać a le przez pierwsze dni - mieszanka jest
          cięzkostrawna i stąd moga pojawić sie problemy - przejściowe!
          Powodzenia. Beata
          • ewabart Re: Mleko dla 7,5 m-ca 19.04.05, 12:39
            Dziekuje, juz sama nie wiem, bo maz jest alergikiem wziewnym wiec moze dziecko
            tez byc uczulone, chyba jednak zapisze sie do tego pediatry i przy okazji zwaze
            sobie dziecko
            Pozdrawiam,
            Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka